Beleidsmedewerker sociaal domein B

Gemeente Westerkwartier zoekt een

Beleidsmedewerker sociaal domein B

(dorpshuizenbeleid)
24 uur


De functie

Als beleidsadviseur B ben je verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling op een of meerdere beleidsvelden. Je kunt landelijke wetgeving vertalen naar lokaal beleid. Je initieert en bevordert de samenwerking met organisaties/partijen en je onderhoudt een lokaal en regionaal netwerk. Gewenste doelen en resultaten kun je verbinden aan in te zetten acties. Je creëert draagvlak voor het te voeren beleid. Je levert een bijdrage aan de planning en control cyclus vanuit je eigen vakgebieden. Je voert regie op beleidsprogramma’s en projecten en draagt zorg voor evaluatie van beleid in afstemming met inwoners. Je bent een stevige gesprekspartner voor externe partners, collegas en bestuurders. Je vervult een belangrijke adviserende rol richting het college van burgemeester en wethouders. Je kunt goed omgaan met verschillende belangen op lokaal, regionaal, ambtelijk en bestuurlijk niveau.


Vooralsnog ga je je vooral
bezighouden met het dorpshuizenbeleid. Onlangs heeft de gemeente Westerkwartier nieuw dorpshuizenbeleid vastgesteld. Uitgangspunt is dat de dorpshuizen zo zelfredzaam en zelfvoorzienend mogelijk zijn. De gemeente heeft hierop aanvullend een ondersteunende en adviserende rol. Als de dorpshuizen er zelf niet uitkomen dan kunnen ze een beroep doen op de gemeente. Afhankelijk van de vraag staan de leefbaarheidsadviseurs of beleidsmedewerkers van de gemeente naast het bestuur van het dorpshuis. Ze denken mee over of verwijzen door naar een antwoord of oplossing. Gezien de  maatschappelijke functie die de dorpshuizen vervullen en de rol die zij kunnen vervullen in het behalen van onze sociale doelstellingen ligt bij jou vanuit Advies en Relaties de coördinerende beleidsmatige rol.
Van de beleidsmedewerker verwachten we onder meer dat hij/zij:

 • de regie voert op de uitvoering van het beleid en er op toeziet dat het dorpshuizenbeleid uitgevoerd wordt en de implementatie ervan verloopt zoals beschreven in de beleidskaders.
 • nauw samenwerkt met de leefbaarheidsadviseurs en de vastgoedadviseur en een sparringpartner is voor allerlei voorkomende beleidszaken of knelpunten hierin;
 • de subsidieaanvragen beoordeelt voor de exploitatie en/of verbreding van de activiteiten of functie van dorpshuizen (in afstemming met de leefbaarheidsadviseurs);
 • Intern en extern verbinding zoekt en kansen benut om andere beleidsvelden en maatschappelijke doelen te koppelen aan het dorpshuizenbeleid.

Jouw kwaliteiten

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring als beleidsadviseur;
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
 • Je werkt resultaatgericht en je beschikt over goede adviesvaardigheden;
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen;
 • Je kunt goed samenwerken, netwerken en je kijkt met een integrale blik;
 • Je bent omgevingsbewust en toont eigenaarschap over je eigen werk en hebt een proactieve houding.

Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Het team

Je werkt in het team Advies en Relaties. In het team werken circa 20 mensen en zijn beleidsonderwerpen belegd die verbonden zijn aan het werken aan een Sociaal Westerkwartier. Binnen het team worden taken opgepakt variërend van beleidsuitvoering  (subsidieverstrekking) tot strategisch en complex beleidsadvies, binnen het brede Sociaal Domein. Het team kent meerdere functies, zoals; een strategisch adviseur, beleidsmedewerkers/adviseurs (op A en B niveau), contract- en relatiebeheerders en medewerkers sociaal domein. We werken hybride, waarbij we thuis werken afwisselen met ontmoeting en overleg op één van onze  werklocaties. De basislocatie van het team Advies en Relaties is op dit moment in Leek.

Ons aanbod

We bieden een aantrekkelijke en dynamische functie in een organisatie met een positieve en informele cultuur. Het verder bouwen aan de ontwikkelingen en opgaven van de organisatie zien
we als een uitdagend traject waar we in willen investeren. Verder:

 • Afhankelijk van kennis en ervaring, word je ingeschaald in aanloopschaal 9 of functieschaal 10 (maximaal € 5.009,- fulltime).
 • Daarnaast kennen we een IKB van 17,05% van je brutosalaris.
 • Een hybridevergoeding en een vergoeding woon-werk (€ 0,21 netto per kilometer).
 • Ook beschikken we over een opleidingsbudget zodat jij je blijvend kunt scholen om actueel te blijven op de laatste ontwikkelingen.

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 65.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal ontwikkelbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit vijf werklocaties.

De procedure
Ben jij de collega die met ons verder wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan uiterlijk 11 juni 2023 jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van  vacaturenummer 2023032. De gesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 20 juni 2023.

Acquisitie naar aanleiding van deze vac
ature wordt niet op prijs gesteld.