Werkbegeleider GoudGoed Textiel

WerkPro maakt werk van kansen voor mens en maatschappij. In een duurzame samenleving doet iedereen mee en wordt ieders talent benut. We verbinden werk, welzijn en zorg: via werk met begeleiding, training en ondersteuning op meerdere levensgebieden, worden mensen sterker en zelfstandiger. Onze sociale ondernemingen bieden werkplekken en producten en diensten met maatschappelijke meerwaarde. Met ruim 40 werklocaties en 280 medewerkers, biedt WerkPro jaarlijks ruim 2.500 mensen werk en perspectief.

Op ons adres Damsterdiep 269 te Groningen vind je ons GoudGoed pand. In dit pand vind je een kringloopwinkel met daarachter onze grote textiel afdeling, naast het kringloopmagazijn en ons naaiatelier Nais. Wij komen graag in contact met kandidaten voor de vacature:

Werkbegeleider GoudGoed Textiel

(32 uur per week)

Het project
In opdracht van de gemeente Groningen zamelt GoudGoed Textiel gebruikte kleding, schoenen en huishoudelijk textiel in. Onze chauffeurs legen de verschillende textielcontainers en zamelen de zakken met textiel in die mensen volgens de afvalwijzer aan de weg zetten. Op onze locatie wordt het ingezameld textiel op kwaliteit gesorteerd waarvan 90% wordt hergebruikt en verkocht bij de kringloopwinkels van WerkPro. Bij GoudGoed Textiel organiseren we zoveel mogelijke passende activiteiten die mensen zinvol werk en verbetering van hun leefsituatie opleveren.

De werkbegeleider
Als werkbegeleider begeleid je samen met je collega’s de deelnemers bij het invullen van productiegerichte dagbesteding waarbij je rekening houdt met de verschillen tussen onze mensen. Als werkbegeleider stem je de activiteiten steeds af op het doel dat de deelnemer wil bereiken - denk bijvoorbeeld aan het vergroten van het zelfvertrouwen of opbouwen van een dagelijks ritme. We respecteren de deelnemer in zijn normen en waarden, levensovertuiging en afkomst. Zo bouwen we een vertrouwensrelatie op. Het meewerken op de werkvloer is belangrijk in verband met het directe contact. Je gaat uit van het maximaal haalbare potentieel van onze deelnemers, maar altijd in ieders eigen tempo en draagkracht.

Werkzaamheden
Als werkbegeleider:

  • werk je mee op de vloer; je stuurt de deelnemers aan; zowel als groep als individueel; je organiseert en coördineert de werkzaamheden op de vloer voor zover dat nodig is. 
  • zorg je voor een prettige motiverende werksfeer waarin je je kennis overdraagt;
  • help je deelnemers bij hun ontwikkeling om het beste uit zichzelf te halen;
  • geef je invulling aan zorg gerelateerd administratieve taken

Profiel
Als werkbegeleider:

  • ben je vriendelijk, empathisch, en geduldig;
  • sta je stevig in je schoenen en ben je een aanpakker;
  • heb je aantoonbare kennis van-, en ervaring met- de doelgroepen waar WerkPro mee werkt;
  • heb je goed overzicht en kun je prioriteren;
  • beschik je over goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk;  
  • heb je affiniteit met hergebruik en circulariteit;

Wat we bieden
We bieden een fijne sfeer en werkomgeving waar iedereen zichzelf mag zijn en de cultuur zich kenmerkt door loyaliteit aan de deelnemers en de werkprojecten. Waar hard gewerkt wordt met elkaar. Waar ruimte is voor eigen initiatief, met de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Waar zorg en (sociaal) ondernemerschap samen gaan.  


Arbeidsvoorwaarden
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal werk. De functie wordt op basis van de functiebeschrijving Werkbegeleider in schaal 4 beloond. Afhankelijk van opleiding en werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris tussen € 2.247,- en € 3.091,- bruto (op basis van 36 uur). De functie is voor 32 uur per week; de werkdagen zijn in overleg.

De CAO Sociaal Werk biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB) incl. vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%), Loopbaanbudget en een pensioenregeling (PFZW). WerkPro heeft daarnaast (interne) scholingsmogelijkheden, korting bij diverse collectieve ziektekostenverzekeringen en een fietsplanregeling.

Het gaat in eerste instantie om een aanstelling voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Het kunnen overleggen van een VOG is een voorwaarde voor indiensttreding.

Informatie

Als je vragen hebt over de vacature kun je bellen met Anita van Huis, projectleider, op telefoonnummer: 0615088727. Om onze deelnemers optimaal te begeleiden werken we zoals beschreven in onze Werkwijzer. Nieuwe medewerkers krijgen een interne scholing. Kijk voor meer informatie over WerkPro op www.werkpro.nl


Geïnteresseerd?
Laat je gegevens tot uiterlijk 8 oktober 2023 achter via hier.