Operationeel Inkoper

Ben jij onze Operationeel inkoper? 

24-40u per week (0,6-1,0 FTE)

Als Operationeel inkoper bij Waterbedrijf Groningen en haar deelnemingen ben je een echte mensenmagneet.  

Collega’s en leveranciers weten je te vinden bij alle voorkomende vragen rondom het inkoopproces. Want jij bent de dienstverlenende duizendpoot, die de punten op alle facetten van de i van inkoop zet. Daarbij is ‘waarom’ jouw motto: jij zoekt graag uit hoe de dingen zitten, waar de levering blijft en wat de vraag achter de vraag is.  

Kom je bij ons werken? 

Bij Waterbedrijf Groningen werken we letterlijk aan de bron. Dag en nacht zijn wij in de weer om te zorgen dat er bij alle Groningers schoon en lekker water uit de kranen komt. Betrouwbaar drinkwater lijkt misschien wel de normaalste zaak van de wereld, maar eigenlijk is het heel bijzonder. 

Werken bij Waterbedrijf Groningen is voor ons een bron van inspiratie, energie en voldoening.  

We verwelkomen je graag bij team Inkoop. Ons team bestaat uit drie mensen en we zijn samen verantwoordelijk voor de dagelijkse verwerking van inkoop-opdrachten en alle wat daarbij komt kijken. Eigenlijk alles waar een (externe) factuur tegenover staat. We maken geen onderscheid tussen inkoop van goederen of de inkoop van diensten. Of tussen incidentele inkoop (investeringen) en de meer regelmatige inkopen. Het inkoopproces doen we niet alleen voor Waterbedrijf Groningen, maar ook voor onze deelnemingen Northwater en Warmtestad. Team Inkoop werkt samen met het team Logistiek en vallen beide onder de afdeling Inkoop & Logistiek.  

Wat ga je doen? 

Operationeel inkoper zijn bij het Waterbedrijf Groningen is een uitdagende functie in een constant veranderende omgeving, waarbij veel ruimte is voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Een afwisselende functie waar gedrevenheid en initiatief wordt gewaardeerd. Jij: 

 • verwerkt de inkoop aanvragen tot inkooporders(bestelproces) 
 • bent de contactpersoon tussen de leveranciers en je collega’s voor de dagelijkse bestellingen
 • geeft ondersteuning aan en bent overall vraagbaak voor alle medewerkers voor inkooporders gerelateerde zaken. 
 • beschouwt de inkoopadministratie als jouw terrein en je zorgt ervoor dat de gebruikte systemen binnen de afdeling up to date blijven. 
 • neemt actief deel aan interne en externe projecten van Waterbedrijf Groningen en haar deelnemingen Northwater en Warmtestad. 
 • ondersteunt de afdeling Inkoop op administratief gebied. 

Wat breng je mee? 

 • Je hebt een relevante MBO-opleiding op niveau 4 afgerond.
 • Je beschikt over minimaal 2 jaar werkervaring in Inkoop of verkoop in een dynamische werkomgeving. 
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk, Engels en Duits is een pre.  
 • Je brengt een pragmatische instelling, flexibiliteit, accuraat, klantvriendelijk, pro-activiteit en weerbaarheid mee.  
 • Je kan goed overweg met de standaard Officepakketten als Excel en Word. 
 • Je hebt een brede interesse op verschillende vakgebieden binnen een organisatie. 
 • Je hebt affiniteit met techniek. 

Wat bieden we? 

We vragen veel en we bieden veel. Bij Waterbedrijf Groningen werk je in een omgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden om tijd- en plaats onafhankelijk te werken, in overleg met het team en je leidinggevende.    

De functie is ingedeeld in schaal F van de WWB-loonlijn. Dit betekent dat het maximumsalaris € 3.297, - bruto per maand is, bij een fulltime dienstverband. Naast het salaris is er nog het flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (FAB; maandelijks meer dan 22% van je bruto maandsalaris) dat naar eigen inzicht te gebruiken is. Ook is er een inzetbaarheidsbudget en een employabilitybudget beschikbaar. Dit kun je gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen door middel van opleidingen en cursussen. 

 Ook is Waterbedrijf Groningen partner van VEI. VEI staat ervoor dat er overal ter wereld betere drinkwatervoorzieningen komen en organiseert daartoe onder andere VEI missies. Je hebt dan de mogelijkheid om voor kortere of langere periode op missie te gaan naar een land waar onze kennis, kunde en vaardigheden nodig zijn bij de ondersteuning van lokale waterbedrijven.  

Interesse? 

Voor nadere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Remco van Kan, Hoofd Inkoop & Logistiek. Remco is bereikbaar via (050) 368 8588. Je sollicitatiebrief en CV stuur je uiterlijk 20 februari a.s. aan de afdeling HR van Waterbedrijf Groningen, mailadres: vacatures@waterbedrijfgroningen.nl, o.v.v. Operationeel inkoper. 

 De gesprekken vinden op 28 februari plaats.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.