Chauffeur Goudgoed Textiel

WerkPro maakt werk van kansen voor mens en maatschappij. In een duurzame samenleving doet iedereen mee en wordt ieders talent benut. We verbinden werk, welzijn en zorg: via werk met begeleiding, training en ondersteuning op meerdere levensgebieden, worden mensen sterker en zelfstandiger. Onze sociale ondernemingen bieden werkplekken en producten en diensten met maatschappelijke meerwaarde. Met 40 werklocaties en 280 medewerkers, biedt WerkPro jaarlijks ruim 2.500 mensen werk en perspectief.

In samenwerking met de Milieudienst van de gemeente Groningen zamelt GoudGoed Textiel oude kleding en schoenen in. De auto’s van GoudGoed Textiel halen de kleding op die aan de weg wordt gezet, en legen van textielcontainers. Vervolgens zijn 20 tot 25 mensen 5 dagen in de week bezig om de ingezamelde goederen op kwaliteit te sorteren. Zo’n 90% van de ingezamelde goederen wordt hergebruikt; ofwel voor verkoop in onze kringloopwinkels of voor recycling.

Goed voor het milieu, goed voor de mensen die prijsbewust kleding aanschaffen en goed voor de mensen die bij GoudGoed werken. Het werk bij GoudGoed is voor hen een goede leerervaring en een zinvolle dagbesteding.

Door toenemende drukte zijn we per direct op zoek naar een nieuwe collega bij Goudgoed textiel; we zoeken een:

Chauffeur Goudgoed Textiel  
(16-32
uur per week)

 

De functie
Als chauffeur ben je verantwoordelijk voor het leeghalen van de textielcontainers van Goudgoed die verspreid over de stad zijn geplaatst, en de huis aan huis inzameling volgens de afvalwijzer. Als chauffeur ben je mede verantwoordelijk voor het hele logistieke proces van inzameling. 

Werkzaamheden
Als chauffeur:

 • houd je je bezig met de inzameling van alle textiel ten behoeve van en voor de textielafdeling; je bent verantwoordelijk voor een correcte inzameling van de huis aan huis inzameling en het leeghalen van bovengrondse textielcontainers
 • ben je bereid ook andere werkzaamheden ten behoeve GoudGoed te verrichten zoals het meehelpen bij de textielverwerking
 • heb je ook een signalerende en rapporterende rol en onderhoud je intensieve werkcontacten met je collega’s en leidinggevende met betrekking tot knelpunten in de uitvoering van werkzaamheden
 • ben je fit en lichamelijk in staat de kleding uit de bakken te halen

Als chauffeur:

 • heb je werkervaring waar onze medewerkers iets van kunnen leren. Je legt zaken uit en zorgt ervoor dat de deelnemers het leuk vinden om mee te werken
 • heb je goede sociale vaardigheden en maak je goed contact met zowel de klanten als de medewerkers
 • kun je samenwerken met onze medewerkers; de doelgroep van WerkPro; je spreekt mensen aan op hun vaardigheden; niet op hun beperkingen
 • heb je inzicht in logistieke processen
 • ben je alert en signaleer je knelpunten voor ze een probleem zijn geworden. Je stemt dit echter wel af met je collega’s  
 • zorg je ervoor dat het werk wordt gedaan
 • ben je in het bezit van rijbewijs B; een heftruckcertificaat is gewenst (is geen dealbreaker; die kun je ook tijdens het werk behalen)

Informatie
Meer vragen over ons project? Zie onze website:  Spullen doneren kringloopwinkel Groningen | GoudGoed  Heb je vragen over deze vacature? Deze kan je stellen aan Anita van Huis, projectleider, op 06 1508 8727.

Wat we bieden
We bieden een fijne sfeer en werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn. Waar hard gewerkt wordt met elkaar. Waar ruimte is voor autonomie, met de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Waar zorg en (sociaal) ondernemerschap samen gaan. Waar plaats is voor eigen initiatief en ontwikkeling. Waar de cultuur zich kenmerkt door loyaliteit aan de deelnemers en de werkprojecten. Om onze deelnemers optimaal te begeleiden werken we volgens methodische uitgangspunten die zijn beschreven in onze Werkwijzer. Nieuwe medewerkers krijgen een interne scholing.

Arbeidsvoorwaarden
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal werk. De functie wordt op basis van de functiebeschrijving assistent begeleider / chauffeur in schaal 2 beloond.

Afhankelijk van opleiding en werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris tussen € 1.913,- en € 2.512,- bruto (op basis van een fulltime dienstverband). De CAO Sociaal Werk biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB) incl. vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%), Loopbaanbudget en een pensioenregeling (PFZW). WerkPro heeft daarnaast (interne) scholingsmogelijkheden, korting bij diverse collectieve ziektekostenverzekeringen en een fietsplanregeling.

Het gaat in eerste instantie om een contract voor 6 maand met de intentie deze te verlengen.


Geïnteresseerd?
Je kunt je sollicitatiemail met motivatie en Curriculum Vitae in pdf sturen naar pz@werkpro.nl (bij voorkeur in PDF) onder vermelding van: “Chauffeur Goudgoed Textiel”. Kandidaten zullen worden gebeld voor een gesprek.