Adviseur Openbare Orde en Veiligheid

32-36 uur

Zet jij straks de lijnen uit voor het integrale veiligheidsbeleid van de mooie gemeente Westerkwartier? Een prachtige en belangrijke baan waarin je intensief gaat samenwerken met de strategische veiligheidspartners en als specialist en adviseur je stempel drukt op belangrijke thema's uit het coalitieakkoord.

Wat ga je doen?

Als Adviseur Openbare Orde en Veiligheid (OOV) werk je in het hart van de Gemeente Westerkwartier en adviseer en ondersteun je de burgemeester, het college en de ambtelijke organisatie bij het opstellen en uitvoeren van het integrale veiligheidsbeleid. Een uitdagende en dynamische rol, zeker omdat de maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van veiligheid steeds meer inzet vragen.

Zo gaat de regierol van de gemeente over steeds complexere veiligheidsvraagstukken en landelijke thema's die ook in het coalitieakkoord prominent aanwezig zijn. Als adviseur neem jij de regie op de uitvoering en sta je de burgemeester bij met advies op de juridische toepassing van burgemeester bevoegdheden, zodat keer op keer een zorgvuldige bestuurlijke afweging gemaakt kan worden. Bijvoorbeeld als het gaat om risicovolle evenementen, drugspanden, ondermijning, bijzondere wetten en andere thema's die integrale veiligheid raken.

Stuk voor stuk interessante onderwerpen waar jij de in- en externe samenwerkingspartners samenbrengt, het overzicht houdt, de regie voert en de burgemeester en het college voorziet van goeddoordachte adviezen. Als professional is het aan jou om steeds een inschatting te maken wanneer bestuur en het management geïnformeerd moeten worden. Ook heb je een coördinerende rol in de rampenbestrijding en crisisbeheering. Samen met jouw collega's van het team draag je zorg voor 24/7 bereikbaarheid, hiervoor draai je een piketdienst. Enthousiast geworden? Lees dan snel verder wat we jou te bieden hebben.

Wat bieden we jou?

  • Allereerst een leuke baan waarin jij je als professional helemaal kunt vastbijten en de regie voert over alles wat te maken heeft met integrale veiligheid binnen de gemeentegrenzen.
  • Een prima salaris tot maximaal € 5.725,- bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime dienstverband, exclusief de opbouw van het individueel keuzebudget (IKB) ter grootte van 17,05% van je brutosalaris.
  • Het individueel keuzebudget is vrij besteedbaar en kun je bruto laten uitkeren of uitruilen voor bijvoorbeeld het kopen van extra verlof.
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder volledige vergoeding woon-werk verkeer (€ 0,21 netto per kilometer) of vergoeding openbaar vervoer, aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering, een prima pensioenopbouw met lage werknemersbijdragen en een hybridevergoeding voor thuiswerken.
  • Ook beschikken we over een opleidingsbudget zodat jij je blijvend kunt scholen om actueel te blijven op de laatste ontwikkelingen.
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, waarbij we de uitdrukkelijke intentie hebben om aansluitend een vast dienstverband aan te gaan bij goed functioneren.
  • We werken grotendeels hybride. Laat het werk het toe, dan kun je thuiswerken en regelen wij de werkplekinrichting. Ben je nodig op kantoor of op locatie? Dan is daar voor jou een plek. 

Wie ben jij?

Als adviseur moet je stevig in je schoenen staan en heb je jezelf ondertussen bewezen als het gaat om het adviseren van bestuurders binnen de geldende juridische kaders. Jij hebt ervaring binnen het beleidsveld openbare orde en veiligheid en weet wat er nodig is om de burgemeester, het college en de organisatie optimaal te faciliteren als het gaat om vraagstukken op het gebied van de openbare veiligheid.

Jij krijgt er energie van om samen met je collega's de gemeentelijke ambities op het gebied van openbare orde en veiligheid te realiseren. Waarbij je de ruimte hebt en neemt om de regie te voeren op je vakgebied en makkelijk het evenwicht bewaard tussen standvastigheid waar dat moet en meebewegen waar dat kan. Uiteraard heb je actuele juridische kennis en volg je de ontwikkelingen op je vakgebied op de voet. Je herkent de tendensen en knelpunten en kunt die vertalen naar goed onderbouwd advies en beleidsstukken.

  • Je hebt een relevante afgeronde hbo- of wo opleiding, bijvoorbeeld Integrale Veiligheid, Bestuurskunde of een juridische richting en hebt ervaring met de aanpak van veiligheidsvraagstukken.
  • Als adviseur en sparringpartner heb je ondertussen bewezen dat je strategisch en verbindend kunt opereren, ook in complexe en of acute situaties. Je bent flexibel en hebt geen probleem met inzet buiten de normale kantoortijden als de situatie daarom vraagt (vanuit je functie draai je mee in de piketdienst).
  • Je hebt een gezonde ambitie en herkent jezelf in onze kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Het team

Als adviseur OOV werk je in het team Openbare Orde en Veiligheid. Het team staat garant voor strategische-, tactische- en operationele vraagstukken op het gebied van openbare orde en veiligheid en vluchtelingenzaken. Het team (6 fte) is in opbouw en bestaat straks uit verschillende adviseurs en beleidsondersteuners met een eigen aandachtsgebied. We zijn op dit moment voor verschillende posities aan het werven. De basislocatie van het team Openbare orde en veiligheid is Zuidhorn.

Gemeente Westerkwartier

Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 65.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal ontwikkelbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit vijf werklocaties.

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met teamleider/coach Menno Kanger, telefoonnummer 06 25 29 37 84   of menno.kanger@westerkwartier.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met onze recruiter Mark Kwant, 06 28 96 99 00 of mark.kwant@westerkwartier.nl

De procedure

Ben jij onze nieuwe specialist voor Openbare Orde en Veiligheid? Mail dan uiterlijk 15 oktober jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2023037. De gesprekken vinden plaats op 26 oktober.

Interne medewerkers hebben voorrang op externe medewerkers.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.