Coördinator buurtbemiddeling

WerkPro zet zich in voor mensen die ongewild buitenspel staan op de arbeidsmarkt of in de maatschappij. Via een gevarieerd aanbod van zinvol werk en begeleiding, gericht op ontwikkeling en uitstroom. Alle activiteiten van WerkPro worden bedrijfsmatig opgezet: de werkbedrijven leveren producten en diensten voor consumenten en/of een bijdrage aan veiligheid, leefbaarheid en hergebruik. Met 40 werklocaties en 250 medewerkers, biedt WerkPro jaarlijks ruim 2.000 mensen werk en perspectief.


Ben jij iemand die graag bemiddelt tussen verschillende belangen? Sta jij stevig in je schoenen en leg je gemakkelijk contact? Geef je graag vorm en uitvoering aan projecten binnen het werkveld van buurtbemiddeling? Wil jij die inspirerende coach zijn voor de vrijwilligers die we inzetten in ons project?

Bij Buurtbemiddeling is per 1 maart een vacature beschikbaar:


Coördinator Buurtbemiddeling 
 (20 uur per week)

De functie


De coördinator buurtbemiddeling organiseert buurtbemiddeling en bewaakt de kwaliteit van de uitvoering daarvan. Je werkt samen met je collega’s buurtbemiddeling van de gemeente Groningen. 
Je zorgt voor continuïteit en innovatie op het gebied van buurtbemiddeling in de gemeente Westerkwartier.

Werkzaamheden 


De coördinator buurtbemiddeling:

 • signaleert, inventariseert en onderzoekt wensen, behoeften en problemen van bewoners die buurtbemiddeling willen en weet dit te vertalen naar concrete oplossingen. Je legt het eerste contact met buren en je koppelt je vrijwilligers aan deze buren en hun problematiek;
 • werft en begeleidt geschikte vrijwilligers; je bewaakt de kwaliteit van de uitvoering door vrijwilligers. Daarvoor bied je vrijwilligers een goede basisuitrusting (o.a. door regelmatige organisatie van coaching, intervisie, trainingen en teambijeenkomsten);
 • werkt actief samen met interne en externe samenwerkingspartners en ontwikkelt en onderhoudt de netwerkcontacten met keten- en samenwerkingspartners;
 • denkt mee en geeft invulling aan de ontwikkeling van nieuwe vormen van bemiddeling en het oplossen van buurtoverlast;
 • rapporteert aan de interne organisatie (o.a. jaarrapportage en behaalde resultaten), beheert het activiteitenbudget en zorgt voor een up to date registratie van de bemiddelingen;
 • adviseert, informeert, geeft voorlichting en draagt zorg voor publiciteit.

Gewenst profiel 


Als coördinator Buurtbemiddeling heb je:

 • een relevante afgeronde hbo–opleiding en actuele werkervaring in het werkveld met 
 bovengenoemde werkzaamheden;
 • actuele kennis van de sociale kaart: je hebt kennis van maatschappelijke ontwikkelingen en 
 problematiek. Je doorziet sociale verhoudingen en motiveert en stimuleert burgers, 
 netwerkpartners en vrijwilligers;
 • je hebt kennis van de problematiek rondom woonoverlast en conflictbemiddeling;
 • je gaat outreachend en dienstverlenend te werk en bent praktisch en ondernemend ingesteld;
 • je hebt ervaring in het werken met vrijwilligers en je bent in staat om hen te begeleiden,
 • te motiveren, en te coachen in de dagelijkse werkzaamheden;
 • je bent op de hoogte van het landelijk CCV-keurmerk voor buurtbemiddeling en kunt daarnaar handelen en/of je bent bereid om je dit eigen te maken; evt. door bijscholing.
 • je staat stevig in je schoenen, hebt lef, bent innovatief en stressbestendig;
 • je bent organisatorisch sterk en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • zelfstandig en samenwerken gaat je uitstekend af;
 • je beschikt over rijbewijs B en een auto.Informatie

Als je vragen hebt over deze functie, kun je contact opnemen met Rein de Vries, manager Welzijn bij WerkPro op 06-44871320. Kijk voor meer informatie over WerkPro op www.werkpro.nlWat we bieden


We bieden een fijne sfeer en werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn. Waar hard gewerkt wordt met elkaar. Waar ruimte is voor autonomie, met de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Waar zorg en (sociaal) ondernemerschap samen gaan. Waar plaats is voor eigen initiatief en ontwikkeling. Waar de cultuur zich kenmerkt door loyaliteit aan de deelnemers en de werkprojecten.
Om onze deelnemers optimaal te begeleiden werken we volgens methodische uitgangspunten die zijn beschreven in onze Werkwijzer. Indien nodig krijgen nieuwe medewerkers interne scholing.

Arbeidsvoorwaarden


De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal werk. De functie wordt op basis van de functiebeschrijving “sociaal werker 3” uit de CAO in schaal 8 beloond. Afhankelijk van opleiding en werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris tussen € 2.780,- en € 3.961,- bruto (op basis van een fulltime dienstverband). De CAO Sociaal Werk biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB) incl. vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%), Loopbaanbudget en een pensioenregeling (PFZW). WerkPro heeft daarnaast (interne) scholingsmogelijkheden, korting bij diverse collectieve ziektekostenverzekeringen en een fietsplanregeling.

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling tot 1 januari 2023, met de intentie tot verlenging. Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd.


Geïnteresseerd? 


Je kunt je sollicitatiemail met motivatie en Curriculum Vitae tot en met zondag 30 januari 2022 sturen naar (bij voorkeur in PDF) onder vermelding van ‘Coördinator Buurtbemiddeling’. 
De gesprekken vinden plaats op 8 februari 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.