Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA)

Gemeente Westerkwartier zoekt 

Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA)

21,6 uur (o,6 fte) structureel en
50,4 uur (1,4 fte) voor 1 jaar

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 63.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit 5 werklocaties.

Het team
Je werkt in het team Toezicht, Controle en Handhaving (TCH), onderdeel van het Fysieke Domein. Het team verricht toezichthoudende, controlerende en handhavende werkzaamheden op thema’s uit het fysieke domein. Het team is op weg naar zelforganisatie. Het is daarom belangrijk dat je goed gedijt in een nieuwe organisatie waarbij rollen, taken en verantwoordelijkheden binnen teams gaandeweg worden ingevuld. Team TCH heeft standplaats Zuidhorn, maar het is mogelijk dat je op termijn elders wordt ingezet.

De functie
Je levert als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) een bijdrage aan de leefbaarheid in onze gemeente. Je let op of inwoners, ondernemers en bezoekers in onze gemeente zich houden aan de regels van de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en andere wet- en regelgeving voor onze openbare ruimte. Je handhaaft op onder andere de blauwe zone, aanlijngebod van honden en op evenementen. Je spreekt de overtreders aan en treed handhavend op als het nodig is, bijvoorbeeld strafrechtelijk of bestuurlijk. Ter gelijke tijd ben je het visitekaartje van onze gemeente. Je staat dicht bij de inwoner, treedt dienstverlenend op en handelt klachten en meldingen af. De rapportage van klachten, meldingen en controles worden verwerkt in diverse registratiesystemen.

Jouw kwaliteiten

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal MBO niveau (bij voorkeur Handhaver Toezicht en Veiligheid);
 • Je bent in het bezit van BOA certificaat (domein I) en hebt enige jaren ervaring als BOA;
 • Het bezit van het certificaat Toezichthouder Drank- en horecawet is een pré;
 • Je staat sterk in je schoenen, bent stressbestendig, daadkrachtig en goed in staat zelfstandig te werken;
 • Je kunt discreet omgaan met gevoelige informatie, bent proactief en kijkt met een integrale blik naar je taken;
 • Je werkt oplossingsgericht en weet de situatie goed in te schatten;
 • Je kunt wettelijke voorschriften op een eenvoudige en duidelijke wijze uitleggen;
 • Je hebt prettige communicatieve vaardigheden waardoor je tactvol maar ook overtuigend kunt optreden;
 • Je hebt een positieve instelling en werkt graag met anderen samen;
 • Je kunt met jongeren omgaan;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B;
 • Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Ons aanbod
We bieden jou een aantrekkelijke en dynamische functie in een politiek-bestuurlijke omgeving met grote ontwikkelingen en opgaven. Het bouwen aan de nieuwe organisatie zien we als een uitdagend traject. Het volgen van een opleiding behoort tot de mogelijkheden. Het gaat deels om een structurele vacature, waarbij je in eerste instantie een contract voor een jaar wordt aangeboden. Je wordt ingeschaald in aanloopschaal 6 of functieschaal 7 (maximaal € 3.176,-).

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met teamleider/coach Elsbeth Slager, 06 28758249 of elsbeth.slager@westerkwartier.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met medewerker HRM Hester Noorman, 06 28758306 of hester.noorman@westerkwartier.nl.

De procedure
Ben jij de collega die met ons wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan uiterlijk 18 januari 2021 jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2020063.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.