Beheerder riolering en waterwegen

Gemeente Westerkwartier zoekt een

Beheerder riolering en waterwegen (36 uur)

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we Dichtbij onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 64.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De medewerkers werken vanuit diverse locaties.

Het team
Je werkt voor het team Water, onderdeel van het Fysieke Domein. Dit team voert alle taken uit die samenhangen met het beleid en de uitvoering van het thema water en riolering. Team Water werkt nauw samen met de teams Wegen en Groen. Het team is op weg naar zelforganisatie. Het is daarom belangrijk dat je goed gedijt in een nieuwe organisatie waarbij rollen, taken en verantwoordelijkheden gaandeweg worden ingevuld. We werken grotendeels hybride, waarbij we thuis werken afwisselen met ontmoeting en overleg op één van onze werklocaties. De basislocatie van het team Water is voorlopig Zuidhorn.

De functie
Je bent beheerder van het gemeentelijk rioolstelsel en de watergangen. Je hebt contacten met inwoners over water/riool gerelateerde zaken. Je draagt bij aan het opstellen van het gemeentelijk rioleringsplan en geeft uitvoering aan het vastgestelde beleid. Je bent mede verantwoordelijk voor de uitvoering binnen het budget van het meerjarenonderhoudsplan. Je zorgt ervoor dat de beheergegevens op orde zijn. Je voert regie op uitbesteed onderhoudswerk en hebt daarbij contact met bedrijven die werk voor de gemeente uitvoeren. Daarnaast toets je conceptplannen op beheeraspecten, daarbij heb je oog voor maatregelen omtrent het veranderende klimaat zodat onze openbare ruimte water robuust is ingericht. Ook de werkzaamheden die voortkomen uit het klimaatadaptatieplan behoren tot je functie, bijvoorbeeld, groene daken- en regentonsubsidies.

Jouw kwaliteiten

  • Je hebt een afgeronde Mbo-opleiding civiele techniek, of soortgelijk;
  • Je hebt oog voor nieuwe ontwikkelingen en doet voorstellen om deze toe te passen;
  • Je hebt een aantal jaren ervaring als rioolbeheerder of civieltechnisch medewerker;
  • Je hebt ervaring met het werken met een beheerpakket;
  • Je hebt kennis van de RAW-systematiek en een tekenprogramma, (bij voorkeur Microstation);
  • Je kunt werken in een omgeving waarin je soms snel tussen onderwerpen moet schakelen;
  • Je bent goed in het accuraat te woord staan van inwoners en aannemers;
  • Je bent collegiaal en flexibel.

Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samenwerken en vertrouwen.

Ons aanbod
We bieden een aantrekkelijke en dynamische functie in een organisatie met een positieve en informele cultuur. Het verder bouwen aan de ontwikkelingen en opgaven van de organisatie zien we als een uitdagend traject waar we in willen investeren.
De functie is ingeschaald in functieschaal 9 (maximaal € 4208,00 fulltime). Afhankelijk van kennis en ervaring is jouw inschaling wellicht in de aanloopschaal (schaal 8, maximaal € 3732,00 fulltime). Daarnaast kennen we een IKB van 17,05% van je brutosalaris. Ook beschikken we over een opleidingsbudget zodat jij je blijvend kunt scholen om actueel te blijven op de laatste ontwikkelingen.

De procedure
Ben jij de collega die met ons verder wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan uiterlijk 28 maart 2023 jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2023015. De gesprekken vinden plaats op maandag 3 april.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.