Consulent Werk & Inkomen

Gemeente Westerkwartier zoekt een

Consulent Werk & Inkomen

Tijdelijk voor de duur van een jaar
24 uur


De functie

Gemeente Westerkwartier hanteert de functie consulent werk en inkomen integraal, waarbij de nadruk ligt op regie. Je bent eigenaar in het bewaken van de voortgang en zorgt voor goede begeleiding van het traject. Hierbij coach, begeleid en ondersteun je inwoners waarbij je rekening houdt met het zelfsturend vermogen.
 • Je voert als regiehouder het beleid uit op het gebied van werk en inkomen.
 • Je activeert, motiveert en stimuleert inwoners (die een beroep doen op de Participatiewet) richting arbeidsmarkt/participatie/scholing/zorg.
 • Je voert intakegesprekken met betrekking tot inkomensvraagstukken en handelt aanvragen levensonderhoud en bijzondere bijstand af (rapportage en beschikking) en voorziet inwoners van informatie over de mogelijkheden voor inkomensvoorziening en sociale zekerheid (Participatiewet).
 • Je hebt ervaring met het zelfstandig beheren van een eigen caseload op het gebied van zowel werk als inkomen en bent daarbij in staat om je werkzaamheden die daarvoor noodzakelijk zijn goed te plannen en prioriteiten te stellen.
 • Je werkt mee aan de uitvoering van de VoorzieningenWijzer.
Jouw kwaliteiten
 • Je beschikt over MBO+/HBO werk- en denkniveau;
 • Je beschikt over de nodige contactuele en schriftelijke vaardigheden;
 • Je bent stressbestendig, kunt zelfstandig werken en bent initiatiefrijk en daadkrachtig;
 • Je beschikt over actuele/recente kennis en ervaring bij voorkeur als allround consulent werk en inkomen.
Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Het team
Je werkt in het team Mens en gezin, onderdeel van het Sociale Domein. Het team houdt zich bezig met de beleids- en uitvoerende taken op het gebied van Wmo, Participatiewet en Jeugd. Binnen het team wordt integraal gewerkt waarbij medewerkers hun eigen  specialisatie hebben.

Ons aanbod

We bieden een aantrekkelijke en dynamische functie in een  organisatie met een positieve en informele cultuur. Het verder  bouwen aan de ontwikkelingen en opgaven van de organisatie zien
we als een uitdagend traject waar we in willen investeren. Verder:

 • Afhankelijk van kennis en ervaring, word je ingeschaald in aanloopschaal 7 of functieschaal 8 (maximaal € 4.052 fulltime).
 • Daarnaast kennen we een IKB van 17,05% van je brutosalaris.
 • Een hybridevergoeding en een vergoeding woon-werk (€ 0,21 netto per kilometer).
 • Ook beschikken we over een opleidingsbudget zodat jij je blijvend kunt scholen om actueel te blijven op de laatste ontwikkelingen.
Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 65.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal ontwikkelbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit vijf werklocaties.

De procedure

Ben jij de collega die met ons verder wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan uiterlijk 30 mei jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2023049.

Acquisitie
naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.