Junior technisch onderhoudsmedewerker Werktuigbouwkunde (BBL)

32 uur per week

Dankzij jou schoon, veilig en voldoende water.

Wil jij werken als junior technisch onderhoudsmedewerker Werktuigbouwkundige (WTB) en starten met een de BBL-opleiding Allround Operationeel Technicus (niveau 4)? Of volg je deze studie in voltijd als BOL'er maar wil je liever je diploma behalen met één dag school en vier dagen werken? Solliciteer dan direct op de leerwerkplek junior technisch onderhoudsmedewerker werktuigbouwkunde (WTB) bij waterschap Vechtstromen!

Informatie
Je wordt breed opgeleid tot een werktuigbouwkundig onderhoudsmedewerker, die onderhoud kan uitvoeren op onze rioolwaterzuiveringsinstallaties, stuwen en gemalen. Daarnaast verhelp je storingen, verricht je storingsanalyses en voer je inspecties en metingen uit. Dit doe je onder begeleiding van je praktijkopleider. Naast vier dagen werken, volg je gemiddeld één dag per week de BBL-opleiding niveau 4 Allround Operationeel Technicus.

In de opleiding leer je de basisonderdelen voor een allround operationeel technicus; het bedienen en bewaken van installaties en het onderhouden en verrichten van werkzaamheden aan installaties. Naast veel beroepsgerichte vakken zitten er ook generieke onderdelen in de opleiding, zoals Nederlands, Engels en rekenen. Daarnaast kun je meerdere keuzedelen volgen, waaronder bijvoorbeeld 'duurzaamheid in het beroep' en 'basisvaardigheden metaal'.

Functie-eisen
  • Je bent bereid tot het volgen van een BBL-opleiding Operationeel Technicus (niveau 4) of staat al ingeschreven voor deze BOL-opleiding maar wil je opleiding liever behalen in deeltijd;
  • je hebt een vmbo-tl of havo diploma of een vooropleiding in deze technische richting (mbo niveau 3);
  • je hebt affiniteit met het waterschapswerk en hebt technisch inzicht;
  • je bent oplossingsgericht, leergierig, ondernemend en analytisch. Ook kun je goed met anderen samenwerken en ben je sterk in mondelinge communicatie.

Arbeidsvoorwaarden
Je krijgt een leer-/arbeidsovereenkomst, voor de duur van de opleiding, voor vier dagen per week (maximaal 32 uur per week). De opleidingsduur is afhankelijk van je vooropleiding en eventuele werkervaring, maar maximaal 4 jaar. Je gaat in samenwerking met en onder begeleiding van een ervaren vakman je het vak eigen maken!

Daarnaast gelden de volgende arbeidsvoorwaarden:
  • een brutomaandsalaris op basis van het minimum jeugdloon (+ 1 jaar);
  • een keuzebudget van rond de 20% van je brutojaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
  • De kosten van de opleiding, inclusief de reiskosten naar school, worden door het waterschap vergoed. De tijd die je aan je opleiding besteedt is jouw eigen investering.

Contactinformatie
Om als waterschap bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving, staan we te springen om jouw kennis, expertise en persoonlijkheid. Wil jij het verschil maken? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór 15 augustus 2020 via de solliciteerbutton.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Henk Besten, teamleider Techniek en Onderhoud. Bel hem via 088 220 3198. Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Henny Luggenhorst, adviseur HRM, haar mag je ook bellen op telefoonnummer 088-2203768.

Over Vechtstromen
Met onze zorg voor schoon, veilig en voldoende water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Dat doen we vanuit een blauwgroene ambitie met aandacht voor vergroening en met klimaat, schoon water en duurzaamheid als onderliggende opgaven. Ook willen we bedrijven op een goede manier faciliteren. We doen dit zo duurzaam en kostenbewust als mogelijk. Met elkaar. Onze meer dan 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om voor het water te zorgen in Twente, Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe.

Als junior technisch onderhoudsmedewerker WTB kom je te werken in het team Techniek & Onderhoud. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Enschede, Hengelo, Hardenberg en of Emmen. Bij Techniek & Onderhoud werken circa 58 collega's, ieder met zijn of haar eigen vakgebied. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Een hoge betrokkenheid, veel theoretische en praktische kennis en een saamhorigheidsgevoel binnen het team! Techniek verbindt!

Jouw toekomstige collega Robert zegt hierover: "Wij zijn kennisdragers en blijven innoveren en leren!"

Reageer op deze vacature