Adviseur toetsen en vergunnen (Keur)

Dankzij jou schoon, voldoende en veilig water.
Vergunningsaanvragen beoordelen, vergunningen opstellen en indien nodig advies geven om tot een juiste aanvraag te komen. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water. Wil jij waarde creëren én toevoegen? Solliciteer dan direct op de functie van adviseur toetsen en vergunnen (Keur) bij waterschap Vechtstromen!

Informatie
Met de komst van de omgevingswet zoeken we een breed inzetbare adviseur toetsen en vergunnen die de flexibiliteit heeft om te schakelen tussen kwantiteit en kwaliteit. Je hebt hierbij oog voor de verschillende belangen en handelt hierin zorgvuldig. Je bent op meerdere fronten inzetbaar en weet te prioriteren. Deze uitdaging zie je terug in jouw werk waarbij je:
 • Aanvragen, verzoeken en/of meldingen behandelt;
 • Vergunningen en bijbehorende voorschriften opstelt en advies geeft over de besluitvorming;
 • Deelneemt aan in- en externe projecten;
 • Ontwikkelingen volgt en signaleert binnen het vakgebied en dit vertaalt naar mogelijkheden;
 • Actief bijdraagt aan de verdere professionalisering van de processen binnen en buiten het team.

Functie-eisen
Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal 'iets' met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Jij bent natuurlijk resultaat- en oplossingsgericht, enthousiast, flexibel, proactief en bent communicatief sterk waarbij je zowel mondeling als schriftelijk heldere compacte standpunten en adviezen kunt formuleren en motiveren. Daarnaast ga je een uitdaging niet uit de weg en sta je stevig in je schoenen, waarbij je oog hebt voor verschillende belangen. Maar hebt ook:
 • Een afgeronde relevante hbo-opleiding, zoals milieukunde, watermanagement of vergelijkbaar;
 • Kennis van de Algemene wet bestuursrecht en het omgevingsrecht (Waterwet, Omgevingswet en Keur);
 • Ervaring als vergunningverlener;
 • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
 • Een rijbewijs B.
Jouw toekomstige collega zegt: "Wetgeving zwart/wit? Dacht het niet! In jouw werk zoek je iedere keer naar de juiste balans tussen milieubelangen, bedrijfsbelangen en maatschappelijke belangen. Geen situatie is hetzelfde.

Arbeidsvoorwaarden
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als adviseur toetsen en vergunnen (Keur) bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:
 • een brutomaandsalaris tussen de € 2.966,- en € 4.024,-;
 • een keuzebudget van rond de 20% van je brutojaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Contactinformatie
Om als waterschap bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving, staan we te springen om jouw kennis, expertise en persoonlijkheid. Wil jij het verschil maken? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór 18 juni 2021 via de solliciteerbutton.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Digna Santing, leidinggevende. Bel haar via 06 29586808. Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Cindy Groen, HR adviseur. Je mag haar ook bellen via telefoonnummer 06 10982805.

Over Vechtstromen
Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderde klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.

Als adviseur toetsen en vergunnen (Keur) kom je te werken in het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving . Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Bij het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving werken ca. 30 collega's. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Het team is betrokken en staat open voor ideeën.

Jouw toekomstige leidinggevende Digna Santing zegt hierover: "Samen met je collega's en partners werken aan schoon, voldoende en veilig water. Als adviseur toetsen en vergunnen ben je een belangrijke schakel tussen bedrijven en het waterschap!"

Reageer op deze vacature