Senior Procesoperator Zuiveren

(2 FTE van 36 uur)

Dankzij jou schoon, voldoende en veilig water.
De zuiveringsinstallaties en slibverwerking in onze regio zo optimaal mogelijk laten functioneren. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, voldoende en veilig water. Kunnen wij -en onze burgers- op jou rekenen? Solliciteer dan direct op de functie van senior procesoperator bij waterschap Vechtstromen!

Informatie
Jij zorgt ervoor dat zuiveringsinstallaties, slibverwerking en rioolgemalen goed blijven functioneren. Je signaleert storingen en afwijkingen en helpt mee om het zuiveringsproces te verbeteren. Deze uitdaging zie je terug in jouw werk waarbij je:
 • het proces monitort, analyseert en bijstuurt;
 • procesvoortgang rapportages, incidentenformulieren en verbetervoorstellen kunt opstellen;
 • acties uitvoert voor een goede procesgang en het voldoen aan alle wettelijke eisen;
 • de juiste voorbereidingen treft voor planmatig onderhoud en projecten;
 • zorg draagt voor het dagelijks onderhoud van installaties;
 • een belangrijke rol vervult bij het oplossen van calamiteiten en storingen op de zuiveringen vanuit de storingswachtdienstorganisatie.

Functie-eisen
Eerlijk, nuchter, betrouw en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal 'iets' met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Dat je voor deze vacature zorgvuldig, analytisch en een echte teamspeler bent, is voor jou meer dan logisch. Maar verder heb je ook:
 • een afgeronde MBO-niveau 4 opleiding, richting procestechniek, elektrotechniek of werktuigbouwkunde. Beschik je nog niet over het vereiste opleidingsniveau, maar heb jij wel de potentie om door te groeien naar MBO-niveau 4? Dan nodigen we je ook uit om mee te solliciteren;
 • de bereidheid om de opleidingen Techniek Afvalwaterzuivering (TAZ) en de (uitgebreide) UTAZ te volgen;
 • bereidheid tot het meedraaien in de storingswachtdienst;
 • goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
 • rijbewijs B.
"We werken in een team waarin zelfstandigheid wordt verwacht maar waar je tevens ook een teamplayer moet zijn. Ben je collegiaal en heb je een passie voor water, dan heten wij jou straks misschien wel welkom als onze nieuwe collega" zegt Rene van Adrichem, een toekomstige collega.

Arbeidsvoorwaarden
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou de vrijheid en het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als Senior Procesoperator bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:
 • een salaris tussen de € 2.629 en € 3.510 (schaal 8);
 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met kans op verlenging;
 • een keuzebudget van rond de 20% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg eventueel flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een wachtdienstvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Contactinformatie
Om als waterschap bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving, staan we te springen om jouw kennis, expertise en persoonlijkheid. Wil jij het verschil maken? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór 21 april 2021 via de solliciteerbutton op www.vechtstromen.nl De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 28 april 2021.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Dick de Vente Teamleider Zuiveren Zuid (06 - 21882325). Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Cindy Groen, HR adviseur. Haar mag je ook bellen via telefoonnummer 06 - 10982805.

Over Vechtstromen
Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderende klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater, het verwerken van slib en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.

Als Senior Procesoperator kom je te werken in het team Zuiveren op de Energiefabriek in Hengelo of bij de werkeenheid Enschede. We zoeken namelijk twee nieuwe collega's. Bij Zuiveren, regio Noord en Zuid, werken zo'n vijftig collega's vanuit vijf werkeenheden. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Dat is vooral de kennis en expertise op het gebied van proces en de allernieuwste technieken.

De teamleider van Zuiveren Zuid, Dick de Vente zegt hierover: "Het is een fijn team om mee samen te werken, die voortdurend op zoek is om de prestaties van zuiveren en slibverwerken te verbeteren."

Reageer op deze vacature