IT system engineer

Als IT system engineer draag je zorg voor de inrichting en het beheer van de ICT infrastructuur. Ook help je om een goede basis neer te zetten die past bij de IT-strategie voor de komende jaren. Wil jij helpen bij het implementeren, configureren en onderhouden van infrastructuur in een hybride cloud? Kun jij adviseren op het gebied van technische oplossingen en informatiebeveiliging? Lees dan verder, want wij zijn op zoek naar jou.


Het team

Niet alleen drinkwater is een eerste levensbehoefte, ook goedwerkende IT systemen zijn onmisbaar geworden. Zonder een goede netwerkverbinding en zonder werkende applicaties, kunnen we geen drinkwater produceren en leveren. GiGA is er om dit 24 uur per dag overeind te houden. GiGA werkt als een ICT Shared Service Center en verricht werkzaamheden voor WMD Drinkwater, Waterbedrijf Groningen en Waterlaboratorium Noord en bestaat uit een team Infrastructuur ICT en een team Advies en Applicaties ICT. Je werkt samen met 6 collega’s in het team Infrastructuur ICT. Dit team zorgt voor de beschikbaarheid, continuïteit en betrouwbaarheid van onze netwerken, servers en data.


Wat ga je doen

Jij zorgt dat systemen en netwerkomgevingen operationeel zijn door middel van beheer, onderhoud en bewaking van de infrastructuur. Je optimaliseert de huidige (technische) infrastructuur en implementeert nieuwe omgevingen. Je werkt aan het oplossen van complexere incidenten en het voorkomen hiervan door het identificeren van knelpunten. Daarnaast kom je met eigen initiatieven op het gebied van advies en toekomstige veranderingen.

Naast een grote variëteit aan beheer staan de komende jaren vooral in het teken van verschillende projecten, waarbij een verdere verschuiving naar de Cloud (Office365, Azure) zal gaan plaatsvinden.

Daarnaast houd je je bezig met:

 • het bijdragen aan de optimalisatie van de ICT infrastructuur en systeemprogrammatuur
 • het bieden van tweedelijnsondersteuning van interne klanten
 • de implementatie van informatiebeveiligingsmaatregelen en handhaven van het beveiligingsniveau
 • de vertegenwoordiging van de afdeling in ICT projecten, eventueel in de rol van projectleider

Het volgens rooster verrichten van storingsdienst buiten werktijd maakt deel uit van de functie.

Wat breng je mee

Een sterk inzicht zorgt ervoor dat je onze business en directe IT collega’s juist kunt informeren over nieuwe IT ontwikkelingen. Daarnaast beschik je over een waakzaam oog dat de bestaande omgeving op dagelijks goed functioneren controleert. Je bent in staat jouw omgeving te adviseren richting de optimale oplossing op basis van het gevraagde en daar draagvlak voor te creëren. Je weet waar je over praat, kent de inhoud goed en bent in staat om ook inhoudelijk het voortouw te nemen in projecten.

Daarnaast vragen wij:

 • een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur hbo ICT
 • kennis van ITIL processen
 • 3 tot 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
 • ervaring met projectmatig werken is een pré


Wij bieden

Ben je al enthousiast geworden? Naast een uitdagende functie met ruimte voor ontwikkeling en zelfstandigheid bieden we je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met:

 • een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband
 • een brutomaandsalaris tussen € 3.133,00 en € 4.476,00 op basis van een fulltime dienstverband
 • 22% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget met vrije keuze voor geld of vrije tijd
 • 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van werk-privébalans
 • ruime opleidingsmogelijkheden en een persoonlijk ontwikkelbudget om je breder inzetbaar te maken voor je huidige en toekomstige functies

Informatie en sollicitatie

Nog steeds enthousiast? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter Ehmen, teamleider Infrastructuur ICT op telefoonnummer 06 21 53 04 64. Je kunt direct online solliciteren en een cv en motivatiebrief meesturen.

Solliciteren