Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOA’s) met specialisatie ondermijning

Buitengewoon Opsporings Ambtenaren
(BOA’s) met specialisatie ondermijning
32 – 36 uur


Wat ga je doen?
Als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) met specialisatie ondermijning werk je in een enthousiast team aan een nieuw en actueel onderwerp dat hoog staat op onze gemeentelijke prioriteitenlijst. Niet in de laatste plaats omdat ondermijnende criminaliteit een groeiend probleem is, maar zeker ook omdat wij een veilige en prettige leefomgeving erg belangrijk vinden. Als BOA kun je daarin echt het verschil maken en heb je een functie die nog volop in ontwikkeling is. Je moet dus stevig in je schoenen staan en het leuk vinden om samen met collega’s en ketenpartners te pionieren en van de nieuwe integrale aanpak een succes te maken.


Als BOA is het aan jou en je collega’s om toezicht te houden op het naleven van wet- en regelgeving (APV en bijzondere wetgeving). Bijvoorbeeld door gericht op onderzoek te gaan en bedrijven of particulieren te bezoeken. Ook word je ingezet in een lokaal opererend interventieteam om de politie en gemeentelijke diensten te ondersteunen bij bestuurlijke controles. Geen saaie baan dus, want je bent verzekerd van veel variatie in je takenpakket en kunt te maken krijgen met een breed scala aan ondermijnende activiteiten. Denk maar eens aan hennepteelt, arbeidsuitbuiting, illegale prostitutie, heling, malafide ondernemers of bijvoorbeeld witwaspraktijken.


Je spreekt mensen aan op ongewenst gedrag en stimuleert hen om zich aan de regels te houden. Daarnaast begrijp je dat juist zichtbaarheid en benaderbaarheid van essentieel belang is in jouw rol als BOA. Je gaat het gesprek niet uit de weg om te weten hoe het gaat en wat er speelt. Het is jouw kracht om daarbij te werken vanuit de verbinding en de situatie vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Altijd klantvriendelijk en oplossingsgericht, maar als de situatie daarom vraagt maak je op passende wijze gebruik van je bevoegdheden. Uiteraard is de werkdag pas voorbij als je jouw bevindingen digitaal hebt geregistreerd en gedeeld, zodat je collega’s op de hoogte zijn en daarop verder kunnen bouwen. Enthousiast geworden? Lees dan snel verder wat we jou te bieden hebben.


Wat bieden we jou?

  • Allereerst een uitdagende functie in een enthousiast team waarin jouw werk dagelijks bijdraagt aan het verbeteren van de leefomgeving en veiligheid van de gemeente Westerkwartier.
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, waarbij we de uitdrukkelijke intentie hebben om die bij goed functioneren aansluitend om te zetten naar onbepaalde tijd.
  • Een prima salaris tot maximaal € 3.323 bruto per maand (schaal 6) bij een fulltime dienstverband, exclusief de opbouw van het individueel keuzebudget (IKB) ter grootte van 17,05% van je brutosalaris en eventuele vergoedingen voor onregelmatige diensten.
  • Het individueel keuzebudget is vrij besteedbaar en kan bruto worden uitgekeerd of worden uitgeruild voor o.a. het kopen van extra verlof.
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder volledige vergoeding woon- werkverkeer (€ 0,21 netto per kilometer) of vergoeding openbaar vervoer, aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering, een prima pensioenopbouw met lage werknemersbijdragen en een hybridevergoeding voor thuiswerken.
  • Ook beschikken we over een opleidingsbudget zodat jij je blijvend kunt scholen om jezelf verder te ontwikkelen en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen.


Wie ben jij?
Als BOA met als specialisatie ondermijning loop jij warm voor een veilige en prettige leefomgeving en heb je bovenal een sterk ontwikkelt rechtsgevoel. Jij doet je werk met lef en toewijding, communiceert makkelijk en zoekt altijd naar de verbinding en samenwerking. Dat is waar jij voor staat, net als voor een gezonde dosis behulpzaamheid, nieuwsgierigheid, respect, vertrouwen en eigenaarschap. Zo ben je goed toegerust voor het leuke en verantwoordelijke werk dat je gaat doen.


Jij staat stevig in je schoenen en durft iemand aan te spreken en bij te sturen wanneer het even niet volgens de regels loopt. Het liefst doe je dat mondeling of met een waarschuwing af, maar ook het geven van een boete, of als het echt niet anders kan, overgaan tot aanhouding is jouw bevoegdheid. Uiteraard is de veiligheid van onze inwoners daarbij altijd het belangrijkste uitgangspunt.


Jij hebt een praktische- en oplossingsgerichte aanpak, houdt het overzicht en zorgt er door goede communicatie en duidelijke rapportages voor dat iedereen aangesloten blijft. Vanzelfsprekend ga je discreet om met de gevoelige informatie waar je dagelijks mee te maken hebt. Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken en regelmatig in weekenddiensten mee te draaien (24/7).

  • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal mbo-niveau en hebt een streepje voor als je de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid al hebt afgerond.
  • Onze ideale kandidaat heeft al een BOA certificaat (domein I), rijbewijs B, een diploma Toezichthouder Drank- en Horecawet en bij voorkeur ook al een geldige RTGB-certificering. Als je bovendien ervaring hebt met deelname aan (integrale) handhavingsacties is dat helemaal een directe match.
  • We snappen dat we met deze opsomming naar een schaap met 5 poten zoeken dus heb je deze opleidingen nog niet en ben je vastbesloten die te behalen, nodigen we je ook graag uit om te solliciteren. Wat we echt belangrijk vinden is dat je een gezonde ambitie hebt en het belangrijk vindt om jezelf continu te blijven ontwikkelen. Daar bieden we jou graag alle ruimte in!


Het team
Als startende of meer ervaren BOA kom je te werken binnen het Fysieke Domein in het team Toezicht, Controle en Handhaving (TCH). Het team werkt vanuit Zuidhorn en voert toezichthoudende, controlerende en handhavende werkzaamheden uit ter ondersteuning van het Gemeentelijk beleid. Samen werken in een plezierige werkomgeving met oprechte aandacht voor elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je bij ons thuis voelt. Het team bestaat uit 6 collega’s die er naar uitkijken om met jou te gaan samenwerken aan een veilige en prettige leefomgeving in het Westerkwartier.


Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 65.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal ontwikkelbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers.

De procedure
Ben jij de collega die met ons verder wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan uiterlijk 3 december 2023 jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2023064. De gesprekken vinden plaats op 11 december.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.