HR-assistent werving en selectie (BBL)

Ben jij op zoek naar een uitdagende BBL-opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg) bij Waterschap Noorderzijlvest waarbij je leren en werken combineert? Wij bieden een unieke kans voor een enthousiaste en leergierige BBL-student om zich te ontwikkelen binnen ons HR-team!

Wat ga je doen?
Als BBL-student HR-assistent werk je actief mee in ons team terwijl je een erkende opleiding volgt. Je krijgt de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen en de theoretische kennis direct toe te passen in je dagelijkse werk. Onder begeleiding van ervaren professionals werk je aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

In de rol van HR-assistent ben jij degene die niet alleen de mailbox en het recruitmentsysteem beheert, maar ook zorgt voor nauwgezette communicatie in het sollicitatieproces. Je gaat verder dan alleen het afhandelen van taken: met een scherp oog voor detail zorg je voor een gestroomlijnde voortgang van processen. Daarbij zorg je ervoor dat sollicitanten zich gehoord en welkom voelen.

Maar er is meer! Samen met de adviseur Werving en Selectie vorm je een hecht team. Jullie zetten je samen in voor een voortreffelijk recruitmentproces. Jouw proactieve aanpak en continue ondersteuning dragen bij aan een vlotte afhandeling van het wervings- en selectieproces. Ook help je een nieuwe medewerker met het wegwijs worden in de systemen en de manier van werken binnen het waterschap.

Wat ga jij verder doen als HR-assistent?
 • Je ondersteunt bij algemene HR-administratieve taken, zoals contact met uitzendbureaus en contractbeheer.
 • Je onderhoudt de tijdelijke contracten met uitzendbureaus en werkt mee aan het opstellen van arbeidsovereenkomsten en andere HR-gerelateerde documenten.
 • Je zorgt voor een nauwkeurige archivering van documenten in dossiers.

Functie-eisen
 • Je start zo snel mogelijk met een BBL-opleiding op niveau 3 of 4. Zoals bijvoorbeeld Managementassistent (niveau 4) of Zakelijke dienstverlening (niveau 3). Misschien ben je al begonnen met deze opleiding en zoek je nog een BBL-plek.
 • Je bent organisatorisch sterk en kunt goed omgaan met deadlines.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt een proactieve werkhouding en oog voor detail.

Je bent op korte termijn beschikbaar en kunt zo snel mogelijk starten met werken en de opleiding. Als jouw opleiding start in september, kun je al wel voor die tijd bij ons waterschap aan de slag! Dit is een mooie kans om onze organisatie te leren kennen.

Arbeidsvoorwaarden
 • Gedurende je BBL leer-werktraject wordt de opleiding en de benodigde boeken betaald door waterschap Noorderzijlvest.
 • Je ontvangt een contract tot en met het eerste schooljaar. Als je het eerste schooljaar goed hebt afgerond dan verlengen we uiteraard jouw contract met een jaar.
 • De kans om je als beginnende HR-assistent te ontwikkelen in onze organisatie.
 • Een uitdagende en veelzijdige functie met grote mate van zelfstandigheid voor maximaal 32 uur per week. Deze uren zijn in overleg en kun je dus afstemmen op je schooldagen.
 • Een leer-/arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding voor 4 dagen per week (maximaal 32 uur per week, 2 jaar of opleidingsafhankelijk).
 • Een salaris van minimaal €2.624,-- tot maximaal €3.158,-- bruto per maand (salarisschaal 4).
 • Boven op je brutosalaris ontvang je nog 21% aan zogenaamd Individueel Keuzebudget. Dit budget bestaat onder andere uit je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Dit kun je laten uitbetalen of op een andere manier inzetten, bijvoorbeeld om extra verlof te kopen.
 • De standplaats is Groningen. Ons kantoor is gemakkelijk bereikbaar met Openbaar vervoer, fiets of eigen auto.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een opleidingsbudget van €6.000,-- (voor 5 jaar) en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Sollicitatieprocedure
Ben je enthousiast geworden en wil je deel uitmaken van ons team? Stuur dan je CV en motivatiebrief via de sollicitatieknop uiterlijk 19 februari 2024. De gesprekken vinden plaats op 23 februari 2024.
Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!

Heb je nog vragen over deze vacature?
Neem dan contact op met Eilana Maring, adviseur Werving en Selectie, telefoonnummer: 0620615948.
 • Voor meer informatie over Waterschap Noorderzijlvest kun je terecht op onze website www.noorderzijlvest.nl.
 • Als je bij ons komt werken, vragen we je een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.

Jouw toekomstige afdeling en organisatie
Je gaat werken binnen team HRM, VGW (Veiligheid, Gezondheid en Welzijn) en JZ (Juridische zaken). Ons team bestaat uit ongeveer 20 medewerkers: juridisch adviseurs, veiligheidsdeskundigen, HRM-adviseurs en HRM-medewerkers. Vanuit HRM hebben we op ons vakgebied zowel een faciliterende rol als ook een strategische en beleidsbepalende rol. We verzorgen met elkaar de administratie, salarisadministratie en adviezen.

Reageer op deze vacature