Financial controller

Als financial controller heb jij een sleutelpositie in de financiële processen van WMD en zorg je ervoor dat de organisatie beschikt over juiste, tijdige en volledige rapportages en een effectieve en efficiënte begrotings- en rapportagecyclus.

Het team

Je werkt samen met 7 collega’s in het team Financiën en Control binnen de sector Klant en Bedrijfsondersteuning. Een hecht, ambitieus team dat uitvoering geeft aan het voorbereiden van en uitvoering geven aan het financiële beleid van WMD, de financiële administratie en de salarisadministratie. De organisatie is volop in ontwikkeling door onder andere de afstoting van de zuster- en dochtermaatschappijen en verdergaande digitalisering.

Wat ga je doen?

Je werkzaamheden bestaan uit het volgen van de planning- en controlcyclus, het voorbereiden van de begroting, het uitvoeren van (risico)analyses en het verstrekken van managementinformatie en financiële rapportages zoals bedrijfsverslag en jaarrekening. Je houdt je onder andere bezig met het:

 • uitvoeren van de maand-, kwartaal-, en jaarafsluiting
 • opstellen van financiële plannen (begrotingen)
 • opstellen en bewaken van liquiditeitsprognoses
 • ondersteunen van teamleiders bij het opstellen van hun kwartaalrapportage
 • (mede) opstellen van de benchmark
 • (mede) opstellen van het kostprijsmodel voor de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Wie ben jij?

Ben je toe aan een tweede stap in je carrière? Of maak je de overstap vanuit de accountancy richting financial control en herken jij je in de volgende punten?

Je bent een echte financial en je pakt zaken proactief en zelfstandig op. Je bent bereid om te sparren en mee te denken met collega’s en je bent analytisch sterk onderlegd. Je werkt nauwkeuring, maar weet tegelijkertijd de hoofdlijnen te bewaken. Bij voorkeur heb je al enige ervaring met digitalisering van processen en vind je het leuk om in de systemen te zorgen voor een optimale financiële administratie.

Wat neem je mee?

Je beschikt over:

 • een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld hbo Accountancy of Finance & Control
 • relevante ervaring in het vakgebied en actuele vakkennis

Wij bieden

Ben je al enthousiast geworden? Naast een uitdagende functie met ruimte voor eigen initiatief en jouw ontwikkeling als financieel professional bieden we je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met:

 • een vast dienstverband na de periode van 1 jaar
 • een bruto maandsalaris tussen € 3.133,00 en € 4.476,00 op fulltime basis
 • 22% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget met vrije keuze voor geld en vrije tijd
 • op fulltime basis 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van je werk-privébalans
 • ruime opleidingsmogelijkheden en een persoonlijk ontwikkelbudget om je breder inzetbaar te maken voor je huidige en toekomstige functies

Sollicitatie en informatie

Nog steeds enthousiast? Je kunt direct online solliciteren en een cv en motivatiebrief meesturen. We ontvangen je reactie graag uiterlijk 25 april. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Vivienne Frankot, manager Klant en Bedrijfsondersteuning, via telefoonnummer 0592 – 854 402.

Gesolliciteerd. En dan?

Zonder water staat alles stil. Dat maakt werken met water buitengewoon boeiend. Wil jij meewerken? We leggen graag uit wat je kan verwachten vanaf het moment dat je hebt gesolliciteerd.

Sollicitatieprocedure

WMD stelt acquisitie niet op prijs. We beschouwen cv’s of profielen die aan ons doorgestuurd worden als publieke informatie. WMD kan niet gehouden worden aan een vergoeding wanneer cv’s of profielen ongevraagd aan ons verstrekt worden.

Je kunt solliciteren via de sollicitatie-button van deze vacature op de website van Drinkwaterbedrijf WMD:

Solliciteer nu