Beheerder groen

Gemeente Westerkwartier zoekt een

Beheerder groen (36 uur)

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we Dichtbij onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 64.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De medewerkers werken vanuit diverse locaties.

Het team
Je werkt voor het team Groen, onderdeel van het Fysieke Domein. Dit team voert alle taken uit die samenhangen met beleid, beheer en uitvoering van het Openbaar Groen. Het team werkt nauw samen met de teams Wegen en Water. Het team is op weg naar zelforganisatie. Het is daarom belangrijk dat je goed gedijt in een nieuwe organisatie waarbij rollen, taken en verantwoordelijkheden gaandeweg worden ingevuld. De werkzaamheden binnen het team zullen, naast algemene groenbeheer taken, liggen op een aantal specifieke onderdelen binnen groenbeheer (themagericht). De basislocatie van het team Groen is voorlopig Zuidhorn.

De functie
Je draagt bij aan het opstellen en actualiseren van het gemeentelijk groenbeheer. Je geeft uitvoering aan het vastgestelde beleid, je maakt meerjaren onderhoudsplannen en investeringsprogramma’s. Je zorgt ervoor dat de beheergegevens op orde zijn in het beheersysteem. Je bent mede verantwoordelijk voor de beheerbudgetten en levert een bijdrage aan de financiële verantwoording. Je beantwoordt interne en externe vragen over groen en groenbeheer. De nadruk van deze functie ligt vooralsnog op het beheer van sportvelden, bermen, ondersteuning bij nieuwe werken, advies over grondverkoop, het begeleiden van (inwoner)initiatieven etc.

Jouw kwaliteiten

  • Je hebt een afgeronde MBO4/HBO opleiding in Groen of soortgelijk;
  • Kennis van sportveldenbeheer is een pré;
  • Je hebt kennis ven het beheer van openbaar groen het liefst met een aantal jaren ervaring;
  • Je hebt ervaring met het werken met een beheerssysteem;
  • Je hebt kennis van beheer openbaar groen;
  • Je kunt werken in een omgeving waarin je soms snel tussen onderwerpen moet schakelen;
  • Je kunt goed communiceren met inwoners en collega’s;
  • Je bent collegiaal, flexibel en een echte teamspeler.

Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samenwerken en vertrouwen.

Ons aanbod
We bieden een aantrekkelijke en dynamische functie in een organisatie met een positieve en informele cultuur. Het verder bouwen aan de ontwikkelingen en opgaven van de organisatie zien we als een uitdagend traject waar we in willen investeren. De functie is ingeschaald in functieschaal 9 (maximaal € 4208,00 fulltime). Afhankelijk van kennis en ervaring is jouw inschaling wellicht in de aanloopschaal (schaal 8, maximaal € 3732,00 fulltime). Daarnaast kennen we een IKB van 17,05% van je brutosalaris. Ook beschikken we over een opleidingsbudget zodat jij je blijvend kunt scholen om actueel te blijven op de laatste ontwikkelingen.

De procedure
Ben jij de collega die met ons verder wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan uiterlijk maandag 3 april 2023 jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2023015. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 11 april.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.