Jobcoach

Gemeente Westerkwartier

zoekt een

Jobcoach (36 uur per week)

Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft ruim 63.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 medewerkers.

Het team
Je komt te werken in het team Beschut en Detacheringen binnen het sociale domein. Het team is onderdeel van het sociaal werkbedrijf Novatec en houdt zich bezig met alle taken rondom medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt die bij of via Novatec werkzaam zijn. Deze medewerkers werken intern op verschillende afdelingen of zijn gedetacheerd of in begeleid werken bij tal van organisaties en bedrijven in de regio.

De functie
De jobcoach begeleidt en coacht medewerkers vallend onder de cao WSW, de cao Aan de slag en de Participatiewet als zij geplaatst zijn bij een werkgever. De jobcoach stelt een begeleidingsplan op voor een medewerker en geeft hier uitvoering aan. Hieronder vallen onder andere het voeren van voortgangsgesprekken op basis van de goed werknemerschapgesprekken met werkgever en medewerker, het signaleren van problemen en doorverwijzen naar instanties en het verzorgen van verzuimbegeleiding. Daarnaast informeert en adviseert de jobcoach de werkgever over relevante wet- en regelgeving.

Je kwaliteiten
Voor deze functie is het van belang dat je een Hbo-opleiding hebt afgerond, bij voorkeur de opleiding Jobcoach. Daarnaast is het een pré als je ervaring in jobcoaching hebt. De competenties die we vragen zijn mensgerichtheid, gespreksvaardigheden en coachende vaardigheden. Daarnaast gelden voor alle medewerkers binnen onze organisatie de kerncompetenties humor, lef, samen en vertrouwen.

Ons aanbod
We bieden je een aantrekkelijke en dynamische functie in een bedrijfsmatige en politiek-bestuurlijke omgeving met grote ontwikkelingen en opgaven. Het helpen bouwen aan de integratie van Novatec in de nieuwe organisatie zien we als een uitdagend traject. Het gaat om een structurele vacature. De functie is gewaardeerd in functieschaal 8 (maximaal € 3.591).

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met de coördinator detacheringen Nico van der Veen (06-25746728). Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met HRM-adviseur Melissa Vredevoogd (06-28758301).

De procedure
Ben jij de collega die met ons wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Dan ontvangen we graag uiterlijk 15 augustus jouw motivatie en CV. Je kunt deze mailen naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2021038.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.