Procestechnoloog

Ben jij onze nieuwe Procestechnoloog?

 

Jij bent ongewoon gewoon. Want jij houdt ervan je werk zo voorspelbaar mogelijk te doen en te houden. Zodat onze klanten altijd water van de juiste kwaliteit uit de kraan kunnen tappen. En dat kan je goed, want je bent vanuit je vakgebied breed geïnteresseerd in ‘alles’ op het gebied van drinkwater maken. Van wetgeving tot chemische samenstelling en van onderhoud tot technische besturing. Deze ‘veelvraat’-mentaliteit maakt dat je een graag geziene vraagbaak bent voor ons. Kom je bij ons werken?

Kom je bij ons werken?

Bij Waterbedrijf Groningen werken we letterlijk aan de bron. Dag en nacht zijn wij in de weer om te zorgen dat er bij alle Groningers schoon en lekker water uit de kranen komt. Betrouwbaar drinkwater lijkt misschien wel de normaalste zaak van de wereld, maar eigenlijk is het heel bijzonder.  Werken bij Waterbedrijf Groningen is voor ons een bron van inspiratie, energie en voldoening.

We verwelkomen je graag in ons team Technologie en Ondersteuning. Ons team bestaat uit 20 medewerkers en samen houden we ons bezig met de ondersteuning van het operationele beheer, onderhoud van productiemiddelen van zowel drinkwater en industriewater, ondersteuning bij technische en technologische vraagstukken in het kader van nieuwbouw en aanpassingen. Deze vraagstukken zijn vaak breed, multidisciplinair en hangen tussen theorie en praktijk in.

Je werkt samen met meerdere procestechnologen; ieder met zijn/haar eigen aandachtsgebieden. Daarnaast heb je zowel in- als extern contact met maintenance engineers, specialisten waterverdeling/bedrijfsvoering, procestechnici, procesautomatiseerders, bedrijfsstrategen en onderzoekers.

Wat ga je doen?

Voor de sector Watervoorziening maak je voorstellen voor het optimaliseren van het bestaande operationele drink- en industriewaterproces van bron tot tap, gericht op uitbereiding, verbetering en besparing;

 • Je werkt aan het rapporteren van de prestaties van technische installaties.
 • Je adviseert onze procestechnici over oplossingen voor productieproblemen als gevolg van technologische of technische afwijkingen;
 • Je coördineert de uitvoering en voortgang van operationele (onderzoeks)projecten die door medewerkers van WLN worden uitgevoerd;
 • Je implementeert (proces)wijzigingen n.a.v. uitgevoerd onderzoek;
 • Je adviseert de afdeling Distributie over oplossingen bij waterkwaliteitsafwijkingen; 
 • Je verleent proces-technische ondersteuning bij nieuw- en verbouwprojecten;
 • Je ondersteunt bij het opstellen van operating manuals en het beheer daarvan;

Je bent voor 36-40 uur per week beschikbaar.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding Chemische Technologie;
 • Je beschikt over relevante werkervaring in een procestechnologische functie;
 • Kennis van drinkwaterbereiding is een pre, of je bent bereid de opleiding te volgen.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift;
 • Je bent proactief, analytisch, overtuigend, nauwkeurig, enthousiast en een collegiale samenwerker

Wat bieden we?
We vragen veel en we bieden veel. Bij Waterbedrijf Groningen werk je in een omgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden om tijd- en plaats onafhankelijk te werken, in overleg met het team en je leidinggevende.  

De functie is ingeschaald in schaal J van de WWB loonlijn met een salarisrange van € 3475,- tot         €4838,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Naast het salaris is er nog het flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (FAB; maandelijks meer dan 22% van je bruto maandsalaris) dat naar eigen inzicht te gebruiken is. Daarnaast is er ook een inzetbaarheidsbudget en een employabilitybudget. Dit kun je gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen door middel van opleidingen en cursussen.

Daarnaast is Waterbedrijf Groningen partner van VEI. VEI staat ervoor dat er overal ter wereld betere drinkwatervoorzieningen komen en organiseert daartoe onder andere VEI missies. Je hebt dan de mogelijkheid om voor kortere of langere periode op missie te gaan naar een land waar onze kennis, kunde en vaardigheden nodig zijn bij de ondersteuning van lokale waterbedrijven.

Meer weten of solliciteren?
Voel je je aangesproken en ben je enthousiast geraakt? Mail dan je CV en motivatiebrief vóór 7 juni a.s. naar vacatures@waterbedrijfgroningen.nl onder vermelding van Procestechnoloog. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Anne Fijma, hoofd T&O, telefoon 06 14 14 81 67.

Een VOG, screening, diploma’s en een geheimhoudingsverklaring zijn voorwaarde voor indiensttreding.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet