Teamleider Financiën en Control

Dag en nacht Drents drinkwater uit de kraan. Voor een half miljoen mensen de normaalste zaak van de wereld. Voor de medewerkers van waterbedrijf WMD elke dag een uitdaging. Water is een puur natuurlijk en maatschappelijk product. Dat maakt werken met water buitengewoon boeiend. Wil jij meewerken als


teamleider Financiën en Control

32 tot 40 uur per week


Als teamleider Financiën en Control houd je overzicht over de werkzaamheden van het team en help je het management van WMD om ‘in control’ te zijn.


Het team

Je werkt samen met 8 collega’s in het team Financiën en Control binnen de sector Klant en Bedrijfsondersteuning. Het team draagt zorg voor de voorbereiding, advisering en uitvoering van het financiële beleid van WMD en de dochtermaatschappijen. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor de financiële administratie en de salarisadministratie. De rol en inrichting van het team zijn aan het veranderen door onder andere de afstoting van de zuster- en dochtermaatschappijen en verdergaande digitalisering.


Wat ga je doen?

Samen met je team zorg je ervoor dat de organisatie beschikt over juiste, tijdige en volledige rapportages en een effectieve en efficiënte begrotings- en rapportagecyclus. Je adviseert en ontwikkelt (mede) beleid op financieel-bedrijfseconomisch gebied. Dit doe je onder andere door het voorbereiden van de begroting, het uitvoeren van risicoanalyses en het verstrekken van managementinformatie en rapportages zoals de benchmark, bedrijfsverslag en jaarrekening. Je coördineert de planning- en controlcyclus en draagt met je team zorg voor de maand-, kwartaal-, en jaarafsluiting.

Daarnaast geef je vorm aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van het team. Je vertaalt de doelen van het sectorplan naar resultaatafspraken met je medewerkers. Hierbij bewaak je de kwaliteit en voortgang van werkzaamheden en werk je ook mee in de uitvoering. Je waardeert de inspanningen en goede resultaten van je medewerkers en bent tegelijkertijd kritisch en geeft feedback als je verbeterpunten signaleert.


Wie ben jij?

Naast cijfermatig en analytisch sterk, ben je een zichtbare sparringpartner voor de verschillende teams. Je kunt communiceren op verschillende niveaus, je bent proactief, doortastend en staat sterk in je schoenen. Daardoor kun jij situaties én de gewenste aanpak goed inschatten. Je brengt ervaring mee op het gebied van professionaliseren van administratieve processen en weet je team hierin mee te nemen. Je bent een leidinggevende met oog voor je team en laat een stimulerende, coachende leiderschapsstijl zien.


Wat neem je mee?

  • Je beschikt over een afgeronde HBO+ opleiding (bijvoorbeeld HEAO-BE aangevuld met Register Control)
  • ruime ervaring in het vakgebied en actuele vakkennis
  • ervaring met projectmatig werken


Wij bieden

Ben je al enthousiast geworden? Naast een uitdagende functie met ruimte voor ontwikkeling en zelfstandigheid bieden we je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met:

  • een vast dienstverband na de periode van 1 jaar
  • een brutomaandsalaris tussen € 4.025,00 en € 5.751,00 voor 40 uur
  • 22% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget met vrije keuze voor geld en vrije tijd
  • op fulltime basis 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van je werk-privébalans
  • ruime opleidingsmogelijkheden en een persoonlijk ontwikkelbudget om je breder inzetbaar te maken voor je huidige en toekomstige functies


Informatie en sollicitatie

Nog steeds enthousiast? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Vivienne Frankot, manager Klant en Bedrijfsondersteuning, via telefoonnummer 0592 – 854 402.
Je kunt direct online solliciteren en een cv en motivatiebrief meesturen. We ontvangen je reactie graag uiterlijk 28 februari. We plannen de sollicitatiegesprekken vanaf 8 maart.

Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Solliciteren

WMD stelt acquisitie niet op prijs. We beschouwen cv’s of profielen die aan ons doorgestuurd worden als publieke informatie. WMD kan niet gehouden worden aan een vergoeding wanneer cv’s of profielen ongevraagd aan ons verstrekt worden.