Coördinator Assetmanagementsysteem en Waterketen

Dankzij jou schoon, voldoende en veilig water
Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water. Ben je er klaar voor om écht van betekenis te kunnen zijn? Solliciteer dan direct op de vacature coördinator assetmanagementsysteem en waterketen bij waterschap Vechtstromen!

Informatie
Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderde klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.

In deze functie kom je te werken in het team Bedrijfsbureau. Het team Bedrijfsbureau kent de volgende onderdelen: watersysteem, waterketen, gegevensbeheer water en programmeren.
Je bent werkzaam daar waar het werk is. Dit zal een combinatie zijn van werken vanuit huis en vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken?

Jouw toekomstige leidinggevende, Danielle Sikma, zegt hierover: "De prettige collega's met een veelzijdigheid aan disciplines, de centrale plek in de organisatie en het werken over de teams heen zijn karakteristieke kenmerken voor dit team."

Functie-eisen
Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal 'iets' met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij de persoon die anderen weet te stimuleren en inspireren in hun ontwikkelingen om gezamenlijke doelen te behalen. Jouw drijfveer is om anderen optimaal te laten functioneren. Én heb je voor deze vacature:
‐ HBO/WO-opleidingsniveau, richting bedrijfskunde, organisatiekunde of vergelijkbaar;
‐ ruime ervaring met de functionele aansturing van een team;
‐ kwaliteiten als verbinder en ben je gericht op samenwerking binnen en buiten het team;
‐ kennis en ervaring om activiteiten, tijd en middelen effectief op elkaar af te stemmen;
‐ een duidelijke visie op welke wijze je werkprocessen zou kunnen verbeteren;
‐ Inhoudelijke kennis van assetmanagement en de toepassing hiervan;
‐ Voldoende kennis van de waterketen en bijbehorende processen en ontwikkelingen om een volwaardig gesprekspartner te zijn voor onze waterketen medewerkers.

Arbeidsvoorwaarden
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als coördinator assetmanagementsysteem en waterketen bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:
 • een brutomaandsalaris tussen de € 4.262,- en € 6.041,- (schaal 12);
 • een keuzebudget van 21% van je brutojaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6.000 die je in een periode van vijf jaar kan besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Contactinformatie
Iedereen is anders en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere organisatie te zijn. Waterschap Vechtstromen hecht groot belang aan inclusie en diversiteit. Daarom zijn we benieuwd naar wie jíj bent! Hebben we ook jouw interesse gewekt? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór 8 december a.s. via de solliciteerbutton. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 20 december 2022 in de ochtend.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Danielle Sikma , teamleider Bedrijfsbureau ( 06 - 21 88 24 99) . Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Saskia Bongaerts-Scholten , specialist HRM (06 - 29 08 25 72).

Over Vechtstromen
De omgeving van het waterschap is veelzijdig en continue in beweging. Dat vraagt om wendbaarheid en flexibiliteit. Dat geldt ook voor deze functie binnen het team Bedrijfsbureau, die een combinatie van coördinerende rollen kent.

Coördinatoren binnen het team Bedrijfsbureau sturen op de inhoudelijke coördinatie en organisatie van het werk. De toegevoegde waarde van de coördinator zit in het op een eenduidige wijze ontwikkelen, toepassen en verbeteren van werkprocessen. De coördinatoren zorgen voor heldere kaders voor de uitvoering van het werk (de werkprocessen) en werken voor het uitlijnen van werkprocessen en het maken van werkafspraken samen met andere teams en zoeken hierin proactief de verbinding.

Als coördinator assetmanagementsysteem gaat het om organisatie brede verdere uitwerking van en sturing op het assetmanagementsysteem. Dus dat wat nodig is om te (blijven) werken volgens de principes van de werkwijze assetmanagement. De eindverantwoordelijkheid daarvan ligt bij de teamleider.

Als coördinator waterketen werk je nauw samen met de coördinator zuiveren (team Zuiveren) en de programmaleider waterketen (programma Waterketen). Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de functionele aansturing van de medewerkers waterketen binnen team Bedrijfsbureau. Ook stimuleer je hun persoonlijke en professionele ontwikkeling onder HR-leiding en verantwoordelijkheid van de teamleider. Ook heb je hierover afstemming met de assetmanager waterketen (sturing objectbeheer binnen programmeren).

Dit zie je o.a. op de volgende manier terug in jouw werk.
Als coördinator assetmanagementsysteem zorg je o.a. voor:
 • De sturing en regie op de samenhang wat betreft de interne beheersing en de continue verbetering van het assetmanagementsysteem binnen de organisatie (werken aan assetmanagement);
 • Met andere teams sturen op afspraken over werkwijzen, kwaliteit, toetsing, doorontwikkeling en communicatie (werken in assetmanagement binnen zowel de strategische, tactische als operationele bedrijfsvoering);
 • Afstemming over verbeteropgaven binnen de drie programma's van Vechtstromen;
 • Adviseren van teamleiders en het CMT op strategisch en tactisch niveau voor de interne beheersing en continue verbetering van het assetmanagementsysteem;
 • Verantwoordelijk voor het beheer van de mappenstructuur van het assetmanagementsysteem;
 • Opstellen auditprogramma en periodiek rapporteren via de momenten in de planning en control cyclus.
Als coördinator waterketen zorg je o.a. voor:
 • Het ondersteunen van de teamleider Bedrijfsbureau en coördinator Zuiveren bij de werkprocessen van waterketen;
 • Coördinatie op ontwikkeling, implementatie, toepassing en verbetering van werkprocessen en functionele aansturing van de betrokken medewerkers waterketen;
 • Heldere kaders en afspraken met andere teams over werkwijzen, kwaliteit, toetsing, doorontwikkeling en communicatie;
 • Het prioriteren, plannen en bewaken van werkzaamheden conform het assetmanagement gedachtengoed;
 • Verbinding tussen de strategische, tactische en operationele bedrijfsvoering binnen de waterketen, o.a. voor ontwikkeling en uitvoering van integrale werkprocessen en multidisciplinaire afstemming.
Daarnaast voorziet de functie te zijner tijd in een (hetzij in eerste instantie nog beperkte) rol van opdrachtgever, binnen het programma waterketen.

Reageer op deze vacature