Werkbegeleider fietsenwinkel Refidé

WerkPro zet zich in voor mensen die ongewild buiten spel staan op de arbeidsmarkt of in de maatschappij. WerkPro biedt hen een gevarieerd aanbod van zinvol werk en begeleiding, gericht op meedoen, ontwikkeling en uitstroom. Alle activiteiten van WerkPro worden bedrijfsmatig opgezet: de werkbedrijven leveren producten en diensten voor consumenten en/of een bijdrage aan leefbaarheid en hergebruik. Met 40 werklocaties en 250 medewerkers, geeft WerkPro jaarlijks ruim 2.000 mensen werk en perspectief.

Bij Refidé bikes op het Zernikecomplex in Groningen (Blauwborgje 12) is per 1 juni 2021 een vacature:

Werkbegeleider fietsenwinkel Refidé

(34 uur per week in 4 dagen)

Het werk:

Refidé is een professioneel, modern tweewielerbedrijf. Als werkproject van Werkpro biedt Refidé mensen met een arbeidshandicap een opstap naar de arbeidsmarkt. Is de arbeidshandicap blijvend van aard en zijn er geen ontwikkelmogelijkheden meer naar de arbeidsmarkt, dan kunnen mensen voor zinvolle arbeidsmatige dagbesteding ook bij ons terecht.

Als werkbegeleider ben je samen met je collega werkbegeleider het gezicht van Refidé. Je houdt je bezig met de dagelijkse voortgang van de werkzaamheden waarbij je op een evenwichtige manier oog hebt voor de balans tussen bedrijfsresultaten en de begeleiding van deelnemers. Het project is immers afhankelijk van beide. 
Je begeleidt en motiveert deelnemers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Je zorgt voor een prettige werk- en leer omgeving, waarbij je rekening houdt met de mogelijkheden en de onmogelijkheden van de mensen die je begeleidt.

Doel van de functie

Als werkbegeleider begeleid je samen met je collega de deelnemers bij het invullen van productiegerichte dagbesteding waarbij je rekening houdt met de verschillen tussen de deelnemers.
Jouw werkervaring, vakkennis, begeleidingsvaardigheid, en kennis van de doelgroep maakt het voor onze doelgroep mogelijk om in een prettige werkomgeving te worden gestimuleerd tot de gewenste prestaties. Door het meewerken met de deelnemers ontstaat direct contact wat belangrijk is voor de begeleiding. Naast een evenwicht tussen bedrijfs- en deelnemersbelang dient de werkbegeleider binnen het werk ook een functionele balans te hanteren tussen het meewerken met de deelnemers op de werkvloer en het geven van begeleiding.

Dagelijkse Werkzaamheden

Als werkbegeleider ben je bij Refidé dagelijks bezig met:

 • het uitvoeren van reparaties aan fietsen
 • het klanten te woord staan en fietsen verkopen
 • het begeleiden en coördineren van de dagelijkse werkzaamheden in de fietsen winkel
 • het begeleiden, stimuleren en motiveren van de aanwezige deelnemers
 • het verzorgen van de deelnemersregistratie t.b.v. declaraties
 • het beheer van inkomsten en uitgaven (voor zover dat niet bij je collega’s ligt)

Gewenst Profiel

Als werkbegeleider verwachten we dat je:

 • een prettige en veilige werkomgeving voor de deelnemer centraal stelt in je takenpakket; je toont belangstelling en initiatief als het gaat om hun dagbesteding en werk
 • begeleiding kan geven aan onze doelgroep en je kunt inleven in hun problematiek
 • in staat bent om op een bedrijfsmatige wijze een “sociaal” project te leiden
 • in afstemming met je collega’s goed kunt samenwerken met de betrokken instanties om zodoende van extra waarde te kunnen zijn voor de deelnemers


Functie-eisen

Verder beschik je over:

 • een afgeronde opleiding fietstechniek en/of aantoonbare werkervaring in rijwielreparatie met ruime en/of gedegen ervaring in het repareren van E-bikes
 • kennis van de tweewielerbranche
 • goede sociale- en communicatieve vaardigheden
 • een praktische instelling, een stevige persoonlijkheid, en stressbestendigheid.
 • geduld en doorzettingsvermogen; dat is nodig omdat je omgaat met onze doelgroep die soms extra aandacht en/of uitleg nodig heeft.
 • het vermogen hebt om een balans te hanteren tussen enerzijds het meeleven met de doelgroep en anderzijds hun problemen niet mee te nemen naar huis.
 • het vermogen om op termijn problematiek of gedrag te herkennen en daar adequaat op te reageren
 • de bereidheid om functiegerichte scholing te volgen op het gebied van fietstechniek of het gebied van deelnemersbegeleiding
 • prioriteringsvermogen: in verband met het brede takenpakket moet je goed prioriteiten kunnen stellen; niet alles wat belangrijk is hoeft direct te gebeuren
 • rijbewijs B (Refidé heeft een mooie bus)
 • computervaardigheid: we gebruiken office en een deelnemersvolgsysteem (ONS)


Informatie

Om onze deelnemers optimaal te begeleiden werken we volgens methodische uitgangspunten die zijn beschreven in onze Werkwijzer. Nieuwe medewerkers krijgen een interne scholing. Kijk voor meer informatie over WerkPro op www.werkpro.nl

Als je vragen hebt over de vacature kun je contact opnemen met Erik Koopmans, projectleider, telefoonnummer: 06-25412655.


Arbeidsvoorwaarden

De inhoud van deze functie is in ons functieboek benoemd als ‘werkbegeleider 1’ en deze functie wordt in salaris gewaardeerd conform de CAO Sociaal Werk, schaal 4. De inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring tussen € 2.009,- en € 2.763,- bruto (op basis van een fulltime dienstverband). Het gaat in eerste instantie om een contract van 6 maanden met intentie van verlenging. Bij indiensttreding wordt een VOG aangevraagd; deze is vereist. 


Geïnteresseerd?

Je kunt je sollicitatiemail met motivatie en Curriculum Vitae (in PDF) tot en met zondag 18 april 2021 sturen naar onder vermelding van ‘vacature werkbegeleider fietsenwinkel Refidé’. De gesprekken vinden plaats op maandag 26 april. Kandidaten zullen op dinsdag 20 april worden gebeld voor een uitnodiging.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.