Junior controller

Gemeente Westerkwartier zoekt een

Junior controller (36 uur)

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 63.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit 5 werklocaties.

Het team
Je werkt in het team Kwaliteitszorg, onderdeel van het Ondersteunende Domein. Het team houdt zich bezig met het voortdurend helpen verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening van de organisatie. Dit betekent dat het team oog heeft voor de effectiviteit en efficiëntie van diensten, processen en tevredenheid van klanten en andere belanghebbenden.

Junior functie
We zijn specifiek op zoek naar een junior medewerker. Als junior heb je maximaal 2 jaar relevante werkervaring en ontwikkel je je in een korte periode tot een volwaardige controller. Je wordt begeleid door je teamleider en ervaren collega’s en krijgt begeleiding op persoonlijk vlak. Hoe dit er concreet uit komt te zien stemmen we met elkaar af. Doel is in ieder geval dat je in korte tijd veel leert en doorgroeit naar de functie van controller mét een vast dienstverband.

De functie
Als junior controller onderhoud je contacten met de teams binnen onze organisatie over opzet, bestaan en werking van processen en voer je (rechtmatigheids)controles uit. De uitkomsten rapporteer je aan de concerncontroller en aan de teamleider van de onderzochte teams. Je adviseert over en ondersteunt bij procesverbeteringen. Je levert een bijdrage aan de verdere professionalisering en digitalisering van de controles, dit met het oog op de verplichte rechtmatigheidsverantwoording per 2021. Jouw standplaats is in eerste instantie Grootegast, maar het is mogelijk dat je op termijn elders wordt ingezet.

Jouw kwaliteiten
We zoeken een ambitieuze junior medewerker die zich breed wil ontwikkelen op het gebied van bedrijfsvoering, auditing en control. We vragen:

  • Afgeronde hbo- of wo-opleiding Accountancy, Bedrijfskunde of Bedrijfseconomie;
  • Kennis van procesbeheersing (LEAN);
  • Kennis van auditprincipes, onderzoeksmethoden- en technieken;
  • Kennis van data-gedreven technologie, zoals data-analyses en procesmining;
  • Je bent proactief en hebt een hands-on mentaliteit;
  • Je bent analytisch en accuraat;
  • Bovenstaande kennis en ervaring mag je ook hebben opgedaan tijdens een stage;
  • Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Ons aanbod
Bij ons kun je veel leren, zowel in het vakgebied als op persoonlijk vlak. In eerste instantie bieden we je een tijdelijk dienstverband aan, maar dit willen we bij ieders tevredenheid omzetten in een vast dienstverband. Je wordt ingeschaald in aanloopschaal 9.

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met teamleider Nico van der Veen, 06-25746728. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met HRM-adviseur Melissa Vredevoogd, 06-28758301.

De procedure
Wil jij graag leren en groeien binnen de gemeente Westerkwartier? Mail dan uiterlijk 25 augustus jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2020040. Na 25 augustus maken we een briefselectie en laten we je weten of we graag met je in gesprek willen gaan. De gesprekken staan gepland op woensdagmiddag 2 september.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.