Consulent zorg en veiligheid en OGGZ-coördinatie

Gemeente Westerkwartier

zoekt een

Consulent zorg en veiligheid en OGGZ-coördinatie (18-24 uur per week)

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 63.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit 5 werklocaties.

Het team
Je werkt in het team Mens en gezin, onderdeel van het Sociale Domein. Het team houdt zich bezig met de beleids- en uitvoerende taken op het gebied van Wmo, Oggz, Participatiewet, Leerplicht/RMC en Jeugd. Binnen het team wordt integraal gewerkt waarbij consulenten elk hun eigen specialisatie hebben. Daarnaast werken we gebiedsgericht samen met Sociaal Werk De Schans.

De functie
Je draagt zorg voor de gemeentelijke procesregie op het gebied van zorg en veiligheid door het samenbrengen van signalen van zorg en overlast die binnenkomen via de geëigende kanalen. Je maakt een analyse van de situatie op (inhoud en) procesniveau en zorgt voor opvolging door hulpverlenende instanties. Het gaat om complexe problematiek, veelal zorgmijders, die niet door één instantie opgelost kan worden. Je hebt continue afstemming met de collega’s van het team Openbare Orde en Veiligheid en werkt samen met professionals in de zorgketen.

Jouw standplaats is in eerste instantie Leek, maar het is mogelijk dat je op termijn elders wordt ingezet. Je verricht je werkzaamheden voor de gehele gemeente Westerkwartier.

Kerntaken

 • Coördinatie OGGZ
 • Verantwoordelijk voor verwerken van meldingen die binnenkomen bij Meldpunt Bezorgd
 • Uitvoeren gemeentelijke Woonkansbeleid
 • Aanspreekpunt Veilig Thuis en Veiligheidshuis (18+)
 • Regie complexe en specifieke casussen
 • Organiseren van zorgoverleggen
 • Bevorderen van de bekendheid van de doelgroep bij zowel inwoners, hulpverlenende instanties als bij collega’s binnen de gemeente

Jouw kwaliteiten

 • Je bent in staat om een gemeld signaal te vertalen naar een niet uitgesproken hulpvraag;
 • Je  bent flexibel, stressbesteding, enthousiast en durft buiten de gebaande paden te treden;
 • Je toont initiatief, bent besluitvaardig en daadkrachtig (resultaatgericht);
 • Je kunt goed plannen en organiseren;
 • Je hebt goede coachende en communicatieve vaardigheden, je kunt mensen verbinden en goed samenwerken;
 • Je hebt ervaring met crisissituaties en complexe problematiek;
 • Je bent zichtbaar, aanspreekbaar;
 • Je hebt goed ontwikkelde analytische en diagnostische vaardigheden;
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en de sociale kaart. Kennis van de WMO, GGZ en in te zetten zorgroutes vinden wij een pré;
 • Je hebt kennis van de gezondheidsrisico’s die bepaald gedrag of leefsituaties met zich meebrengen;
 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt een rijbewijs.

Ons aanbod
We bieden jou een aantrekkelijke en dynamische functie in een politiek-bestuurlijke omgeving met grote ontwikkelingen en opgaven. Het bouwen aan de nieuwe organisatie zien we als een uitdagend traject. Het gaat om een structurele vacature, waarbij je in eerste instantie een benoeming voor een jaar wordt aangeboden. Je wordt ingeschaald in aanloopschaal 8 of functieschaal 9 (maximaal € 4.048) van de cao Gemeenten.

NB. Binnen het team Mens en Gezin werken we aan diverse ontwikkelopgaven, waaronder functiedifferentiatie. Dit heeft mogelijk gevolgen voor de diverse functieprofielen, waaronder het functieprofiel, die de basis vormt voor deze vacature. Ook zal dit gevolgen kunnen hebben voor de functiewaardering, waarbij HR 21 de basis vormt. Uitwerking van een en ander vindt plaats in 2021.

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met consulent Zorg en Veiligheid en OGGz Gonda van der Ploeg, 06-28758316 of teamleider/coach Mariëlle Mulderij, 06-22223244. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met HRM-adviseur Ina Koekoek, 06-34447758.

De procedure
Ben jij de collega die met ons wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan vóór donderdag 21 januari a.s.  jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2020053. De gesprekken vinden plaats via MS Teams.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs geteld.