Werkbegeleider - beheerder Bij van Houten

WerkPro maakt werk van kansen voor mens en maatschappij. In een duurzame samenleving doet iedereen mee en wordt ieders talent benut. We verbinden werk, welzijn en zorg: via werk met begeleiding, training en ondersteuning op meerdere levensgebieden, worden mensen sterker en zelfstandiger. Onze sociale ondernemingen bieden werkplekken en producten en diensten met maatschappelijke meerwaarde. Met 40 werklocaties en 280 medewerkers, biedt WerkPro jaarlijks ruim 2.500 mensen werk en perspectief.

De afgelopen jaren hebben bewoners uit de Oosterparkwijk, samen met wijkorganisaties, hard gewerkt aan een eigen wijkcentrum. Op 1 april 2022 is daarin een belangrijke stap gezet en is bij Van Houten het officiële nieuwe wijkcentrum voor de Oosterparkwijk. Het wijkcentrum ontwikkelt zich als een bruisend centrum voor de wijk vol activiteiten en een plek om mee te doen. De wijkbewoners werken hierbij nauw samen met WerkPro. WerkPro is binnen bij Van Houten verantwoordelijk voor exploitatie en koppelt dit aan werkgelegenheidsprojecten en WMO.

Er is bij bij Van Houten een vacature voor:

Werkbegeleider - beheerder

bij Van Houten
(24 uur per week)

De functie
Als werkbegeleider-beheerder werk je in het wijkcentrum ‘bij Van Houten’. Je bent beheerder van het wijkcentrum en hebt als werkbegeleider een motiverende en coachende rol voor de vele vrijwillige wijkbewoners, wijkbewoners met een participatiebaan en wijkbewoners met een basisbaan. Je bent verantwoordelijk voor de begeleiding waarbij het beheer zoveel mogelijk door de bewoners zelf wordt uitgevoerd. Jouw werkervaring maakt het mogelijk om wijkbewoners in een prettige en veilige werkomgeving te stimuleren tot de gewenste prestaties en daarmee het wijkcentrum bij Van Houten tot een succes te maken.

Werkzaamheden
Als Werkbegeleider- beheerder

 • draag je zorg voor- en zie je toe op facilitair en technisch beheer, het gastheerschap en horeca en werk je waar nodig mee in de uitvoering;
 • stuur je een team aan van vrijwilligers, mensen met een basisbaan, participatiebaan of werkervaringstraject;
 • voer je administratieve taken uit, zoals het opstellen van werkroosters en bijhouden van dossiers;
 • draag je bij aan wervingsacties voor vrijwilligers;
 • ben je het aanspreekpunt voor de vrijwillige medewerkers van bij Van Houten en zet hen in hun kracht;
 • onderhoud je contacten met diverse (wijk)organisaties (waaronder WIJ Groningen, Brede Coaches, GON, etc.);
 • voer je kennismakings- en voortgangsgesprekken en bied je begeleiding en coaching op maat;
 • verwerk je relevante gegevens in digitale systemen.

Gewenst profiel
Als Werkbegeleider Beheerder: 

 • heb je MBO werk- en denkniveau;
 • heb je affiniteit, kennis en ervaring met verschillende doelgroep(en);
 • heb je ervaring met facilitair beheer en horeca;
 • beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • ben je in staat om wijkbewoners te ondersteunen;
 • heb je BHV, HACCP en sociale hygiëne of ben je bereid dit te halen;
 • heb je affiniteit met wijkgericht werken en ben je een goede netwerker;
 • heb je enige kennis van de participatiewet en WMO wet- en regelgeving;
 • ben je flexibel inzetbaar.

Informatie
Als je vragen hebt over deze functie, kun je contact opnemen met Joep Dutilh, op telefoonnummer 06-25166135. Kijk voor meer informatie over WerkPro op www.werkpro.nl

Wat we bieden
We bieden een fijne sfeer en werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn. Waar hard gewerkt wordt met elkaar. Waar ruimte is voor autonomie, met de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Waar zorg en (sociaal) ondernemerschap samen gaan. Waar plaats is voor eigen initiatief en ontwikkeling. Waar de cultuur zich kenmerkt door loyaliteit aan de deelnemers en de werkprojecten.

Arbeidsvoorwaarden
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal werk. De functie wordt op basis van de functiebeschrijving werkbegeleider 2 in schaal 6 beloond. Afhankelijk van opleiding en werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris tussen de € 2395 en €3428 bruto (op basis van een fulltime dienstverband). De CAO Sociaal Werk biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB) incl. vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%), Loopbaanbudget en een pensioenregeling (PFZW). WerkPro heeft daarnaast (interne) scholingsmogelijkheden, korting bij diverse collectieve ziektekostenverzekeringen en een fietsplanregeling.

Het gaat in eerste instantie om een contract tot 1 januari 2024 met de intentie deze daarna te verlengen. Het kunnen overleggen van een VOG is een vereiste.

Geïnteresseerd?
Je kunt je sollicitatiemail met motivatie en Curriculum Vitae tot en met donderdag 6 april 2023 sturen naar pz@werkpro.nl (bij voorkeur in PDF) onder vermelding van Werkbegeleider- beheerder. De gesprekken vinden plaats in de week van 10 tot en met 17 april.  De wijkpartners worden betrokken bij de sollicitatieprocedure.