Receptionist/secretarieel medewerker met specifieke administratieve/regeltaken

Welzijnswerk Midden-Drenthe zoekt een prettige collega om de receptie van ons hoofdkantoor te versterken. Jij laat bezoekers en collega’s zich thuis voelen, staat inwoners telefonisch te woord en ondersteunt bij een aantal processen en projecten, zowel administratief als communicatief. We bieden een echte regelfunctie voor een positief ingestelde, opgeruimde en verantwoordelijke persoonlijkheid.

Ben jij van nature dienstverlenend en gastvrij? Ben jij in staat snel en efficiënt te schakelen tussen verschillende taken? Kun jij je concentreren in een drukkere werkomgeving en hou je het hoofd koel in stressvolle situaties? Ben jij organisatorisch sterk en heb jij planningsinzicht- en ervaring? Ben jij goed in doorvragen om snel tot de kern van de vraag te komen om zo door te verwijzen naar de juiste collega’s of externe organisaties? Ben jij representatief en heb jij een prettige telefoonstem? Dan zijn we op zoek naar jou!

Receptionist/secretarieel medewerker met specifieke administratieve/regeltaken 24 uur per week (per direct)

In deze functie ben je het eerste aanspreekpunt en het gezicht van Welzijnswerk Midden-Drenthe, zowel telefonisch als persoonlijk. Dit ben je samen met een collega telefoniste/receptionist. Je bent een ‘spin-in-het-web’ voor het nieuwe hybride werken in een veranderende organisatie die zich actief inzet voor de belangen van inwoners van Midden-Drenthe. Door jouw goede communicatieve vaardigheden, jouw professionele houding en enthousiasme voelen bezoekers zich prettig ontvangen en te woord gestaan. Naast balie- en telefoniewerkzaamheden met bijkomende administratieve taken, ben je verantwoordelijk voor de uitgifte van en het startklaar maken van laptops en mobiele telefoons voor collega’s, inclusief de rechten voor verschillende systemen. Een belangrijk onderdeel van jouw functie is het (mede)plannen van vervoersverzoeken van inwoners en het tijdig signaleren en oplossen van roosterproblemen (voor de Stichting Buurtvervoer Midden-Drenthe). Je onderhoudt daarover contact met de vrijwillige chauffeurs en met de coördinator Buurtvervoer.

Profiel/specifieke functiekenmerken

 • Je beschikt aantoonbaar over MBO+ werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 3 jaren ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je bent integer, discreet, klantvriendelijk, representatief en dienstverlenend en hanteert een rustige en professionele werkhouding in de omgang met verschillende bezoekers.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk) en ontvangt mensen op een prettige en professionele wijze.
 • Je bent organisatorisch sterk, kunt goed en realistisch plannen en stelt prioriteiten.
 • Je kunt goed en snel schakelen tussen verschillende taken en blijft rustig en duidelijk in stressvolle situaties.
 • Je werkt gestructureerd, houdt overzicht, bent in staat hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden en hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor goede afhandeling van jouw werkzaamheden.
 • Je werkt uitstekend zelfstandig, maar ook prima in teamverband.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het werken met vrijwilligers.
 • Je werkt proactief en bent in staat wensen, behoeften en problemen tijdig te signaleren en hierop actie te ondernemen.
 • Je beschikt over de benodigde computervaardigheden en hebt kennis van en ervaring in het werken met o.a. Word en Excel. Je hebt daarnaast affiniteit met ICT-systemen (telefonieplatform, beheerdersconsole) en maakt nieuwe systemen snel eigen.
 • Je kent de sociale kaart van Midden-Drenthe of weet je die snel eigen te maken.
 • Je bent bereid op onregelmatige tijden te werken en tot het volgen van scholing.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Ons aanbod

Wij bieden een boeiende functie in een prettige en stimulerende werkomgeving en een salaris in schaal 5 (CAO Sociaal Werk). De aanstelling is voor de duur van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging. De standplaats is Beilen.

Verloop sollicitatieprocedure

Jouw sollicitatie kun je t/m zondag 29 mei 2022 richten aan Welzijnswerk Midden-Drenthe,
t.a.v. Fennie Meppelink (medewerker Personeelszaken) via .
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 2 juni tussen 11.00 en 17.00 uur.

Wil je aanvullende informatie of heb je vragen over de vacature? Stuur dan een e-mail naar
Fennie Meppelink. Zij neemt dan contact met je op.

Bezoek ook onze website: www.welzijnswerkmd.nl.