Projectleider Jimmy's

Jimmy’s is de huiskamer voor jongeren tussen de 12 en 27 jaar in Groningen. Hier kunnen jongeren terecht met vragen en ideeën. Jimmy’s is de plek geworden waar jongeren dagelijks naar binnen stappen en elkaar op weg helpen. Zij worden geholpen door jongeren, eventueel met professionele ondersteuning. Daarnaast zijn jongeren van Jimmy’s te vinden bij activiteiten in wijken in Groningen en op scholen. De basis van Jimmy’s ligt in talentontwikkeling en peer support. Alle activiteiten van Jimmy’s gebeuren met de grootst mogelijke mate van jongerenparticipatie. Jongeren bedenken en organiseren hun eigen projecten en activiteiten. De jongeren zijn in grote mate eigenaar van Jimmy’s. Om dit in goede banen te leiden zoeken wij een projectleider.

De functie
We willen Jimmy’s de komende jaren nog sterker neerzetten, met het doel dat iedere jongere met welke vraag dan ook, (op weg) geholpen kan worden bij Jimmy’s. Je onderhoudt het bestaande netwerk en waar nodig bereid je dit uit. Jij hebt een aansturende en ondernemende rol bij het verder ontwikkelen van Jimmy’s. Je faciliteert de groep Jimmy’s met hun vragen, ideeën en talentontwikkeling. Als projectleider ben je ook de springplank en het vangnet voor de jongeren.


Werkzaamheden

Als projectleider: 

 • Bouw je, samen met je collega’s, verder aan de visie van Jimmy’s.
 • Heb je een aansturende rol in de doorontwikkeling van Jimmy’s en neem je de jongeren hier in mee in.
 • Hou je het overzicht van wat er speelt binnen en met Jimmy’s en weet je waar nodig verbindingen te leggen.
 • Ben je stagebegeleider voor de groep stagiaires bij Jimmy’s.
 • Geef je de kaders aan waarbinnen de jongeren Jimmy’s draaiende houden en bewaak je deze.

Gewenst profiel
Als projectleider functie: 

 • Kun je een Jimmy’s verder ontwikkelen en een heb je een flinke portie ondernemingslust. Zo kun leiding nemen in projecten en initieer je nieuwe initiatieven. Je ondersteunt jongeren met plannen, en geeft ze een belangrijke rol in nieuwe initiatieven. Bovendien zorg je ervoor dat organisaties waarmee je de samenwerking zoekt meeneemt in de manier van werken.
 • Ben je overal waar je komt zelf ook een Jimmy en kan jongeren laagdrempelig te woord staan.
 • Ga je uit van de vraag van de jongere en het talent van de jongere. Daarbij zorg je dat de jongere zelf altijd verantwoordelijk blijft voor zijn eigen vraag en het vervolg wat hij daar aan geeft.
 • Kun je goed werken in een dynamische werkplek waar je de hele dag voor verassingen en uitdagingen kan komen te staan.
 • Je kan werken met verschillende werkvormen die aansluiten bij jongeren en de vraag.
 • Kun je werken vanuit de peer support gedachte
 • Ben je flexibel en bereid om in de uren te werken wanneer jongeren er zijn.
 • Heb je hebt kennis van de sociale kaart van Groningen
 • Heb je HBO werk en denk niveau en minimaal een MBO4 afgeronde opleiding. Een HBO opleiding is een pré.


Informatie
Als je vragen hebt over deze functie, kun je contact opnemen met Rein de Vries (0644871320). Kijk voor meer informatie over WerkPro op www.werkpro.nl voor meer informatie  over Jimmy’s, zie: http://www.jimmys050.nl

Wat we bieden
We bieden een fijne sfeer en werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn. Waar hard gewerkt wordt met elkaar. Waar ruimte is voor autonomie, met de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Waar zorg en (sociaal) ondernemerschap samen gaan. Waar plaats is voor eigen initiatief en ontwikkeling. Waar de cultuur zich kenmerkt door loyaliteit aan de deelnemers en de werkprojecten.
Om onze deelnemers optimaal te begeleiden werken we volgens methodische uitgangspunten die zijn beschreven in onze Werkwijzer. Nieuwe medewerkers krijgen een interne scholing.


Arbeidsvoorwaarden
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal werk. De functie wordt op basis van de functiebeschrijving projectleider 2 in schaal 8 beloond. Afhankelijk van opleiding en werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris tussen €2780 en €3961 bruto (op basis van een fulltime dienstverband). De CAO Sociaal Werk biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB) incl. vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%), Loopbaanbudget en een pensioenregeling (PFZW). WerkPro heeft daarnaast (interne) scholingsmogelijkheden, korting bij diverse collectieve ziektekostenverzekeringen en een fietsplanregeling.
Het gaat in eerste instantie om een jaarcontract met de intentie deze te verlengen. Het kunnen overleggen van een VOG is een vereiste.


Geïnteresseerd?
Je kunt je sollicitatiemail met motivatie en Curriculum Vitae tot en met zondag 21 augustus 2022 sturen naar pz@werkpro.nl (bij voorkeur in PDF) onder vermelding van Projectleider Jimmy’s. De gesprekken vinden plaats op 8 september 2022.