Werkbegeleider Horeca – Eeterie de Globe

WerkPro maakt werk van kansen voor mens en maatschappij. In een duurzame samenleving doet iedereen mee en wordt ieders talent benut. We verbinden werk, welzijn en zorg: via werk met begeleiding, training en ondersteuning op meerdere levensgebieden, worden mensen sterker en zelfstandiger. Onze sociale ondernemingen bieden werkplekken en producten en diensten met maatschappelijke meerwaarde. Met 40 werklocaties en 280 medewerkers, biedt WerkPro jaarlijks ruim 2.500 mensen werk en perspectief.

Bij Eeterie de Globe in de stad Groningen is per direct een vacature voor een  

Werkbegeleider Horeca – Eeterie de Globe
24 uur per week

 

 

Het bedrijf
Eeterie de Globe is een horeca-project van WerkPro en is gehuisvest op een unieke locatie in Groningen, achter de Der Aa-Kerk op het A-kerkhof. De Globe bevindt zich in het pand van de vereniging Humanitas. De Globe is van maandag tot en met zaterdag geopend van 12.00 tot 15.00 uur voor de lunch en van 17.00 tot 20.00 uur voor warme maaltijden. Er eten tussen de 60 en 90 gasten per dag.

Eeterie de Globe is een bijzondere eetgelegenheid. Door onze begeleiding helpen we mensen weer op weg, of geven we mensen de gelegenheid om te leren wat werken in de Horeca betekent. Veel van onze deelnemers stromen door naar werk of vervolgscholing; sommige blijven bij ons omdat dagbesteding voor hen het hoogst haalbare is. In onze keuken maken we de lekkerste maaltijden, lunchgerechten en hapjes. Daarnaast is Eeterie de Globe een belangrijke ontmoetingsplaats voor diverse groeperingen uit de Groninger samenleving. Er heerst een ontspannen laagdrempelige sfeer waar de deelnemers worden gewaardeerd om hun inzet.

Doel van de functie
Als werkbegeleider werk je mee, terwijl je een groep medewerkers aanstuurt, motiveert en coacht. Voor de buitenwereld is iedereen een medewerker, voor jou is de medewerker ook een deelnemer die soms aangepaste begeleiding nodig heeft. Bij de verdeling van de werkzaamheden hou je rekening met de capaciteiten van de deelnemers, zodat iedereen individueel tot zijn recht komt en het team optimaal functioneert.

 

Werkzaamheden
Als werkbegeleider:

 • werk je mee, geef je sturing en begeleiding aan de medewerkers/deelnemers en coördineer je de werkzaamheden
 • help je de medewerkers/deelnemers het beste uit zichzelf te halen
 • creëer je een prettige werkomgeving voor je medewerkers 
 • verwerk je administratieve gegevens van zorg- en andere trajecten

Gewenst profiel
De werkbegeleider die we zoeken:

 • heeft ervaring in de horeca en is in staat om leiding te geven aan onze deelnemers / medewerkers in de keuken en bediening
 • heeft aantoonbare ervaring in de keuken en is in staat om samen met de deelnemers /medewerkers drie wisselende menu’s per dag te koken. (zie ook www.eeteriedeglobe.nl )
 • heeft het vermogen om de deelnemers te leren wat er moet gebeuren
 • pakt aan en is niet snel uit evenwicht, houdt overzicht en stelt prioriteiten
 • is sociaal en communicatief in contact met medewerkers en klanten
 • kan werken met de doelgroepenmix van WerkPro; geeft extra uitleg of aangepast werk als dat nodig is.
 • houdt van afwisseling en is bereid bij te springen of in te vallen op andere afdelingen

 

Informatie
Als je vragen hebt over de vacature kun je bellen met Kristiaan Dubbelboer (06-50444843), hij is een leidinggevende kok/werkbegeleider bij Eeterie de Globe.

Om onze deelnemers optimaal te begeleiden, werken we zoals beschreven in onze Werkwijzer. Nieuwe medewerkers krijgen een interne scholing. Kijk voor meer informatie over WerkPro op www.werkpro.nl

 

Arbeidsvoorwaarden
We bieden een fijne sfeer en werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn. Waar hard gewerkt wordt met elkaar. Waar ruimte is voor autonomie, met de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Waar zorg en (sociaal) ondernemerschap samen gaan. Waar plaats is voor eigen initiatief en ontwikkeling. Waar de cultuur zich kenmerkt door loyaliteit aan de deelnemers en de werkprojecten.


De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal werk. De functie wordt op basis van de functiebeschrijving Werkbegeleider in schaal 4 beloond. Afhankelijk van opleiding en werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris tussen € 2.100,- en € 2.889,- bruto (op basis van 36 uur). De functie is voor 24 uur per week, waarbij het aantal uren tijdens piekbelasting tijdelijk verhoogd kan worden. De werkdagen zijn in overleg, af en toe wordt er op zaterdag gewerkt.
De CAO Sociaal Werk biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB) incl. vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%), Loopbaanbudget en een pensioenregeling (PFZW). WerkPro heeft daarnaast (interne) scholingsmogelijkheden, korting bij diverse collectieve ziektekostenverzekeringen en een fietsplanregeling.

Het gaat in eerste instantie om een aanstelling tot 1 januari 2024 met de mogelijkheid tot verlenging. Het kunnen overleggen van een VOG is een voorwaarde voor indiensttreding.

Geïnteresseerd?
Mail je sollicitatie met motivatie en Curriculum Vitae (bij voorkeur in pdf) uiterlijk zondag 12 februari 2023 naar pz@werkpro.nl, onder vermelding van ‘vacature werkbegeleider Horeca bij De Globe’. Op 13 februari worden kandidaten gebeld voor een gesprek op 15 februari

Kom je werken bij ons? Dan word je onderdeel van een organisatie die binnen haar projecten mensen kansen wil geven op deelname aan de samenleving.