P&O adviseur

WerkPro maakt werk van een samenleving waarin iedereen meedoet.

Met eigen sociale ondernemingen bieden wij zinvol werk en begeleiding voor mensen die dat nodig hebben. Deze ondernemingen leveren producten en diensten die bijdragen aan duurzaamheid en leefbaarheid in Noord-Nederland. Kortom: we creëren kansen voor mens en maatschappij. Met 40 werklocaties en 280 medewerkers, biedt WerkPro jaarlijks ruim 2.500 mensen werk en perspectief.

WerkPro is volop in ontwikkeling. Het P&O team zoekt daarom ter versterking een collega

P&O adviseur
(24-32 uur per week)

Wil jij werk dat ertoe doet? Maak je werk van allerhande personele vragen en actuele vraagstukken. En doe je dat het liefst samen? Reageer dan op deze vacature:

De functie in context

WerkPro is als sociale onderneming volop in ontwikkeling en daar werken we vanuit de personeel & organisatie hard aan mee. Voor verbetering en professionalisering van onze personele processen staat het komende half jaar de implementatie van een nieuw personeels- en salarissysteem centraal. Om hier de handen voor vrij te maken zoeken we versterking van het P&O team zodat de dagelijkse P&O werkzaamheden door kunnen gaan.

Wat ga je doen?
We noemen voor nu de belangrijkste rollen: je bent P&O adviseur voor de algemene dienst (o.a. de stafmedewerkers en de afdelingen bedrijfsbureau, ICT en financiën). Je adviseert de leidinggevenden en bent de vraagbaak voor medewerkers met personele vragen. Je werkt actief mee aan de uitvoering van de administratieve personele processen.

Ontwikkeling betekent ook scholing. WerkPro heeft een scholingsprogramma. Je organiseert de scholingen en maakt werk van een nieuw scholingsprogramma voor volgend jaar dat is afgestemd op de ontwikkelingen binnen Werkpro.

Daarnaast treed je op als interne casemanager voor verzuim. Verzuimpreventie en poortwachter zijn voor jou gesneden koek.

We zijn benieuwd naar jouw inzichten en ervaring.


Herken jij jezelf in deze punten?

 • je weet wat ervoor nodig is om een fijne en kundige personeelsadviseur te zijn
 • je hebt evenveel plezier in het bedenken en uitvoeren van acties en beleid voor ontwikkeling en personele vraagstukken als in het uitvoeren van de administratieve processen
 • je werkt doelgericht aan resultaat en bent accuraat
 • je bent vanzelfsprekend integer
 • je bent een zelfstandige werker en werkt goed en graag samen
 • je bent creatief en oplossingsgericht
 • je bent mensgericht (net als WerkPro)
 • kennis van de CAO Sociaal Werk en ervaring met AFAS is een pré
 • je hebt een hbo werk- en denkniveau
 • je hebt enkele jaren werkervaring die aansluit bij de functie
 • en eigenlijk kun je gewoon alles 😉 (net als WerkPro) 
 • Wat bieden we jou?
  Een betekenisvolle baan: bij WerkPro maken we samen werk van kansen voor mens en maatschappij. Bij ons gaan zorg en (sociaal) ondernemerschap samen. Dat merk je aan betrokken collega’s en een open werksfeer. Er is ruimte voor autonomie en ontwikkeling, met de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Met bijvoorbeeld een eigen scholingsaanbod, een jaarlijkse vitaliteitsweek en mogelijkheden om van elkaar te leren, blijven we bij WerkPro werkfit.

  Arbeidsvoorwaarden
  De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal Werk. Afhankelijk van opleiding en werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris tussen de € 2.780,- en € 3.961,-  (bij een fulltime dienstverband/36 uur), schaal 8 CAO Sociaal Werk functie staf-/beleidsmedewerker 2. De CAO Sociaal Werk biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Individueel Keuzebudget (IKB) en loopbaanbudget. Het gaat in eerste instantie om een contract van een half jaar met de mogelijkheid van verlenging.

  Vragen over de vacature kan je stellen aan de collega’s van het P&O team via pz@werkpro.nl .We nemen dan contact met je op.  

   

  Geïnteresseerd?

  Mail je motivatie en cv naar pz@werkpro.nl (bij voorkeur in pdf), onder vermelding van ‘vacature P&O adviseur’. We ontvangen je reactie graag uiterlijk 28 augustus 2022. De gesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 6 september 2022.

  We kijken uit naar je sollicitatie.