Medewerker fonds Wonen Westerkwartier

Gemeente Westerkwartier zoekt een

Medewerker Fonds Wonen Westerkwartier

20 uur per week

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 63.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit 5 werklocaties.

Het team
Je werkt in het team Duurzaamheid, onderdeel van het Fysieke Domein. Het team houdt zich bezig met thema’s als duurzame energie, circulaire economie, afvalinzameling, bodem en gaswinning. Het gaat daarbij om strategisch complexe onderwerpen maar ook de dagelijkse uitvoering die bijvoorbeeld gepaard gaat met het schoonhouden van de leefomgeving. Het team is op weg naar zelforganisatie. Het is daarom belangrijk dat je goed gedijt in een nieuwe organisatie waarbij rollen, taken en verantwoordelijkheden binnen teams gaandeweg worden ingevuld. Team Duurzaamheid heeft standplaats Zuidhorn.

Fonds Wonen Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier start met het Fonds Wonen Westerkwartier. Het doel van dit fonds is het maken van één systematiek en één loket voor het aanvragen van leningen voor woningen van particulieren. Dit omvat duurzame woningverbetering, woningaanpassingen om langer thuis te wonen en de aanschaf van de eerste woning. Het nieuwe fonds Wonen Westerkwartier voegt de bestaande startersleningen en duurzaamheidsleningen samen. Daarnaast wordt het uitgebreid met een zogenaamde Verzilverlening en maatregelen om langer thuis te kunnen wonen. Doordat het geld in ‘één pot zit’, ontstaat een breed fonds en kan de gemeente beter inspelen op diverse maatschappelijke thema’s.

De functie
Als medewerker Fonds Wonen Westerkwartier houd jij je bezig met alles rondom dit Fonds. Zo voer je (digitale) keukentafelgesprekken met geïnteresseerde deelnemers, verwerk je aanvragen en verzorg je de promotie en communicatie. Daarnaast evalueer je de regeling en doe je aan budgetbeheersing. Ten slotte houd je je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van starters, duurzaam wonen en levensloopbestendige maatregelen.

Jouw kwaliteiten

  • Je hebt een afgeronde MBO+/HBO-opleiding met aantoonbare affiniteit met duurzame ontwikkeling of wonen;
  • Je hebt enige relevante werkervaring;
  • Je hebt bouwkundig inzicht om aanvragen voor woningaanpassingen af te kunnen handelen;
  • Je kunt je goed verplaatsen in ontwikkelingen die op onze gemeente afkomen;
  • Je bent klantgericht;
  • Je kunt goed zelfstandig werken, je bent proactief en flexibel;
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en een positieve instelling.

 Ons aanbod
We bieden jou een aantrekkelijke en dynamische functie in een politiek-bestuurlijke omgeving met grote ontwikkelingen en opgaven. Het bouwen aan de nieuwe organisatie zien we als een uitdagend traject. Het gaat om een tijdelijke functie van twee jaar, waarbij je in eerste instantie een benoeming voor een jaar wordt aangeboden. Je wordt ingeschaald in de indicatieve aanloopschaal 7 of indicatieve functieschaal 8 (max. € 3.591,-).

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met teamleider/coach Marjan van der Veen, 06 54350833 of marjan.vanderveen@westerkwartier.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met HRM-adviseur Ina Koekoek, 06 34447758 of ina.koekoek@westerkwartier.nl.

De procedure
Ben jij de collega die met ons wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan vóór 20 april  2021 jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl. Graag vacaturenummer 2021022 vermelden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.