Projectleider Proces Automatisering

Ben jij onze nieuwe Projectleider Proces Automatisering?

 

 

Kom je bij ons werken?

Bij Waterbedrijf Groningen werken we letterlijk aan de bron. Dag en nacht zijn wij in de weer om te zorgen dat er bij alle Groningers schoon en lekker water uit de kranen komt. Betrouwbaar drinkwater lijkt misschien wel de normaalste zaak van de wereld, maar eigenlijk is het heel bijzonder.

Werken bij Waterbedrijf Groningen is voor ons een bron van inspiratie, energie en voldoening!

 

We verwelkomen je graag in ons team Nieuwbouw Productie, deze afdeling valt onder de sector Ingenieursbureau. Binnen de afdeling worden (multidisciplinaire) projecten voorbereid, aanbesteed en gerealiseerd op het vlak van drink- en industriewater en water & energie. De projecten worden meestal uitgevoerd voor interne klanten, waarbij goede afstemming heel belangrijk is. Tevens worden binnen het team de technische standaarden beheerd voor PA (proces automatisering), E&I, Wtb en B /CT.

De afdeling kenmerkt zich door een goede samenwerking, open communicatie, brede inzetbaarheid en korte lijnen. 

Als projectleider coördineer je de proces automatiseringswerkzaamheden qua techniek en resourcing, zowel in de projectfase als in de beheers-fase. Je bent vaak met meerdere projecten tegelijkertijd bezig en ondersteunt je collega’s, vanuit je discipline, waar nodig.

 

Wat ga je doen?

We zoeken een collega die:

 • als onderdeel van ons Asset Management beleid, ondersteunt bij het opstellen van de planning voor vervanging van proces automatiseringshardware en upgraden van –software;
 • de sector exploitatie ondersteunt bij complexe storingen in de procesautomatisering;
 • het proces automatiseringsconcept en -beheer bewaakt in samenwerking met collega waterbedrijven;
 • functionele en operationele eisen opstelt, uitbesteding van proces automatiseringsdiensten en levering voorbereidt en begeleidt en toeziet op gewenste levering en uitvoering.
 • zorgdraagt voor de voorbereiding, realisatie en oplevering van deze projecten met specifieke aandacht voor de aspecten tijd, geld, kwaliteit, normen en wet & regelgeving, informatie en (afstemming met de) organisatie;
 • de voortgang van de projecten bewaakt inclusief het opstellen van voortgangsrapportages;
 • vakinhoudelijke input levert en adviezen geeft bij het opstellen van specificaties en ontwerpen;
 • de projecten evalueert en zorgdraagt voor het vastleggen van de “as build” situatie;
 • een bijdrage levert aan een efficiënte planning en verloop van de integrale projectenportefeuille binnen de organisatie.

Wat breng je mee?

 • je hebt minimaal een relevante afgeronde technische HBO opleiding, bijvoorbeeld Elektrotechniek (richting Besturingstechniek) of Industriële Automatisering;
 • je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een bij voorkeur vergelijkbare technische functie met multidisciplinaire projecten en het begeleiden van professionals; 
 • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift;
 • je bent proactief, analytisch, overtuigend, nauwkeurig en samenwerkingsgericht;
 • je bent in het bezit van rijbewijs B.

Wat bieden we?

We vragen veel en we bieden veel. Bij Waterbedrijf Groningen werk je in een omgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. De functie is ingeschaald in schaal J van de WWB loonlijn met een salarisrange van € 3.208,- tot € 4.551,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Naast het salaris is er nog het flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (FAB; maandelijks meer dan 22% van je bruto maandsalaris) dat naar eigen inzicht te gebruiken is. Daarnaast is er ook een inzetbaarheidsbudget en een employabilitybudget. Dit kun je gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen door middel van opleidingen en cursussen.

Daarnaast is Waterbedrijf Groningen partner van VEI. VEI staat ervoor dat er overal ter wereld betere drinkwatervoorzieningen komen en organiseert daartoe onder andere VEI missies. Je hebt dan de mogelijkheid om voor kortere of langere periode op missie te gaan naar een land waar onze kennis, kunde en vaardigheden nodig zijn bij de ondersteuning van lokale waterbedrijven.

 

Meer weten of solliciteren?

Voel je je aangesproken en ben je enthousiast geraakt? Mail dan je CV en motivatiebrief vóór

2 november a.s. naar vacatures@waterbedrijfgroningen.nl onder vermelding van projectleider proces automatisering. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Theo Lode, sectormanager Ingenieursbureau, telefoon 06 16 58 28 71.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.

Een VOG, screening, diploma’s en een geheimhoudingsverklaring zijn voorwaarde voor indiensttreding.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.