Beheerder civiel technische werken (wegen)

Gemeente Westerkwartier zoekt een

Beheerder civiel technische werken (wegen) (36 uur)

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we Dichtbij onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 63.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De medewerkers werken vanuit diverse locaties.

Het team
Je werkt voor het team Wegen, Verkeer & Vervoer, onderdeel van het Fysieke Domein. Dit team voert alle taken uit die samenhangen met beleid, beheer en uitvoering van het thema wegen, verkeer & vervoer, inclusief civieltechnische kunstwerken en openbare verlichting. Het team is op weg naar zelforganisatie. Het is daarom belangrijk dat je goed kunt werken in een organisatie waarbij rollen, taken en verantwoordelijkheden gaandeweg samen worden ingevuld. Jouw standplaats is Zuidhorn, dat kan op termijn wijzigen.  

De functie
Het beheer van gemeentelijke eigendommen staat centraal in deze functie.
Samen met de andere beheerders binnen het team ben je hier verantwoordelijk voor.
De nadruk van de functie ligt op het gebied van het beheer en onderhoud van wegen en verhardingen.
Je maakt (beheer)plannen, meerjarenonderhoudsplannen en verzorgt het opstellen van investeringsprogramma’s. Je bewaakt en beoordeelt de uitvoering hiervan.
Je zorgt ervoor dat de beheergegevens op orde zijn en legt deze vast in het systeem. Je adviseert over en voert beleid uit op het gebied van inrichting en beheer van de openbare ruimte. Daarnaast maak en beoordeel je onderhoudscontracten en toets je uitbreidingsplannen op beheeraspecten. Je bent verantwoordelijk voor de beheerbudgetten en levert een bijdrage aan de planning & control cyclus van de gemeente.

Jouw kwaliteiten

  • Je hebt een afgeronde MBO+/HBO opleiding civiele techniek, of soortgelijk;
  • Je kunt functioneren op HBO niveau;
  • Je hebt kennis op het gebied van het beheer en onderhoud van wegen;
  • Je hebt een aantal jaren ervaring als civieltechnisch medewerker;
  • Je hebt ervaring met het werken met een beheerpakket, bij voorkeur GBI(6);
  • Je hebt kennis van de RAW-systematiek;
  • Je kunt werken in een omgeving waarin je soms snel tussen onderwerpen en gesprekspartners moet schakelen;
  • Je bent collegiaal en flexibel;
  •  Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Ons aanbod
We bieden jou een aantrekkelijke en dynamische functie in een politiek-bestuurlijke omgeving met grote ontwikkelingen en opgaven. Het bouwen aan de nieuwe organisatie zien we als een uitdagend traject. Het gaat om een structurele vacature, waarbij je in eerste instantie een contract voor een jaar wordt aangeboden. Je wordt ingeschaald in aanloopschaal 8 of functieschaal 9 (max. € 4.048).

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met teamleider/coach Doreen Edeler, 0594-508840, doreen.edeler@westerkwartier.nl voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met medewerker-HRM Hester Noorman, 06-28758306 of hester.noorman@westerkwartier.nl.

De procedure
Ben jij de collega die met ons wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan uiterlijk 23 oktober 2021 jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2021055.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.