Transitiemanager

Dankzij jou schoon, voldoende en veilig water.
Waterschap Vechtstromen werkt aan duurzame thema's zoals klimaatneutraliteit, energieneutraliteit en circulariteit. Om de gestelde ambities te kunnen halen, is het zaak onze kerntaken op een duurzame manier uit te voeren, die blijft aansluiten bij de bestuurlijke ambities. Als transitiemanager help je met het borgen van de duurzaamheidsdoelen in de organisatie. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water. Wil jij waarde creëren én toevoegen? Solliciteer dan direct op de vacature van transitiemanager bij waterschap Vechtstromen!

Werk met betekenis en verbinding
Als transitiemanager draag je inhoudelijk bij aan de advisering over verduurzaming van de waterschapstaken. Je begeleidt managers bij transitie en helpt bij het vergroten van de wendbaarheid van de medewerkers in de verandering. Je weet houding en gedrag positief te beïnvloeden. Je werkt hierbij nauw samen met programmamanagers, teamleiders en opdrachtgevers.

Deze verbinding zie je terug in jouw werk waarbij je;
 • veranderingen analyseert en benodigde communicatiestrategieën en methodieken ontwikkelt of selecteert om verandering te bewerkstelligen;
 • duurzaam opdrachtgeverschap faciliteert en stuurt op duurzaamheidsdoelen in de reguliere processen;
 • verantwoordelijk bent voor het implementeren van duurzaamheidsmonitoring in de verschillende programma's;
 • ervoor zorgt dat de verhouding tussen verschillende rollen bekend zijn en dat de organisatie als een team kan samenwerken om de doelen te halen;
 • het organiseren van trainingen op het gebied van duurzaamheid onderzoekt en faciliteert;
 • inhoudelijk adviseert in de processen die aan de verandering onderhevig zijn;

Samen staan we sterk
Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderde klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid.

Als transitiemanager kom jij terecht bij het team Strategie en Omgeving, onderdeel strategie. Het onderdeel strategie bepaalt in nauwe samenwerking met het bestuur en directie de koers van Vechtstromen. Bij het team Strategie & Omgeving werken 30 collega’s Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken?

Jouw toekomstige leidinggevende Jeannet van Arum zegt hierover: “Bij Strategie en Omgeving kun je proactief agenderen en richting geven aan de koers van de organisatie in verbinding en in samenwerking met het bestuur, management en collega's in de organisatie"

Dankzij jou
Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast werk je zelfstandig en ben je communicatief vaardig. Je overziet complexe werkprocessen en kan deze verdelen naar praktische deelprocessen. Je zorgt ervoor dat dit uiteindelijk zo wordt aangepast dat het aansluit bij de koers van de directie. Én heb je voor deze vacature:
 • WO werk- en denkniveau;
 • minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring in transitie- en/of verandermanagement;
 • minimaal vijf jaar ervaring met duurzame thema's zoals de energietransitie, klimaatmitiga-tie en circulariteit;
 • ervaring met het werken in complexe trajecten en met complexe projecten;

Je verdient het
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als transitiemanager bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:
 • een bruto maandsalaris tussen de € 4.499,- en € 6.320,- (schaal 12);
 • een keuzebudget van rond de 21% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bij-voorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Hier zit ook 8% vakantie-geld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6.000 die je in een periode van vijf jaar kan besteden aan op-leidingen, cursussen en activiteiten die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Nóg sterker met jou?
Iedereen is anders en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere organisatie te zijn. Waterschap Vechtstromen hecht groot belang aan inclusie en diversiteit. Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent! Hebben we ook jouw interesse gewekt? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór 10 oktober via de solliciteerbutton hieronder. De gesprekken staan gepland op donderdag 19 oktober a.s. in de ochtend.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Jeannet van Arum, leidinggevende. Bel haar via 06-18593918. Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Saskia Bongaerts, specialist HR. Je mag haar ook bellen via telefoonnummer 06-29082572.

Voor deze vacature geldt een gelijktijdige in- en externe werving. Bij gelijke geschiktheid gaat de interne kandidaat voor op de externe kandidaat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageer op deze vacature