Adviseur watersysteem

Dankzij jou schoon, veilig en voldoende water.
Het mede helpen inrichten van watersysteemprojecten en het hierin borgen van het beheer en onderhoud. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water. Help jij ons een aantrekkelijke leefomgeving te realiseren? Solliciteer dan direct op de functie van adviseur watersysteem bij waterschap Vechtstromen!

Informatie
Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderende klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.

Als adviseur watersysteem kom je te werken bij het Expertisecentrum van het waterschap. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Bij het Expertisecentrum werken circa 50 collega's. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Het team bestaat uit een groot aantal gedreven mensen die zich allemaal verbonden voelen met het waterschapswerk. Ons team is informeel en gericht op persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling. In deze functie werk je zowel zelfstandig als in teamverband, waarbij je vakinhoudelijk een bijdrage levert aan investerings- en onderhoudsprojecten.

Jouw toekomstige leidinggevende Gon Eugelink: "Ik ben trots op het Expertisecentrum, als centraal kennisteam in de organisatie. Het bestaat uit zelfstandige en deskundige adviseurs, die tot goede resultaten komen in een succesvolle samenwerking."

Functie-eisen
Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal 'iets' met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij communicatief vaardig en toon je initiatief om tot oplossingen te komen. Je bent kostenbewust. Je kunt goed zelfstandig werken en je bezit overtuigingskracht en een sterk analyserend vermogen. Je bent een vaardig adviseur waarbij je passie en plezier uitstraalt in je werk. Én je hebt voor deze vacature:
 • minimaal een afgeronde HBO-opleiding, land- en watermanagement, aquatische ecologie of vergelijkbaar;
 • relevante werkervaring;
 • kennis van watersystemen, civiele techniek en ecologie;
 • ervaring met het werken met databestanden en overzichten;
 • bij voorkeur vaardigheid met ARCGIS.
"Sta je voor kwaliteit en ben je flexibel en gericht op samenwerking? Dan hoop ik dat jij onze nieuwe collega wordt."
 • Raymond Zwijnenberg, toekomstige collega.

Arbeidsvoorwaarden
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als adviseur watersysteem bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:
 • een brutomaandsalaris tussen de € 3.306,- en € 4.550,-;
 • een keuzebudget van rond de 21% van je brutojaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Contactinformatie
Om als waterschap bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving, staan we te springen om jouw kennis, expertise en persoonlijkheid. Wil jij het verschil maken? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór 23 juni 2021 via de solliciteerbutton.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Gon Eugelink, teamleider. Bel of WhatsApp haar via 06-218 825 35. Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Cindy Groen (HR-adviseur), telefoon 06 - 109 828 05.

Over Vechtstromen
In watersysteemprojecten denk je vanuit jouw generalistische kennis van zowel watersysteem, ecologie als civiele techniek vanaf de ontwerpfase mee over de inrichting. Je zorgt dat het voor de beheerders na de oplevering van het project helder is wat de streefbeelden zijn en hoe beheer en onderhoud uitgevoerd moeten worden. Vanuit je rol als adviseur breng je de projectmedewerkers, beheerders en externe partners met elkaar in verbinding. Deze verbinding zien we terug in jouw werk, waarbij je:
 • participeert in gebiedsprocessen en verbinding legt tussen verschillende vakdisciplines (o.a. hydrologie, civiele techniek, ecologie, beheer/onderhoud) en stakeholders;
 • participeert in watersysteemprojecten en inhoudelijke kennis inbrengt ten aanzien van het inrichten en beheren van het watersysteem;
 • trekker bent voor het opstellen van Beheer en Onderhoudsdocumenten voor watersysteemprojecten, waarbij je deze zelf uitwerkt. Hiervoor stuur je een kleine projectgroep aan;
 • beheer en onderhoud van het watersysteem (watersysteem, cultuurtechniek en vegetatiebeheer) overzichtelijk vastlegt, zodat alle beoogde doelen stapsgewijs gerealiseerd kunnen worden door de beheerders;
 • monitoring en evaluatie duidelijk verwoordt, zodat de beheerders weten wat en hoe er gemeten moet worden en zo nodig aanpassing van het beheer kan plaatsvinden;
 • watersysteemopdrachten uitvoert die vanuit de interne organisatie komen, zoals bijvoorbeeld het beheer van exoten of beschoeiing;
 • opdrachten verstrekt aan externe adviesbureaus voor natuurtoetsen en Quickscans voor de Wet Natuurbescherming, deze toetst en een regierol vervult in de interne organisatie.

Reageer op deze vacature