Werkbegeleider Textielsortering

Op het adres Damsterdiep 269 te Groningen bevindt zich het pand van GoudGoed.
In dit pand vind je aan de achterkant een grote textiel afdeling, waar we alle textiel uit de textielbakken in de gemeente Groningen verzamelen. 

Textiel sorteren is een bijzondere en arbeidsintensieve klus waar we in Groningen onvoldoende mensen voor kunnen vinden. Daarom is het ons idee, dat we ook in Friesland textiel gaan sorteren op onze vestiging in Kollum. De kandidaat die we zoeken gaat het proces van textielsortering in Groningen aanleren en gaat het na twee maanden overbrengen naar onze vestiging in Kollum

Als je graag een rol wil spelen in de circulaire behandeling van het ingezamelde textiel en je kunt andere mensen begeleiden en motiveren in dat proces, dan willen we graag dat je verder leest.

Het project
In opdracht van de gemeente Groningen zamelt GoudGoed Textiel gebruikte kleding, schoenen en huishoudelijk textiel in. Onze chauffeurs legen de verschillende textielcontainers en zamelen de zakken met textiel in die mensen volgens de afvalwijzer aan de weg zetten. Op onze locatie wordt het ingezameld textiel op kwaliteit gesorteerd waarvan 90% wordt hergebruikt en verkocht bij de kringloopwinkels van WerkPro.

De werkbegeleider
Als werkbegeleider begeleid je samen met je collega’s de deelnemers bij het invullen van productiegerichte dagbesteding, waarbij je rekening houdt met de verschillende mogelijkheden van onze mensen. De werkbegeleider textielsortering zal vooral oog moeten hebben voor het werkproces. Normaliter leggen we het zwaartepunt op de begeleidingsvaardigheid van een werkbegeleider. Bij de vacature textielsortering ligt de nadruk op het werkproces van het sorteren. 


Wat ga je doen?

 • je werkt mee op de vloer; je stuurt de deelnemers aan; zowel als groep als individueel; je organiseert en coördineert de werkzaamheden op de vloer voor zover dat nodig is
 • je zorgt voor een prettige motiverende werksfeer waarin je je kennis overdraagt
 • je  helpt medewerkers bij hun ontwikkeling om het beste uit zichzelf te halen


Dit ben jij

 • je hebt affiniteit met de doelgroepen waar WerkPro mee werkt
 • je bent vriendelijk, empathisch, en geduldig
 • je staat stevig in je schoenen en ben je een aanpakker
 • je bent bereid om ook op onze locatie in Kollum de werkzaamheden uit te voeren
 • je hebt goed overzicht en kunt prioriteiten stellen
 • je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk 
 • je hebt affiniteit met hergebruik en circulariteit
 • je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto

Wat krijg je van ons?
Onze arbeidsvoorwaarden (zoals het in de cao Sociaal Werk staat)

 • een jaarcontract met de bedoeling deze te verlengen
 • een bruto maandsalaris op basis van de functiebeschrijving werkbegeleider in schaal 4 tussen € 2.337,- en € 3.215,- op basis van een 36-urige werkweek en afhankelijk van jouw kennis en ervaring
 • Individueel Keuze Budget (IKB) incl. vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%)
 • Loopbaanbudget (LBB)
 • Pensioenregeling (PFZW)
 • interne scholingsmogelijkheden
 • reiskostenvergoeding

We bieden een fijne sfeer en werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn. Waar hard gewerkt wordt met elkaar. Waar ruimte is voor autonomie, met de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Waar zorg en (sociaal) ondernemerschap samen gaan. Waar plaats is voor eigen initiatief en ontwikkeling. Waar de cultuur zich kenmerkt door loyaliteit aan de deelnemers en de werkprojecten.
Om onze deelnemers optimaal te begeleiden werken we zoals beschreven in onze Werkwijzer. Het kunnen overleggen van een VOG is een voorwaarde voor de indiensttreding.

Is dit de baan voor jou?
Laat je motivatie en cv achter via deze link. Je kunt reageren tot en met 25 februari 2024. Kandidaten zullen maandag 26 februari 2024 telefonisch worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op woensdag 28 februari 2024.

Heb je vragen?
Neem dan contact op met Anita van Huis, projectleider, via 06-15088727

Over WerkPro
WerkPro maakt werk van kansen voor mens en samenleving in
Noord-Nederland. Al onze activiteiten verbinden zorg en welzijn met werk. We zetten ons in voor een samenleving waarin iedereen meedoet. De sociale ondernemingen van WerkPro bieden werkplekken met begeleiding, training en ondersteuning waar nodig. Zo werken we aan zelfstandigheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Met ruim 40 vestigingen en 340 medewerkers, biedt WerkPro jaarlijks ruim 2.500 mensen werk en perspectief.

Kijk voor meer informatie over WerkPro op www.werkpro.nl