Projectleider bouw civiel en facilitair

Ben jij onze projectleider bouw/civiel en facilitair?

Als projectleider bezuinig je graag…op ergernissen! Dat doe je uiteraard door in de voorbereiding en de uitvoering de (eind)gebruiker mee te nemen, zodat er geen verrassingen ontstaan. Maar ook door de afronding van een project niet als eindpunt te zien, maar als startpunt voor verbeteringen. Jij bent nieuwsgierig naar het leven na de oplevering. Is de gebruiker tevreden? Voldoet hetgeen je hebt bedacht? Zijn er nog aanpassingen nodig? Daarbij is het voor jou een uitdaging de vernieuwing te zoeken binnen de standaarden. Kan de verbouwing duurzamer? Het onderhoud efficiënter?

Kom je bij ons werken?

Bij Waterbedrijf Groningen werken we letterlijk aan de bron. Dag en nacht zijn wij in de weer om te zorgen dat er bij alle Groningers schoon en lekker water uit de kranen komt. Betrouwbaar drinkwater lijkt misschien wel de normaalste zaak van de wereld, maar eigenlijk is het heel bijzonder.

Werken bij Waterbedrijf Groningen is voor ons een bron van inspiratie, energie en voldoening.

We verwelkomen je graag in ons team Facilitaire Services. Ons team bestaat uit 15 medewerkers (vast en inhuur), die samen verantwoordelijk zijn voor het ontzorgen van onze collega’s van Waterbedrijf Groningen en deelnemingen North Water en Warmtestad. Samen zorgen we dat het 'huishouden' op rolletjes loopt.  We zijn een hecht team, waarin teamwork en goede communicatie centraal staan.

Wat ga je doen?

Facilitaire Services kent drie aandachtsgebieden: onderhouden van gebouwen en terreinen; organiseren van secundaire processen (zoals beveiliging, telecom en energiebeheer) en faciliteren van mensen. Binnen de afdeling worden projecten voorbereid, aanbesteed en gerealiseerd op het vlak van onderhoud gebouwen en terreinen. De projecten worden uitgevoerd voor interne klanten, waarbij goede afstemming belangrijk is. Ook worden het onderhoud en beheer van de gebouwen en gebouw gebonden installaties binnen de facilitaire services verzorgd. Binnen het team worden de standaarden beheerd voor bijvoorbeeld gebouw gebonden installaties en beveiliging.

Als Projectleider bouw/civiel en facilitair binnen de afdeling Facilitaire Services ben je hoofdzakelijk verantwoordelijk voor:

 • het organiseren en leiden van facilitaire projecten gericht op een effectieve aanpak en uitvoering van het project en een goede samenwerking binnen het team;
 • het opstellen van adviezen, projectplannen, en rapportages;
 • opstellen, beoordelen en beheren van de meerjaren onderhoudsplannen;
 • zorgdragen voor de voorbereiding, realisatie en oplevering van deze projecten met specifieke aandacht voor de aspecten tijd, geld, kwaliteit, informatie en (afstemming met de) organisatie; je rapporteert aan hoofd Facilitaire Services;
 • contractbeheer van de contractpartners die het onderhoud aan gebouwen en terreinen uitvoeren;
 • organiseren en leiden van diverse onderhoud- en spoedklussen.

Wat breng je mee?

 • een relevante afgeronde technische HBO opleiding (bouw/ civiel) en minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • ervaring met inspecties;
 • kennis en kunde van onderhoudssystemen;
 • affiniteit met facilitaire zaken;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift;
 • persoonlijke kenmerken: proactief, analytisch, overtuigend, nauwkeurig en samenwerkingsgericht;
 • in het bezit van rijbewijs B;
 • VCA.

Wat bieden we?

We vragen veel en we bieden veel. Bij Waterbedrijf Groningen werk je in een omgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden om tijd en plaats onafhankelijk te werken, in overleg met het team en je leidinggevende.  

De functie wordt voorlopig ingeschaald in schaal J van de WWB-loonlijn, dit betekent een salarisrange van € 3.208,- tot € 4.551,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Na de realisatie van het interne traject ‘functiefamilies’ zal deze functie worden ingeschoven in de daarbij passende functiefamilie. Naast het brutosalaris is er nog het flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (FAB). Dat is maandelijks meer dan 22% van je bruto maandsalaris dat naar eigen inzicht in te vullen is. Ook is er een inzetbaarheidsbudget en een employabilitybudget. Dit kun je gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen door middel van opleidingen en cursussen.

Daarnaast is Waterbedrijf Groningen partner van VEI. VEI heeft als missie dat er overal ter wereld betere drinkwatervoorzieningen komen en organiseert daartoe onder andere VEI missies. Je hebt dan de mogelijkheid om voor kortere of langere periode op missie te gaan naar een land waar onze kennis, kunde en vaardigheden nodig zijn bij de ondersteuning van lokale waterbedrijven.

Interesse?

Voor nadere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Corien Bier, Hoofd Facilitaire Services.

Je sollicitatiebrief en CV stuur je uiterlijk 20 september a.s. aan de afdeling HR van Waterbedrijf Groningen, vacatures@waterbedrijfgroningen.nl  o.v.v. Projectleider bouw/civiel en facilitair

De eerste gesprekken worden gehouden op 29 september a.s. en de tweede gesprekken op 8 oktober a.s.

De vacature zal gelijktijdig intern en extern worden gepubliceerd.

 

Een VOG, screening, diploma’s en een geheimhoudingsverklaring zijn voorwaarde voor indiensttreding.

We hebben geen behoefte aan acquisitie naar aanleiding van deze advertentie