Onderhoudstechnicus en werkverantwoordelijke E&I

 

Jij houdt van beheerste spanning. Het goed laten functioneren van alle elektrische installaties en procesbesturingen die bijdragen aan het leveren van drinkwater aan onze klanten daagt jou uit. Of het nu gaat om preventief onderhoud of het snel verhelpen van een storing. En dat doe je graag samen! 

Bij Waterbedrijf Groningen werken we letterlijk aan de bron. Dag en nacht zijn wij in de weer om te zorgen dat er bij alle Groningers schoon en lekker water uit de kranen komt. Betrouwbaar drinkwater lijkt misschien wel de normaalste zaak van de wereld, maar eigenlijk is het heel bijzonder. Werken bij Waterbedrijf Groningen is voor ons een bron van inspiratie, energie en voldoening.

Momenteel zoeken we een

Onderhoudstechnicus E&I M&R

Je bent voor 40 uur per week beschikbaar.

We verwelkomen je graag in ons team Drinkwater. Ons team bestaat uit 18 medewerkers: 10 procestechnici (operators), 4 onderhoudstechnici (E&I en WTB), 2 onderhoudscoördinatoren/werkvoorbereiders, 1 project- en procesmedewerker en 1 leidinggevende. Het team is samen verantwoordelijk voor de exploitatie (bediening, beheer en onderhoud) van alle drinkwaterinstallaties en zorgt voor de watervoorziening in de hele provincie. Daarnaast zorgt het team voor de exploitatie van energie- en waterinstallaties in o.a. Bedum en Hoogezand (water als transportmedium voor warmte).

Wat ga je doen?
Als Onderhoudstechnicus E&I M&R wordt het volgende van je verwacht:

 • Je wordt werkverantwoordelijk conform NEN3140 voor onze elektrische laagspanningsinstallaties. Afhankelijk van affiniteit, zal dit ook voor de NEN3840 hoogspanningsinstallaties gelden. 
 • Je bent met het team integraal verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid van onze installaties;
 • Je kerntaak is het onderhouden en repareren van elektrische installaties, procesinstrumentatie en procesbesturingen.;
 • Het elektrisch uit- en in bedrijf nemen en veiligstellen van elektrische installatieonderdelen;
 • Onderhouden van, en beperkt  programmeren, van PLC’s, frequentieregelaars en procesinstrumentatie;
 • Als afdelings- en disciplinevertegenwoordiger werk je soms mee in een van de vele projecten voor een toekomst bestendige watervoorziening.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde MBO-4 opleiding richting Elektrotechniek. Bijvoorbeeld: Service Technicus Elektrotechniek (STE), onderhoudstechnicus instrumentatie (OTI) of vergelijkbaar
 • Een NEN3140 en/of NEN3840 STIPEL certificering is een pre;
 • Je beschikt over minimaal drie jaar relevante werkervaring op het gebied van E&I, M&R en/of besturingstechniek, bij voorkeur in een industriële werkomgeving;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent analytisch, proactief en initiatiefrijk aangelegd en je staat stevig in je schoenen;
 • Je bent bereid om een aantal functie specifieke opleidingen te volgen;
 • Je hebt goede veiligheidsmentaliteit en draagt dit uit naar anderen; 

Wat bieden we?

We vragen veel en we bieden veel. Bij Waterbedrijf Groningen werk je in een omgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken, in overleg met het team en je leidinggevende.  

De functie is ingeschaald in schaal G van de WWB loonlijn met een salarisrange van € 2.543,- tot € 3.363,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Naast het salaris is er nog het flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (FAB; maandelijks meer dan 22% van je bruto maandsalaris) dat naar eigen inzicht te gebruiken is. Ook is er een inzetbaarheidsbudget en een employabilitybudget voor je beschikbaar. Dit kun je gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen door middel van opleidingen en cursussen.

Daarnaast is Waterbedrijf Groningen partner van VEI. VEI staat ervoor dat er overal ter wereld betere drinkwatervoorzieningen komen en organiseert daartoe onder andere VEI missies. Je hebt dan de mogelijkheid om voor kortere of langere periode op missie te gaan naar een land waar onze kennis, kunde en vaardigheden nodig zijn bij de ondersteuning van lokale waterbedrijven.

Bij deze functie hoort een dienstvoertuig die je voor woon-werk en werkverkeer kan gebruiken.

Interesse?

Voel je je aangesproken en ben je enthousiast geraakt? Mail dan je CV en motivatiebrief vóór 1 juni a.s. naar: vacatures@waterbedrijfgroningen.nl, o.v.v. Onderhoudstechnicus E&I M&R.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Tjeerd Lieftinck, leidinggevende van team Drinkwater, telefoonnummer: 06 155 853 86.

De gesprekken vinden plaats op 7 juni.

 

 

De vacature wordt gelijktijdig intern als extern opengesteld.

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.