Werkbegeleider Activeringscentrum

WerkPro zet zich in voor mensen die ongewild buiten spel staan op de arbeidsmarkt of in de maatschappij. WerkPro biedt hen een gevarieerd aanbod van zinvol werk en begeleiding, gericht op meedoen, ontwikkeling en uitstroom. Alle activiteiten van WerkPro worden bedrijfsmatig opgezet: de werkbedrijven leveren producten en diensten voor consumenten en/of een bijdrage aan leefbaarheid en hergebruik. Met 40 werklocaties en 250 medewerkers, geeft WerkPro jaarlijks ruim 2.000 mensen werk en perspectief.<

Voor onze locatie WerkPro Hoogeveen zoeken wij per direct een:

Werkbegeleider Activeringscentrum
(32 uur per week)

Over de locatie:
WerkPro Hoogeveen biedt haar 65 deelnemers werkzaamheden aan in houtbewerking, groen, horeca, inpakwerk, fietsreparatie, winkelwerk en de kaarsenmakerij. Ook de bediening van bruggen wordt door ons gedaan. De werkzaamheden van onze nieuwe werkbegeleider spelen zich vooral binnen af in de houtwerkplaats en op kantoor, maar je zult ook met de deelnemers meewerken bij de andere werkzaamheden.

Doel van de functie

Als werkbegeleider werk je mee, terwijl je het team van medewerkers aanstuurt, motiveert en coacht. Bij de werkverdeling hou je rekening met individuele capaciteiten, zodat elke deelnemer tot zijn recht komt en het team optimaal functioneert. Je bent met name verantwoordelijk voor de uitvoering van opdrachten op de houtafdeling, maar samen met je collega’s zorg je voor continuïteit op alle afdelingen van het activeringscentrum.

De houtafdeling heeft een werkplaats en een atelier. Er wordt gekloofd en getimmerd: van haardhout tot (op bestelling) gemaakte meubels en van alles daar tussenin. Een handgemaakt meubel kan ook worden verkocht in onze eigen winkel. Voor onze klanten is iedereen een medewerker, voor jou is die medewerker ook een deelnemer die soms begeleiding nodig heeft. Met jouw werkervaring en gevoel voor de doelgroep creëer je een prettige, stimulerende werkomgeving.

De werkzaamheden

Als werkbegeleider:

 • zorg je voor een prettige, motiverende werksfeer waarin je kennis overdraagt
 • stimuleer je de deelnemers om het beste uit zichzelf te halen
 • coördineer je de werkprocessen en werk je daarin samen met de deelnemers; je biedt structuur en duidelijkheid
 • ben je handvaardig zodat je soms de deelnemers kunt laten zien wat de bedoeling is
 • geef je invulling aan deelnemersrapportages en andere administratieve gegevens die te maken hebben met de registratie en declaratie van zorgactiviteiten zoals het -samen met de klant- bijstellen van het trajectplan waarin zaken als hulpvraag, inhoud en afspraken zijn vastgelegd.

Je profiel

De werkbegeleider die we zoeken

 • heeft ervaring in houtbewerking en een relevante afgeronde Mbo-opleiding
 • wil zijn/haar kennis en werkervaring graag inzetten om mensen te begeleiden in hun ontwikkeling, bijvoorbeeld met extra uitleg of aangepaste taken
 • kan werken met de doelgroepenmix van WerkPro (zorg, sociale activering, justitieel, verslaving en psychiatrie); je herkent en hebt enig begrip van de problematiek
 • is vriendelijk, empathisch en geduldig; ook omdat de doelgroep dat nodig heeft

Daarnaast

 • werk je vanuit je hart voor de deelnemers met een zakelijk oog voor de financiële gezondheid van het project
 • hou je overzicht in je werk; je kunt snel schakelen en hoofd- en bijzaken onderscheiden
 • ben je sensitief voor signalen van deelnemers en creatief in het bedenken van passende werkzaamheden en/of bijstelling in werkafspraken
 • ben je digitaal vaardig: je kunt werken met registratiesystemen en het project promoten via social media
 • Het is onze wens dat de kandidaat op termijn ook invulling gaat geven aan individuele begeleiding in het kader van de WMO.

Informatie

Om onze deelnemers optimaal te begeleiden werken we volgens methodische uitgangspunten die zijn beschreven in onze Werkwijzer. Nieuwe medewerkers krijgen een interne scholing. Kijk voor meer informatie over WerkPro en het project WerkPro Hoogeveen op onze website.

Als je vragen hebt over de vacature kan je bellen met Ruben van der Veeken, 06-1158 4488 (maandag t/m donderdag, 15.00-17.00 uur).

Arbeidsvoorwaarden

Salariëring is conform CAO Sociaal werk. Vanwege de functie-inhoud met verschillende functiezwaarte zal het salaris worden vastgesteld op schaal 6 trede start; fulltime € ,- bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband) met groeiperspectief. Het gaat in eerste instantie om een contract van een half jaar met de intentie deze te verlengen. Het kunnen overleggen van een VOG is een voorwaarde voor indiensttreding.

Geïnteresseerd?

Mail je sollicitatie met motivatie en Curriculum Vitae (bij voorkeur in pdf) uiterlijk zondag 13 juni 2021 naar pz@werkpro.nl, onder vermelding van ‘vacature werkbegeleider Hoogeveen’.

Kandidaten worden 14 juni gebeld voor een gesprek op 16 of 17 juni 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.