Werkbegeleider Stallingen

WerkPro maakt werk van kansen voor mens en maatschappij. In een duurzame samenleving doet iedereen mee en wordt ieders talent benut. We verbinden werk, welzijn en zorg: via werk met begeleiding, training en ondersteuning op meerdere levensgebieden, worden mensen sterker en zelfstandiger. Onze sociale ondernemingen bieden werkplekken en producten en diensten met maatschappelijke meerwaarde. Met 40 werklocaties en 280 medewerkers, biedt WerkPro jaarlijks ruim 2.500 mensen werk en perspectief.

Bij Stallingen staat de fiets centraal. Het beheren van fietsenstallingen, het opruimen en registreren van weesfietsen en het repareren van kapotte fietsen. Maar de fiets is slechts een middel. De missie van Stallingen is dat onze werknemers (weer) aan het werk kunnen. Samen werken we aan het opbouwen van een dagritme, werknemersvaardigheden en representatief zijn. Voor onze werknemers (deelnemers) is het werk dagbesteding of onderdeel van een zorgtraject. We zijn 365 dagen per jaar en 7 dagen per week actief. Onze opdrachtgevers zijn de gemeente Groningen, de RUG en een aantal scholen in Groningen.

Werkbegeleider Stallingen
(32 uur per week)

De functie
Als werkbegeleider ben je het visite kaartje van de WerkPro stallingen. Je hebt een sturende, motiverende en coachende rol richting deelnemers, vrijwilligers en collega’s. Samen met twee collega’s ben je verantwoordelijk voor de stallingen; het Stadsbalkon, de Grote Markt, Nieuwe Markt (forum) en het Europapark.


Werkzaamheden
Als werkbegeleider:

 • coördineer je de werkprocessen van de stallingen en maak je de weekroosters en planningen
 • stuur je het werk op de stallingen aan en geef je het goede voorbeeld door actief mee te werken. Waarbij je o.a. verantwoordelijk bent voor de ordelijkheid van de gestalde fietsen.
 • onderhoud je contacten met netwerkpartners als politie, gemeente en andere instellingen
 • daag je op een constructieve manier bij aan de ontwikkeling en optimalisering van het beheer van de stallingen
 • zorg je voor een prettige werksfeer waarin je je kennis overdraagt
 • help je deelnemers bij hun ontwikkeling en om het beste uit zichzelf te halen
 • geef je instructies over de omgang met stallingbezoekers, omgang met apparatuur en machines.

Gewenst profiel
Als werkbegeleider stallingen: 

 • heb je kennis en ervaring met beheer of stewardwerkzaamheden
 • sta je stevig in je schoenen en ben je een aanpakker
 • kun je orde houden met een klantgerichte houding.
 • heb je goede sociale vaardigheden en tact in klant- en medewerkerscontact
 • heb je affiniteit met de doelgroep van WerkPro, waar mensen soms extra uitleg of aangepast werk nodig hebben
 • ben je flexibel en vind je werken op zaterdagen, zondagen, avonden en incidenteel zelfs nachten geen probleem en ben je bereid om telefonische bereikbaarheidsdiensten te draaien
 • heb je goed overzicht en kun je prioriteren
 • ben je bereid tot het volgen van aanvullende cursussen of opleidingen voor zover deze nodig blijken voor een goede functievervulling

 

Informatie
Informatie over deze functie is te verkrijgen bij Nolanda Bloem (projectleider) telefoonnummer 06-21661485. Kijk voor meer informatie over WerkPro op www.werkpro.nl


Wat we bieden
We bieden een fijne sfeer en werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn. Waar hard gewerkt wordt met elkaar. Waar ruimte is voor autonomie, met de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Waar zorg en (sociaal) ondernemerschap samen gaan. Waar plaats is voor eigen initiatief en ontwikkeling. Waar de cultuur zich kenmerkt door loyaliteit aan de deelnemers en de werkprojecten.

Om onze deelnemers optimaal te begeleiden werken we volgens methodische uitgangspunten die zijn beschreven in onze Werkwijzer. Nieuwe medewerkers krijgen een interne scholing.


Arbeidsvoorwaarden
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal werk. De functie wordt op basis van de functiebeschrijving werkbegeleider in schaal 4 beloond. Afhankelijk van opleiding en werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris tussen €2100 en €2889 bruto (op basis van een fulltime dienstverband). De CAO Sociaal Werk biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB) incl. vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%), Loopbaanbudget en een pensioenregeling (PFZW). WerkPro heeft daarnaast (interne) scholingsmogelijkheden, korting bij diverse collectieve ziektekostenverzekeringen en een fietsplanregeling.

Het gaat in eerste instantie om een jaarcontract met de intentie deze te verlengen. Het kunnen overleggen van een VOG is een vereiste.


Geïnteresseerd?
Mail je sollicitatie met motivatie en curriculum vitae (in pdf) uiterlijk zondag 19 februari 2023 naar pz@werkpro.nl, onder vermelding van ‘vacature werkbegeleider stallingen’.