(junior) Beleidsmedewerker duurzaamheid en milieu

Gemeente Westerkwartier zoekt een

Beleidsmedewerker duurzaamheid en milieu B

specialisatie bodem, 18 uur per week

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 63.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. We werken plaats- en tijdonafhankelijk en leveren maatwerk dienstverlening dichtbij onze inwoners.

Het team
Je werkt in het team Duurzaamheid, onderdeel van het Fysieke Domein. Het team houdt zich bezig met thema’s als duurzame energie, circulaire economie, afvalinzameling, bodem en gaswinning. Team Duurzaamheid heeft standplaats Zuidhorn.

De functie
Je vertaalt beleid naar uitvoering op de gebieden duurzaamheid en milieu met specialisatie bodem. Je adviseert rondom bodem gerelateerde vraagstukken. Ook adviseer je over bodemaspecten in het proces van vergunningverlening en/of handhaving en ruimtelijke ordening. Verder beheer je het bodeminformatiesysteem en de bodemkwaliteitskaarten.

Jouw kwaliteiten
Het is voor deze functie niet perse nodig om relevante werkervaring te hebben, maar het mag natuurlijk wel. Ook zonder of met weinig werkervaring zien we jouw reactie graag tegemoet. Belangrijk bij deze functie zijn de volgende kwaliteiten:

  • Je hebt een relevante Hbo-opleiding (milieu) en enige relevante werkervaring;
  • Je hebt kennis van de milieuspecialisatie bodem, de omgevingswet en duurzaamheid;
  • Je bent samenwerkingsgericht, kunt verbanden leggen en bent inventief;
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden.
  •  Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Ons aanbod
We bieden jou een aantrekkelijke en dynamische functie in een politiek-bestuurlijke omgeving met grote ontwikkelingen en opgaven. Het gaat om een structurele vacature, waarbij je in eerste instantie een benoeming voor een jaar wordt aangeboden. Je wordt ingeschaald in aanloopschaal 9 of functieschaal 10 (max. € 4.671,-).

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met teamleider/coach Marjan van der Veen, 06 54 35 08 33 of marjan.vanderveen@westerkwartier.nl voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met HRM-adviseur Daniëlle Roeters, 06 28 75 82 67 of danielle.roeters@westerkwartier.nl.

De procedure
Ben jij de collega die met ons wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan vóór 16 mei 2022 jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2022024.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.