Informatie Adviseur

Informatie Adviseur
36 uur per week
Adviseer jij het management van de gemeente Westerkwartier straks over verdere ontwikkeling van de informatiestrategie en uitdagende ICT-vraagstukken? Grote kans!

Wat ga je doen?

Als Informatie Adviseur werk je in het hart van onze gemeentelijke organisatie en adviseer je onze teamleiders en directie over de inrichting van de informatievoorziening. Een uitdagende en interessante baan, waarin je echt impact hebt op onze primaire processen en aan tafel zit als het gaat over strategisch thema’s als automatisering en informatieveiligheid, de gewenste informatiestructuur en projectenaanpak. Geen sinecure als je kijkt naar de snel veranderende informatievraag waar we als gemeente mee te maken hebben.

Denk maar eens aan de Wet open overheid, de Omgevingswet, online dienstverlening; stuk voor stuk ontwikkelingen met een enorme impact op de bedrijfsvoering die moeten worden verankerd in ons informatiebeleid. Het is aan jou om het overzicht te bewaren, de regie te nemen over de informatievoorziening en daar in je advisering efficiënt op in te spelen. Het is jouw uitdaging om steeds in control te blijven en de projecten waar je bij betrokken bent te helpen realiseren en de toekomstige ontwikkelingen een plek te geven in de bedrijfsvoering.

Jij stelt adviezen op voor de uitvoering daarvan en houdt daarbij de samenhang van inhoud met belangen en  beleidsafspraken en de impact op de beheersorganisatie scherp in de gaten. Ook ben je betrokken bij aanbestedingstrajecten, onderhoudt je contacten met softwareleveranciers en zorg je ervoor dat de informatieplanning up-to-date blijft. Kortom, genoeg uitdagingen om als Informatie Adviseur het verschil te maken binnen onze mooie organisatie. In een professionele omgeving waarin je veel kunt leren en bijdragen, veel nieuwe contacten gaat onderhouden en de dynamiek van de gemeentelijke bedrijfsvoering gaat ervaren. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder wat we jou te bieden hebben.

Wat bieden we jou?

  • Een veelzijdige baan waarin je als informatie adviseur het verschil maakt en je organisatie breed met multidisciplinaire vraagstukken en processen gaat bezighouden.
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, waarbij we de uitdrukkelijke intentie hebben om aansluitend een vast dienstverband aan te gaan bij goed functioneren.
  • Een prima salaris tot maximaal € 5.725, - bruto per maand (deze nieuwe functie is indicatief gewaardeerd in schaal 11) bij een fulltime dienstverband (hierin is nog geen rekening gehouden met het resultaat van de cao-onderhandelingen + 4.75% per 1 januari 2024, dat nog moet worden bekrachtigd).
  • Boven op je salaris bouw je een individueel keuzebudget (IKB) op ter grootte van 17,05% van je brutosalaris. Het individueel keuzebudget is vrij besteedbaar en kan bruto worden uitgekeerd of worden uitgeruild voor o.a. het kopen van extra verlof.
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder volledige vergoeding woon- werk verkeer (€ 0,21 netto per kilometer) of vergoeding openbaar vervoer, aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering, een prima pensioenopbouw met lage werknemersbijdragen en een hybridevergoeding voor thuiswerken.
  • Ook beschikken we over een opleidingsbudget zodat jij je kunt scholen om actueel te blijven op de laatste ontwikkelingen.
  • We werken grotendeels hybride. Laat het werk het toe, dan kun je thuiswerken en regelen wij de werkplekinrichting. Ben je nodig op kantoor of op locatie? Dan is daar voor jou een plek.


Wie ben jij?
Als Informatie Adviseur word je enthousiast als het gaat om procesoptimalisatie en professionaliseren van onze dienstverlening. Jij doet iedere dag weer je stinkende best om de informatievoorziening zo in te richten dat de primaire processen en projecten efficiënt verlopen. Je volgt de ontwikkelingen op je vakgebied op de voet en weet die effectief in te zetten om jouw collega's verder te helpen. Met heldere voorstellen voor de teamleiders en directie, maar ook in de opvolging daarvan door voorstellen om te zetten naar duidelijke en behapbare businesscases. Je bent creatief als het gaat om het vinden van oplossingen en zoekt daarbij naar verbinding en draagvlak bij alle betrokkenen. Je bent communicatief vaardig en maakt makkelijk contact met alle lagen en disciplines in de organisatie maar ook daarbuiten. Je vindt het belangrijk om te investeren in je omgeving en een netwerk op
te bouwen en te onderhouden om die in te kunnen zetten om je resultaten te bereiken.

  • Je hebt een relevante HBO- of WO-opleiding afgerond; bijvoorbeeld Informatica of Bestuurlijke Informatiekunde of een daarmee vergelijkbare opleiding.
  • Je hebt aantoonbare ervaring in een adviesfunctie en ruime kennis in het vakgebied informatiemanagement.
  • Je herkent jezelf in onze kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen, hebt een gezonde ambitie en vindt het belangrijk om jezelf continu te blijven ontwikkelen.

Het team
Als Informatie Adviseur werk je in het team Digitale Informatie dat onderdeel is van het ondersteunende Domein. Het team levert vanuit expertise diensten aan de gemeentelijke organisatie op het gebied van geautomatiseerde informatievoorziening. We houden ons onder andere bezig met informatiemanagement, beheer van applicaties, systemen en data. Jij werkt hierin samen met de strategisch informatieadviseur, adviseur digitale informatie, medewerkers (digitale) informatie en functioneel beheerders. Het verder bouwen aan de ontwikkelingen en opgaven van de organisatie dat is waar wij voor staan.

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 65.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal ontwikkelbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit vijf werklocaties.

Solliciteren
Ben jij de enthousiaste Informatie Adviseur die met ons verder gaat bouwen aan onze informatiestructuur? Mail dan uiterlijk 2 januari 2024 jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van  vacaturenummer 2023034. De gesprekken vinden plaats op 8 januari 2024. Het zou fijn zijn als je hier alvast  rekening mee kunt houden in je planning.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.