IT Netwerkspecialist

IT Netwerkspecialist (1 fte) 36 uur per week

Dankzij jou schoon, voldoende en veilig water.
Voor de uitbreiding van ons huidige ICT beheerteam is Waterschap Vechtstromen op zoek naar een enthousiaste en deskundige IT Netwerkspecialist. Als IT netwerkspecialist werk je nauw samen met de huidige twee 'ICT specialisten Infra' en beheer je de IT infrastructuur van het waterschap. Je gaat aan de slag om samen met het team de gehele technische IT infrastructuur te optimaliseren. Dit doen we, zodat de collega's bij Waterschap Vechtstromen als calamiteitenorganisatie 24/7 hun werk kunnen uitvoeren. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water. Kunnen wij - en onze burgers - op jou rekenen? Solliciteer dan direct op IT Netwerkspecialist bij Waterschap Vechtstromen.

Informatie
Dat zie je terug in jouw werk waarbij je:
 • jouw ervaring en kennis op gebied van Datacenterapparatuur, LAN, WAN en WiFi netwerken toepast.
 • zowel verantwoordelijk bent voor dagelijks beheer, upgrades en optimaliseren van systemen en de realisatie van de IT-infrastructuur / (virtuele) omgevingen.
 • in staat bent om complexe problemen (zelfstandig) op te lossen, migraties uit te voeren en gedegen advies uit te brengen, indien gewenst.
 • verantwoordelijk bent voor het opzetten en onderhouden van systemen die 24 uur per dag beschikbaar zijn.
 • zorgt dat het beheer, documentatie en tekeningen van deze systemen goed op orde zijn/blijven.
 • een belangrijke rol hebt met het door ontwikkelen van onze ICT infrastructuur, bijvoorbeeld het toepassen van SDN.

Functie-eisen
Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal 'iets' met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Je kunt goed samenwerken en je gaat een moeilijk gesprek met je collega netwerkspecialisten of andere collega's in de organisatie niet uit de weg. Daarnaast ben jij leergierig, betrokken, duidelijk en heb je de mindset security first. En heb je voor deze vacature:
 • relevante HBO-opleiding (HBO Informatica)
 • Minimaal 3 jaar werkervaring met datacenter infrastructuur / netwerkinfrastructuur;
 • ICND 1/2 of gelijkwaardig;
 • Goede analyserende vaardigheden zodat troubleschooting of diepgaande analyse's geen probleem voor je zijn;
 • Affiniteit met open-source back-end systemen voor monitoring, beheer en logging;
 • Kennis van Linux en VMware hypervisor;
 • Kennis en ervaring met Palo-Alto firewalls (een pre);
 • Bereidheid te reizen naar andere locaties van Vechtstromen;
 • Bereidheid om buiten kantoortijden verstoringen op te lossen.
Martijn, netwerk specialist zegt hierover: "We werken in de toekomst met z'n drieën aan infrastructuur technologieën met een hoog innovatief karakter. Er is veel passie, positieve energie en samenwerking aanwezig om de infra voor waterschap Vechtstromen optimaal te maken. Kom vooral solliciteren!"

Arbeidsvoorwaarden
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou de vrijheid en het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als Informatie adviseur bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:
 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.256 en € 4.500 (schaal 10, salarispeil 1-7-2020).
 • een keuzebudget van rond de 20% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg flexibel en eventueel thuis te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Contactinformatie
Om als waterschap bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving, staan we te springen om jouw kennis, expertise en persoonlijkheid. Wil jij het verschil maken? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór 1 oktober 2020 via de solliciteerbutton. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 15 oktober 2020. Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Roland van der Kraan, Teamleider Informatie & ICT. Bel via 088 - 220 31 56.

Over Vechtstromen
Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderende klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.

Als IT Netwerkspecialist kom je te werken in het ICT beheerteam. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo, Vriezenveen en Emmen. Bij het ICT beheerteam werken 12 collega's in de functies van servicedeskmedewerker, systeembeheerder (Microsoft en Citrix beheer) en ICT specialist (DBA, TAB en IT Infrastructuur).

Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken?
Roland van der Kraan (teamleider Informatie en ICT) zegt hierover: Waterschap Vechtstromen gaat steeds verder met digitaliseren. Onze infrastructuur is de levensader van deze digitalisering. Binnen dit werkgebied krijg jij de mogelijkheid op optimaal te excelleren."

Reageer op deze vacature