Business informatie analist (Informatiespecialist)

Dankzij jou schoon, voldoende en veilig water.
Je draagt bij aan de optimalisatie van bedrijfs- en werkprocessen en je ontwikkelt verbetervoorstellen om onze informatievoorziening krachtiger en efficiënter te maken. Wil jij een waardevolle impact hebben? Solliciteer dan direct op de vacature van business informatie analist bij waterschap Vechtstromen!

Werk met betekenis en verbinding
Als business informatie analist draag je bij aan het effectiever en efficiënter maken van onze informatievoorziening. Dit doe je altijd in samenwerking met de collega’s uit de betreffende bedrijfs- en werkprocessen . Deze verbinding zie je terug in jouw werk waarbij je:
 • Bedrijfs- en/of werkprocessen (incl. de informatiebehoefte en informatievoorziening) in onze organisatie onderzoekt en komt met verbetervoorstellen om deze effectiever en efficiënter te organiseren;
 • De organisatie adviseert over wijzigingen aan de informatievoorziening op basis van vakinhoudelijke en bedrijfsmatige argumenten die terugkomen in uitgewerkte business analyses en/of business cases;
 • De vertaalslag maakt van een business vraagstuk naar een (ICT-)oplossing.

Naast de collega’s binnen het team Informatievoorziening werk je nauw samen met de eigenaar van de informatievoorziening waarvoor je de informatie analyse uitvoert.

Samen staan we sterk
Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderde klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.

Als business informatie analist kom je te werken in het team Informatievoorziening in het cluster Informatiemanagement. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Bij het team Informatievoorziening werken 40 collega’s. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken?

Jouw toekomstige leidinggevende Roland van der Kraan zegt hierover: “Laagdrempeligheid, no-nonsense en zeggen wat je vindt, tekenen de werksfeer van het team !"

Dankzij jou
Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij analytisch en communicatief sterk, creatief en klachtgericht. Je weet vraagstukken duidelijk inzichtelijk te maken. Én heb je voor deze vacature:
 • Een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur (Bedrijfskundige) Informatica of een vergelijkbare opleiding;
 • Kennis van en ervaring met het werken met analyse methodieken zoals probleemanalyse, business analyse, requirement analyse en business cases;
 • Ervaring met het maken van de vertaalslag van een business vraagstuk naar de eisen die aan de gewenste oplossing worden gesteld (b.v. user cases en user story’s);
 • In staat zijn om werkprocessen te beschrijven en collega’s te begeleiden bij het beschrijven van hun werkprocessen;
 • In staat zijn om in het gesprek met de klant/collega door te dringen tot de vraag achter de vraag en daarmee inzicht in de informatiebehoefte te verkrijgen;
 • In staat zijn binnen de organisatie draagvlak te creëren voor het uitvoeren van verbetervoorstellen.

Dit is een prachtige functie binnen onze organisatie met een hoog verwachtingspatroon. Door je kennis en ervaring lever je tevens een bijdrage aan de ontwikkeling van ons recent gevormde team.” - Arjen de Jong Coördinator cluster Informatiemanagement.

Je verdient het
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als business informatie analist (in de functie van Informatiespecialist) bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:
 • een brutomaandsalaris tussen de € 4.149,- en € 5.742,- (schaal 11);
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit is inclusief 8% vakantiegeld. Het keuzebudget kun je laten uitbetalen of je kunt het gebruiken voor bijvoorbeeld extra verlof kopen of fiscaal vriendelijk gebruiken voor de kosten van vakbondscontributie;
 • de mogelijkheid om, in overleg, thuis en flexibel te werken;
 • Een netto thuiswerkvergoeding per dag dat je thuis werkt en een vergoeding om je thuiswerkplek in te richten;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget dat je kan besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Nóg sterker met jou?
Iedereen is anders en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere organisatie te zijn. Waterschap Vechtstromen hecht groot belang aan inclusie en diversiteit. Daarom zijn we benieuwd naar wie jíj bent! Hebben we ook jouw interesse gewekt? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór maandag 8 januari aanstaande via de solliciteerbutton.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kun je hiervoor terecht bij Roland van der Kraan , teamleider Team Informatievoorziening. Bel hem via 06-83628494 . Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Rianda Kuipers , specialist HR. Je mag haar ook bellen via telefoonnummer 06-15207887.

*Voor deze vacature geldt een gelijktijdige in- en externe werving. Bij gelijke geschiktheid gaat de interne kandidaat voor op de externe kandidaat.

** Voor deze functie vragen wij een verklaring omtrent het gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd volgt geen arbeidsovereenkomst.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageer op deze vacature