Applicatiespecialist Operationele Techniek (OT)

Dankzij jou schoon, veilig en voldoende water.
Wil jij samen met collega’s de procesautomatisering (door)ontwikkelen van operationele techniek (OT) om het beheer van PA/OT op een hoger plan te brengen en daarmee te zorgen voor schoon, veilig en genoeg water? Solliciteer dan direct op de functie van applicatiespecialist operationele techniek bij waterschap Vechtstromen!

Werk met betekenis en verbinding
Het team Techniek en Onderhoud zorgt voor technisch beheer, onderhoud, renovatie, vervanging en nieuwbouw van rioolwaterzuiveringsinstallaties, stuwen, gemalen, gebouwen en rollend- en varend materieel. Onderdeel van het takenpakket is het beheren en onderhouden van de technische infrastructuur en installaties. Het team staat de komende jaren voor de uitdaging om verder te bouwen aan Procesautomatisering en Operationele Techniek dat staat als een huis. Hierdoor is behoefte aan een applicatiespecialist OT.

Je richt je in deze functie op de ontwikkelingen van PA/OT in zowel watersysteem als waterketen. Je spreekt de taal van procesautomatisering, hebt affiniteit met ICT, maar weet dit ook te vertalen naar collega’s en zorgt voor verbinding tussen verschillende partijen. Deze verbinding zie je terug in jouw werk waarbij je:
 • werkt aan de (technische infra) structuur en standaardisatie/harmonisatie van de OT;
 • optreedt als (applicatie)specialist OT bij nieuwbouw, vervanging van en onderhoud aan PLC, SCADA, DCS en telemetriesystemen en met ons team verantwoordelijk bent voor het beheer van OT;
 • samen met de collega’s van procesautomatisering en ICT adviseert en concepten bedenkt / realiseert betreffende (veilige) technische infrastructuur & informatiebeveiliging;
 • deelneemt aan de beheergroep Cluster OT en je er samen met collega’s voor zorgt dat er een gestructureerde (op ITIL gebaseerde) werkwijze ontstaat, volgens de principes van assetmanagement. Hiermee wordt beheer, onderhoud en ontwikkeling geborgd.

Samen staan we sterk
Schoon, veilig en voldoende water: dat is onze missie. We willen een aantrekkelijke leefomgeving creëren voor mensen, planten en dieren. Ook willen we bedrijven op een goede manier faciliteren. We doen dit duurzaam, kostenbewust en transparant. Onze meer dan 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om voor het water te zorgen in Twente, Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe.

Als applicatiespecialist OT kom je te werken in het team Techniek & Onderhoud. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Bij het team Techniek & Onderhoud werken circa 58 collega’s in diverse vakgebieden. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Een hoge betrokkenheid, veel theoretische en praktische kennis en een saamhorigheidsgevoel binnen het team!

Jouw toekomstig leidinggevende Henk zegt hierover: “alleen kom je ver, samen kom je verder!”.

Dankzij jou
Nuchterheid, betrouwbaarheid en openheid. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij analytisch, ben je in staat om in de samenwerking verschillende specialismen bij elkaar te brengen om een gemeenschappelijke belangenafweging te maken, weet je van aanpakken. Én heb je voor deze vacature:
 • een relevante afgeronde technische hbo opleiding;
 • tenminste 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • ervaring met IT gedreven centrale concepten op basis van DCS systemen. Het is een pré als je ervaring hebt met Siemens PCS-7 en de bijbehorende APL Waterbibliotheken;
 • ervaring met het programmeren, het installeren, configureren en beheren van PLC-componenten binnen een netwerk en ervaring met SCADA- en telemetriesystemen.
 • op hoofdlijnen (conceptueel) inzicht om de materie te begrijpen van informatiebeveiliging, (netwerk)infrastructuur, datastromen, het OSI-model, CCNA 1 of gelijkwaardig.
 • de bereidheid om mee te draaien in de wachtdienst.

“Als jij een no-nonsense type bent die met beide voeten op de grond staat en een echte teamplayer bent, dan pas je perfect in ons team!” – Dennis, toekomstige collega.

Je verdient het
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als applicatiespecialist OT bij waterschap Vechtstromen verdien je ook:
 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.736,- en € 5.092,- afhankelijk van je instroomniveau;
 • een keuzebudget van 21% van je brutojaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld of een eindejaarsuitkering. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6.000 die je in een periode van vijf jaar kan besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Nóg sterker met jou?
Iedereen is anders en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere organisatie te zijn. Waterschap Vechtstromen hecht groot belang aan inclusie en diversiteit. Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent! Hebben we ook jouw interesse gewekt? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór maandag 8 januari a.s. via de solliciteerbutton. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op maandag 15 januari a.s. in de middag.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Henk Besten, leidinggevende. Bel hem via 06-21882403. Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Rianda Kuipers, Specialist HRM. Je mag haar ook bellen via telefoonnummer 06-15207887.
 • Voor deze vacature geldt een gelijktijdige in- en externe werving. Bij gelijke geschiktheid gaat de interne kandidaat voor op de externe kandidaat.

Reageer op deze vacature