Junior raadadviseur

Junior-Raadsadviseur (32-36 uur )


Als Junior Raadsadviseur zet jij je organisatorische vaardigheden in om onze raadsleden en fractieassistenten te faciliteren in de uitvoering van de raadsprocessen. Ben jij op zoek naar een dynamische baan en vind je het leuk om je te verdiepen in de actualiteiten binnen de gemeenteraad Westerkwartier? Dan is deze functie op jouw lijf geschreven!


Wat ga je doen?
Als junior-raadsadviseur werk je in ons enthousiaste Griffie team en zet jij alles op alles om de uitvoering van de raadsprocessen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Geen saaie baan, want je werkt het bestuurlijke hart van de mooie gemeente Westerkwartier en wij durven gerust te stellen dat de actualiteiten waarover de gemeenteraad zich buigt straks jouw agenda gaan bepalen. Je draagt bij aan de uitvoering van alle raadsprocessen. Je bent mede verantwoordelijk voor de informatievoorziening richting de raad en onderhoudt contacten met raadsleden, fractieassistenten, ambtenaren en inwoners. Je bereidt raadsactiviteiten en raadsoverleggen voor, ondersteunt de voorzitters tijdens vergaderingen en zorgt voor verslaglegging. Daarnaast voer je administratieve taken uit voor de griffie en draag je bij aan het optimaliseren van werkprocessen. Je zorgt voor een goed functionerend raadsinformatiesysteem en de uitzendingen van de raads- en commissievergaderingen. Ook neem je deel aan het werkoverleg van de griffie.


Wat bieden we jou?

  • Allereerst een aantrekkelijke en afwisselende functie die we in eerste instantie willen aangaan met een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, waarbij we de uitdrukkelijke intentie hebben om aansluitend om te zetten naar vast.
  • Een prima salaris tot maximaal € 4.537 bruto per maand (de functie is indicatief ingedeeld in schaal 9) bij een fulltime dienstverband, exclusief de opbouw van het individueel keuzebudget (IKB) ter grootte van 17,05% van je brutosalaris.
  • Het individueel keuzebudget is vrij besteedbaar en kan bruto worden uitgekeerd of worden uitgeruild voor o.a. het kopen van extra verlof.
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder volledige vergoeding woon- werk verkeer (€ 0,21 netto per kilometer) of vergoeding openbaar vervoer, een prima pensioenopbouw met lage werknemersbijdragen en een hybridevergoeding voor thuiswerken.
  •  Ook beschikken we over een opleidingsbudget zodat jij je kunt scholen om actueel te blijven op de laatste ontwikkelingen.
  • Onze arbeidstijden en werkplek zijn flexibel. Laat het werk het toe, dan kun je thuiswerken en regelen wij de werkplekinrichting. Ben je nodig op kantoor of op locatie? Dan is daar voor jou een plek.

Wie ben jij?
Als junior raadsadviseur ben je bovenal een gezellige collega. Je bent van nature nieuwsgierig, analytisch, kunt hoofd- en bijzaken onderscheiden en verdiept je graag in de actualiteiten zodat je als adviseur beslagen ten ijs komt. Ook word je enthousiast van een uitdagende functie waar geen dag hetzelfde is en je eigenlijk voortdurend schakelt tussen werkzaamheden op tactisch en operationeel gebied. Omdat raadsactiviteiten ook af en toe buiten kantoortijden plaatsvinden, ben je bereid om (gemiddeld) twee à drie avonden per maand te werken. Heb je nog geen ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving? Reageer dan gerust, wij zorgen voor de juiste ondersteuning.

  • Je hebt in ieder geval een afgeronde hbo opleiding, wij denken bijvoorbeeld aan HBO rechten of HBO bestuurskunde,
  • Je bent vastbesloten om je vaardigheden in te zetten om de lokale democratie goed te laten functioneren.
  • Je hebt een gezonde ambitie en bent bereid om in je eigen ontwikkeling te investeren om je doelen te bereiken.

Het team
Als griffie van de gemeente Westerkwartier streven we naar toegankelijke, hoogwaardige ondersteuning en advies voor de gemeenteraad. We zijn het aanspreekpunt voor raadsleden en fractieassistenten en we zorgen ervoor dat de raad geen belemmeringen ondervindt bij het uitoefenen van zijn taken. We spelen een actieve rol in het bevorderen van een open en transparant samenspel tussen raad, college, ambtelijke organisatie en samenleving.

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 65.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal ontwikkelbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De griffie heeft zijn plek in het gemeentehuis in Zuidhorn.

Solliciteren
Maak jij als junior raadsadviseur straks het verschil? Jouw enthousiaste collega’s van het griffieteam kunnen in ieder geval niet wachten om je op weg te helpen en je de fijne kneepjes van het vak te leren. Mail dan uiterlijk 18 december jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2023114. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de ochtend van 20 december in Zuidhorn. Het zou fijn zijn als je hier alvast rekening mee zou kunnen houden in je planning.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.