Specialist Waterbronnen

Ben jij onze nieuwe specialist waterbronnen?

Eruit halen wat er in zit. Dat spreekt jou aan. Jij kan als geen ander ervoor zorgen dat onze bronnen duurzaam worden ingezet voor de productie van ons drinkwater, industriewater of warmte/koude. Je bent helemaal in je element als je daarbij kan laveren tussen eisen vanuit convenanten en vergunningen, belangen van klanten, natuur en onze stakeholders, en wet- en regelgeving. Met woord én daad bescherm je onze bronnen, voor vandaag en voor morgen.  

Kom je bij ons werken?

Bij Waterbedrijf Groningen werken we letterlijk aan de bron. Dag en nacht zijn wij in de weer om te zorgen dat er bij alle Groningers schoon en lekker water uit de kranen komt. Betrouwbaar drinkwater lijkt misschien wel de normaalste zaak van de wereld, maar eigenlijk is het heel bijzonder!

Werken bij Waterbedrijf Groningen is voor ons een bron van inspiratie, energie en voldoening!

We verwelkomen je graag in ons team Technologie & Ondersteuning. Ons team bestaat uit 10 medewerkers: procestechnologen, maintenance engineers en specialisten bedrijfsvoering. Daarnaast werk je nauw samen met de hydroloog uit het team Strategie & Onderzoek, de procestechnici van team Drinkwater en van team Industriewater en de medewerkers van team Bedrijfsvoering  Warmtestad..

Wat ga je doen?

Wij zoeken een collega die:

–     beleid op het vlak van bronnen vertaalt naar onderhoud, je bent daarmee de schakel tussen strategie en operatie;

–     verantwoordelijk is voor het beheer van alle data betreffende de bronnen voor zowel Waterbedrijf Groningen als Warmtestad.  Inclusief alle meta-informatie, zoals x,y-coördinaten, diepten filterstelling, maaiveldhoogten, wijzigingen van bronnen en waarnemingsputten doorvoeren, nieuwe putten invoeren etc.;

–     een slim geautomatiseerd meetsysteem inricht;

–     expertise voor datavalidatie en interpretatie van de  grondwaterstandsgegevens en onttrekkingsgegevens ontwikkelt voor zowel Waterbedrijf Groningen als Warmtestad;

–     slimme onderhoudsprogramma’s voor monitoring, onderhoud en vervanging  van de bronnen ontwikkelt en inricht;

–     een putmanagement systeem inricht, waarbij belasting en schakeling van bronnen wordt geoptimaliseerd;

–     gevalideerde gegevens verwerkt tot de benodigde interne en externe (deels wettelijk verplichte) rapportages;

–     het team Drinkwater adviseert bij vraagstukken rondom waterwinning;

–     invulling geeft aan dashboards, interpreteren van de gegeneerde gegevens over hydrologische data en op basis daarvan intern en extern rapporteert en acties uitzet.

Je bent voor 32-40 uur per week beschikbaar.

Wat breng je mee?

–     je hebt minimaal een afgeronde relevante HBO opleiding (bijvoorbeeld watermanagement of milieukunde) met een aantal jaren relevante werkervaring op het gebied van (geo)hydrologie;

–     je hebt kennis van relevante software zoals GIS;

–     samenwerken en kennisdelen vind je belangrijk, maar je bent daarbij zelf ook in staat om richting aan te geven;

–     je ben resultaatgericht, accuraat en klantgericht.

 

Wat bieden we?

We vragen veel en we bieden veel. Bij Waterbedrijf Groningen werk je in een omgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. De functie is vooralsnog ingeschaald in schaal J van de WWB loonlijn met een salarisrange van € 3133,- tot € 4476,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De functie moet nog definitief beschreven en gewaardeerd worden, de verwachting is dat deze in J ingedeeld blijft.

Naast het salaris is er nog het flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (FAB; maandelijks meer dan 22% van je bruto maandsalaris) dat naar eigen inzicht te gebruiken is. Daarnaast is er ook een inzetbaarheidsbudget en een employabilitybudget. Dit kun je gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen door middel van opleidingen en cursussen.

Daarnaast is Waterbedrijf Groningen partner van VEI. VEI staat ervoor dat er overal ter wereld betere drinkwatervoorzieningen komen en organiseert daartoe onder andere VEI missies. Je hebt dan de mogelijkheid om voor kortere of langere periode op missie te gaan naar een land waar onze kennis, kunde en vaardigheden nodig zijn bij de ondersteuning van lokale waterbedrijven.

Meer weten of solliciteren?

 

Voel je je aangesproken en ben je enthousiast geraakt? Mail dan je CV en motivatiebrief vóór 23 juni a.s. naar vacatures@waterbedrijfgroningen.nl onder vermelding van specialist waterbronnen. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Anne Fijma, hoofd T&O, telefoon 06 14 14 81 67 (vakantie vanaf 5 juni) of Sjoerd Rijpkema, Geohydroloog, 06 117 302 12.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.

Een VOG, screening, diploma’s en een geheimhoudingsverklaring zijn voorwaarde voor indiensttreding.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.