Specialist groenbeheer (watersysteem)

Jij bent de verbindende schakel tussen het beleid en de uitvoering rondom het beheer en onderhoud van de groen- en natuurbeheer binnen ons watersysteem. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water. Help jij ons een aantrekkelijke leefomgeving te realiseren? Solliciteer dan op de functie van specialist groenbeheer (watersysteem) bij waterschap Vechtstromen!

Informatie
Als specialist groenbeheer ben je voornamelijk bezig met bedenken, borgen en bewaken van de groene en ecologische kant van het watersysteemonderhoud. Vanuit je rol als specialist breng je de collega's en externe partners met elkaar in verbinding. Deze verbinding zie je terug in jouw werk waarbij je:
 • adviseert over werkplannen (en bestekken) t.b.v. het maai- en beplantingsonderhoud, exotenbestrijding en overige groene onderhoudszaken binnen het van het watersysteem;

 • kansen en knelpunten inventariseert en oplossingsgericht adviseert over de groene en ecologische aspecten van het maai- en beplantingsonderhoud;

 • beleid op het gebied van groen- en ecologisch onderhoud vertaalt naar de dagelijkse praktijk en daarbij toeziet op een juiste implementatie bij de uitvoering van het dagelijkse onderhoud;

 • een faciliterende, adviserende en/of toetsende en opdrachtgevende rol hebt ten aanzien van flora en fauna-gerelateerde vraagstukken m.b.t. groenonderhoud van het watersysteem;

 • vanuit je integrale kennis intern ook kunt adviseren over cultuurtechnische zaken ten aanzien van het groenonderhoud van het watersysteem;

 • nauw samenwerkt met beheercollega's van het team Watersysteem.


Functie-eisen
Eerlijkheid, nuchterheid, betrouwbaarheid en openheid. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal 'iets' met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Als we mensen in jouw omgeving vragen jou te omschrijven, zeggen ze meteen dat je inventief bent, resultaatgericht en goede communicatieve vaardigheden hebt waarmee je anderen goed kan overtuigen. Daarnaast heb je voor deze vacature:
 • minimaal een afgeronde HBO-opleiding, richting Bos- en Natuurbeheer, Milieu/Cultuurtechniek, of vergelijkbaar;

 • ruime werkervaring in het beheer en onderhoud van de openbare groene ruimte;

 • kennis van en ervaring met de Wet Natuurbescherming, gedragscode en de toepassing daarvan;

 • gedegen kennis van de Nederlandse flora en fauna;

 • kennis van onderhoud van (houtige) beplanting en exotenbestrijding is een pré;

 • bij voorkeur kennis van het werken met onderhoudsbestekken en inkoop;

 • affiniteit met geautomatiseerde onderhoudssystemen zoals Gis-Ratio, Geo informatie en digitale toepassingen op het gebied van beheer en onderhoud(Apps).


Arbeidsvoorwaarden
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als specialist watersysteem (onderhoud) bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:
 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.256,- en € 4.500,- (schaal 10);

 • een keuzebudget van rond de 20% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;

 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;

 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;

 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;

 • een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.


Contactinformatie
Om als waterschap bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving, staan we te springen om jouw kennis, expertise en persoonlijkheid. Wil jij het verschil maken? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór donderdag 4 maart 2021 via de solliciteerbutton.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Martijn Heuvelmans, teamleider Bedrijfsbureau. Bel hem via 06-15488631. Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Anne Holtmaat, adviseur HRM. Haar mag je ook bellen via telefoonnummer 06-29560748.

Nieuwsgierig geworden naar de watersysteemprojecten? Kijk dan op www.vechtstromen.nl

Over Vechtstromen
Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderende klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.

Als specialist groenbeheer (watersysteem) kom je te werken bij het Bedrijfsbureau. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Bij het Bedrijfsbureau werken circa 25 specialisten en adviseurs, ieder met zijn of haar eigen vakgebied. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Dat is vooral de variatie aan kennis binnen het primaire proces. En door de betrokkenheid en behulpzaamheid van je nieuwe collega's sta je er nooit alleen voor!

Jouw toekomstige collega, Ruud de Vries zegt hierover: "Vanuit het bedrijfsbureau ben je de verbindende factor tussen het beleid en de praktijk in het veld. Daarnaast zijn we een breed team met verschillende disciplines en veel kennis en ervaring. Binnen het groene werkveld zijn er continue ontwikkelingen waardoor het werk uitdagend en afwisselend is."

Reageer op deze vacature