Zuiveringsbeheerder

INTERNE VACATURE*

36 uur per week

Dankzij jou schoon, veilig en voldoende water.
Zorgen voor de dagelijkse bedrijfsvoering, optimale bedrijfsresultaten en daarnaast, indien nodig, aansturing van het team van procesoperators. Zo draag jij op jouw manier bij aan schoon, veilig en genoeg water. Ben je er klaar voor om écht van betekenis te kunnen zijn? Solliciteer dan direct op de functie van zuiveringsbeheerder bij waterschap Vechtstromen!

Informatie
Jij bent samen met de andere zuiveringsbeheerder op de werklocatie Hengelo integraal verantwoordelijk voor de totstandkoming en realisatie van de jaarplannen en budgetten, de eenduidigheid en de productkwaliteit van afzet binnen de werkeenheid. De andere zuiveringsbeheerder heeft met name de focus op de functionele aansturing van het team. Jij richt je als zuiveringsbeheerder meer op normeringen, omgevingsmanagement en gegevensbeheer.
Deze uitdaging zie je terug in jouw werk waarbij je:
 • de dagelijkse bedrijfsvoering helpt regisseren en plannen
 • de samenwerking pro-actief aangaat en relaties onderhoudt met de interne (project)organisatie en externe partners op tactisch niveau;
 • locatie- en zuiveringskennis op een hoger abstractieniveau inbrengt bij projecten;
 • indien nodig de procesoperators aanstuurt en leerwerkcollega's/stagiaires begeleidt;
 • verbeteringen doorvoert in de bedrijfsvoering van zuiveren en de slibontwatering;
 • nieuwe innovatieve maatregelen laat inbedden in de dagelijkse bedrijfsvoering.
 • Goede contacten met de omgeving onderhoudt
 • Zorg draagt voor de naleving van relevante wet- en regelgeving

Functie-eisen
Eerlijkheid, nuchterheid, betrouwbaarheid en openheid. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal 'iets' met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij resultaatgericht, communicatief vaardig en hebt het vermogen indien nodig functioneel aan te sturen vanuit een mensgerichte benadering. Én heb je voor deze vacature:
 • een HBO diploma of de bereidheid deze te behalen;
 • kennis van proces en techniek en een voltooide vakinhoudelijke UTAZ-opleiding;
 • Diepgaande kennis van de Energiefabriek of een soortgelijke omgeving;
 • relevante ervaring in het optimaliseren van de bedrijfsvoering;
 • kennis van wet- en regelgeving, van o.a. de waterwet, veiligheid, ATEX en vergunningen;
 • de bereidheid tot het draaien van piketdienst in de calamiteiten organisatie.
"De energiefabriek Hengelo is de plek waar nieuwe technologieën op afvalwater en slibverwerking gebied samen komen. Wij zijn op zoek naar jou om samen met het team aan mooie prestaties te werken, Matthijs Teela, toekomstige collega.

Arbeidsvoorwaarden
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou verantwoordelijkheid en vrijheid met het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als zuiveringsbeheerder bij waterschap Vechtstromen verdien je bij een 36-urige werkweek:
 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.078,- en € 4.722,-, afhankelijk van je instroomniveau;
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Contactinformatie
Iedereen is anders en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere organisatie te zijn. Waterschap Vechtstromen hecht groot belang aan inclusie en diversiteit. Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent! Hebben we ook jouw interesse gewekt? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór 3 oktober aanstaande via de solliciteerbutton. De sollicitatiegesprekken worden gepland op maandagochtend 17 oktober 2022.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Dick de Vente, teamleider. Bel hem via 06 21882325. Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Monique van der Aa. Haar mag je ook bellen via telefoonnummer 06 21882528.

*Dit betreft een interne vacature voor alleen de aangesloten organisaties (Twentse Kracht, Waterkracht, Aqualysis, Noorderlink, en Vooruit in Drenthe). Sollicitanten die niet werkzaam zijn binnen deze organisaties worden niet meegenomen in deze selectieprocedure.

Indien de vacature niet wordt ingevuld zal er een externe sollicitatieprocedure volgen en heeft u de mogelijkheid om te solliciteren. Interesse hierin? Houd dan onze website www.vechtstromen.nl in de gaten of schrijf u in voor Jobalert.

Over Vechtstromen
Als zuiveringsbeheerder kom je te werken in het team Zuiveren Zuid. Je bent in eerste instantie werkzaam vanuit onze werklocatie Hengelo. Bij Zuiveren, regio Noord en Zuid, werken zo'n vijftig collega's die werken vanuit vijf werkeenheden. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Dat is dat je opereert in een club van betrokken en zelfstandige professionals die zich 100% inzetten voor de optimale werking van de zuivering- en slibinstallatie.

Jouw toekomstige leidinggevende Dick de Vente zegt hierover: "De nieuwe beheerder zie ik als echte regelaar en verbindende schakel tussen het team en in- en externe organisaties.

Reageer op deze vacature