Adviseur Openbare orde en Veiligheid

Gemeente Westerkwartier zoekt een enthousiaste en ervaren

Adviseur openbare orde en veiligheid

36 uur

Veiligheid staat hoog op de agenda van de gemeente. De regierol van gemeenten bij complexe veiligheidsvraagstukken wordt steeds belangrijker. Of het nu gaat om thema's als ondermijnende criminaliteit, ernstige woonoverlast of actuele crisissituaties (zoals de opvang van vluchtelingen of de coronapandemie). Ook de inzet van de bevoegdheden van de burgemeester hierbij vraagt steeds meer aandacht, afweging en regie.

De functie
Jouw takenpakket omvat het volledige veiligheidsveld van openbare orde en veiligheid. Je werkt binnen een netwerk van diverse interne en externe (veiligheids)partners. Je vertegenwoordigt de gemeente bij diverse beleidsoverleggen in de (veiligheids)regio en je bent regisseur op het gemeentelijk veiligheidsbeleid. Intern adviseer je het college in het algemeen en de burgemeester in het bijzonder op strategisch niveau op jouw vakgebied. Je vervult een ambassadeurs- en  coördinerende rol in de rampenbestrijding/ crisisbeheering. Samen met jouw collega's van het team draag je zorg voor 24/7 bereikbaarheid, hiervoor draai je een piketdienst. We werken grotendeels hybride, waarbij we thuis werken afwisselen met ontmoeting en overleg op één van onze werklocaties. De basislocatie van het team Openbare orde en veiligheid is Zuidhorn.

Jouw kwaliteiten

 • Je hebt minimaal een relevante afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld Integrale Veiligheid of Bestuurskunde; 
 • Je hebt ruime werkervaring als beleidsmedewerker met werkzaamheden binnen het vakgebied openbare orde en veiligheid en in het adviseren van bestuurders; 
 • Je bent een stevige adviseur, sparringpartner, die strategisch en verbindend kan opereren ook in complexe en of acute situaties; 
 • Je staat stevig in je schoenen, bent flexibel, neemt je verantwoordelijkheid ook buiten kantooruren en in acute situaties ben je er; 
 • Je beschikt over politieke sensitiviteit; 
 • Je bent gericht op samenwerking; 
 • Je bent initiatiefrijk, resultaatgericht en betrekt de actualiteit op je werk en adviezen

Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Het team
Je werkt in het team Openbare Orde en Veiligheid. Het team houdt zich bezig met strategische, tactische en operationele vraagstukken op het gebied van openbare orde en veiligheid en vluchtelingenzaken. Het team (+/- 6 fte) bestaat uit verschillende adviseurs en beleidsondersteuners.

Ons aanbod
We bieden een aantrekkelijke en dynamische functie in een organisatie met een positieve en informele cultuur. Het verder bouwen aan de ontwikkelingen en opgaven van de organisatie zien we als een uitdagend traject waar we in willen investeren. Verder:

 • Afhankelijk van kennis en ervaring, word je ingeschaald in aanloopschaal 10 of functieschaal 11 (maximaal € 5.725,- fulltime).  
 • Daarnaast kennen we een IKB van 17,05% van je brutosalaris.
 • Een hybridevergoeding en een vergoeding woon-werk (€ 0,21 netto per kilometer). 
 • Ook beschikken we over een opleidingsbudget zodat jij je blijvend kunt scholen om actueel te blijven op de laatste ontwikkelingen. 
 • Ondersteund door uitstekende faciliteiten zoals laptop, telefoon en het goed thuis kunnen werken.

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 65.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal ontwikkelbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit vijf werklocaties.

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met interim teamleider/coach Reinier Antonides, 06 28 75 82 38 of reinier.antonides@westerkwartier.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met HRM adviseur Gretha Geertsma, 06 23 02 89 47 of gretha.geertsma@westerkwartier.nl.  

De procedure
Ben jij de collega die met ons verder wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan uiterlijk 6 juni jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2023037. De gesprekken vinden plaats op woensdag 14 juni.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.