Specialist watersysteem (onderhoud)

De regie op het beheer en onderhoud van ons watersysteem als de verbindende schakel tussen het beleid en de uitvoering. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water. Help jij ons een aantrekkelijke leefomgeving te realiseren? Solliciteer dan op de functie van specialist watersysteem (onderhoud) bij waterschap Vechtstromen!

Informatie
Als specialist watersysteem (onderhoud) ben je voornamelijk bezig met bedenken, borgen en bewaken van goed onderhoud aan onze waterlopen. Vanuit je rol als specialist breng je de collega's en externe partners met elkaar in verbinding. Deze verbinding zie je terug in jouw werk waarbij je:
 • als opdrachtgever, aanbestedingen van werkplannen en bestekken begeleidt t.b.v. maaionderhoud en beplantingsbeheer van het watersysteem;
 • kansen en knelpunten inventariseert en oplossingsgericht analyseert voor de optimalisatie van het watersysteemonderhoud (maai- en beplantingsonderhoud);
 • Aanspreekpunt bent voor en intern opdrachten verstrekt aan het expertisecentrum over onderhoudsgerelateerde vraagstukken en daarin een regierol vervult;
 • overleggen initieert, hierin participeert en nauwe contacten onderhoudt met de gebiedsbeheerders en mensen in de onderhoudsregio's over het watersysteemonderhoud;
 • toeziet op juiste vertaling van beheer- en onderhoudsdocumenten (BOD's) naar de praktijk en dat de beleidsuitgangspunten voor onderhoud tot uiting komen in de uitvoering van het dagelijkse onderhoud in werkplannen en bestekken;
 • een faciliterende, adviserende en toetsende rol hebt ten aanzien van vraagstukken m.b.t. beheer en onderhoud van het watersysteem;
 • vanuit je integrale kennis intern adviseert over cultuur- of milieutechnische zaken ten aanzien van het watersysteemonderhoud of -beheer.

Functie-eisen
Eerlijkheid, nuchterheid, betrouwbaarheid en openheid. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal 'iets' met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Als we mensen in jouw omgeving vragen jou te omschrijven, zeggen ze meteen dat je zowel mondeling als schriftelijk communicatievaardig bent, resultaatgericht en inventief. Daarnaast heb je voor deze vacature:
 • minimaal een afgeronde HBO-opleiding, Cultuur- of Milieutechniek, of vergelijkbaar;
 • relevante werkervaring in het beheer en onderhoud van de openbare groene ruimte;
 • kennis en ervaring met de Wet Natuurbescherming, Flora en faunawet, gedragscode en de toepassing daarvan.
 • bij voorkeur kennis van onderhoud van (houtige) beplanting en exotenbestrijding;
 • bij voorkeur kennis van (maai- / beplanting-) bestekken en inkoop;
 • Affiniteit met geautomatiseerde onderhoudssystemen en Gis, Geo informatie en digitale toepassingen op het gebied van beheer en onderhoud(Apps).

Arbeidsvoorwaarden
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als specialist watersysteem (onderhoud) bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:
 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.256,- en € 4.500,- (schaal 10);
 • een keuzebudget van rond de 20% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Contactinformatie
Om als waterschap bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving, staan we te springen om jouw kennis, expertise en persoonlijkheid. Wil jij het verschil maken? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór woensdag 2 december 2020 via de solliciteerbutton. De gesprekken vinden plaats op donderdag 10 december 2020.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Martijn Heuvelmans, teamleider Bedrijfsbureau. Bel hem via 088 - 220 3169. Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Anne Holtmaat, adviseur HRM. Haar mag je ook bellen via telefoonnummer 088 - 220 3638. Nieuwsgierig geworden naar de watersysteemprojecten? Kijk dan op www.vechtstromen.nl

*Dit betreft een interne vacature voor alleen de aangesloten organisaties (Twentse Kracht, Waterkracht, Noorderlink, en Vooruit in Drenthe). Sollicitanten die niet werkzaam zijn binnen deze organisaties worden niet meegenomen in deze selectieprocedure.

Indien de vacature niet wordt ingevuld zal er een externe sollicitatieprocedure volgen en heeft u de mogelijkheid om te solliciteren. Interesse hierin? Houd dan onze website www.vechtstromen.nl in de gaten of schrijf u in voor jobalert. Indien er een nieuwe vacature wordt aangemaakt zult u hiervan per e-mail op de hoogte worden gesteld.

Over Vechtstromen
Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderende klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.

Als specialist watersysteem (onderhoud) kom je te werken bij het Bedrijfsbureau. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo, Vriezenveen en Emmen. Bij het Bedrijfsbureau werken circa 25 specialisten en adviseurs, ieder met zijn of haar eigen vakgebied. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Dat is vooral de variatie aan kennis binnen het primaire proces. En door de betrokkenheid en behulpzaamheid van je nieuwe collega's sta je er nooit alleen voor!

Jouw toekomstige collega, Ruud de Vries zegt hierover: "Vanuit bedrijfsbureau ben je de verbindende factor tussen het beleid en de praktijk in het veld. Daarnaast zijn een breed team met verschillende disciplines met veel kennis en ervaring. Binnen het groene werkveld zijn er continue ontwikkelingen waardoor het werk uitdagend en afwisselend is."

Reageer op deze vacature